Dyrkjøpt dårlig erfaring med DPR.no

I sammenheng med at jeg kjøpte meg ett forkle til å bruke når jeg lager mat, griller osv bestilte jeg også ei Helly Hansen Tvedestrand regnbukse hos nettbutikken DPR.no. Hvor irriterende er det ikke å stå og grille eller lage mat og sprute ned klærne sine? Derfor har jeg begynt å bruke et forkle. Og for ikke å se ut som en hvilken som helst bestemor med blomstrete forkle når jeg lager mat, har jeg kjøpt et Aalesund Vigra og et Helly Hansen Harstad forkle i pvc. Dette er nok egentlig ment til næringsmiddelindustrien og er nok mer vanlig å se blant mer profesjonelle folk enn meg. Men jeg synes det er utrolig praktisk å bare kunne tørke av flekkene underveis. Forklene kan selvfølgelig også vaskes i vaskemaskin. Men noen kommentarer fra venner har jeg måttet tåle. Det ser kanskje mer ut som jeg skal sløye fisk enn grille? Men jeg tar det bare med godt humør.

Men over til det som var problemet. Helly Hansen Tvedestrand regnbuksa hadde jeg knapt nok brukt før buksa revna på tvers i rumpa. Seriøst, hvordan kan egentlig det være mulig? Jeg tar noen bilder av skaden og sender mail til DPR.no for å finne en løsning på problemet. Saken blir sendt videre til Helly Hansen som i utgangpsunktet vil at jeg skal returnere buksa til dem. Men etter at de hadde sett nærmere på bildene jeg hadde tatt og vurdert saken, velger de å kreditere buksa og jeg skal få tilsendt en ny. Men istedenfor å få tilsendt samme modell, som jeg ærlig talt ikke hadde mye tiltro til, så valgte jeg å legge imellom noen kroner for å få ei bedre bukse, nemlig Helly Hansen Nusfjord. Jeg er fornøyd med behandlingen jeg fikk av DPR.no og Helly Hansen hittil.

Problemene begynner derimot når jeg etter noen dager mottar den nye buksa i posten og prøver denne. Jeg hadde bestilt den nye i samme størrelse som den forrige, siden den passet. Men jeg får meg en stor overraskelse når jeg prøver Helly Hansen Nusfjord-buksa på. Den er mye lenger i beina og generelt sett MYE større i størrelsen. Her snakker vi ikke marginale forskjeller, men en STOR forskjell. Så stor at det er rent komisk. Hvordan skal man kunne forholde seg til størrelsene på klær når det ikke er nogenlunde like fra modell til modell fra samme produsent en gang? Da gjør det ihvertfall mer eller mindre klin umulig å handle noe på internett. Men vanligvis er det jo ikke noe problem å løse slike problemer. Å returnere varen og få byttet i en annen størrelse eller rett og slett heve hele kjøpet. Men det er altså her morroa begynner med DPR.no.

Jeg sender selvfølgelig en mail til DPR.no og forklarer problemet og regner med at dette skal være en lett sak å løse. Jeg sender den første mailen 19. desember, jeg sender en mail direkte til Helly Hansen den 20. desember, en påminnelse til DPR.no den 22. desember og en ny påminnelse til DPR.no den 11. januar. Jeg begynner virkelig å få bange anelser om at dette er en tapt sak og ikke minst tapte penger. Jeg har på dette tidspunktet ikke hørt et eneste pip fra enten DPR.no eller Helly Hansen, for den saks skyld. Nå er det jo heller ikke Helly Hansen som skal behandle en slik sak. Et siste forsøk på å få en løsning på saken sender jeg en ny mail direkte til Helly Hansen med kopi til DPR.no den 29. januar. Den 30. januar får jeg svar fra Helly Hansen hvor de beklager at jeg ikke har fått noe svar, men refererer bare til at dette er noe DPR.no må løse.

31. januar får jeg faktisk en mail fra DPR.no, og det er nok ene og alene fordi de så at jeg hadde sendt en mail direkte til Helly Hansen og gjorde dem oppmerksom på hvordan de behandlet sine kunder. Den mailen er noe av det mest provoserende jeg har sett i kundeservicesammenheng noensinne, her er mailen:

Vi har diskuter din første reklamasjons sak og kommet frem til at denne ikke var en reklamasjon men garantert en fysisk skade som en eller annen måte blitt påført.

Vi lot deg likevel få reklamasjon og sendte deg en annen modell etter ditt ønske og vi krediterte deg for bukse du reklamerte på.

Buksen vi sendte på nytt var den størrelsen du ba om.

Vi kan nå tilby deg å bytte til en annen størrelse mot at du betaler for fraktomkostningene til oss og tilbake igjen.

Varer som returneres  skal returneres per post i original emballasje og være tilsvarende pakket som da varene ble mottatt, hvis ikke blir det beregnet gebyr 50% ny pris når vi sender bukse på nytt i annen størrelse.

Dette er jo rett og slett helt fantastisk. Her påstår de at jeg ødelagt buksa selv og at de har vært snille og erstattet den allikevel. Det er jo helt utrolig, for det var ikke det Helly Hansen sa. De mistenkte at noe slikt hadde skjedd, men etter å ha sett nærmere på bildene og saken, valgte de å erstatte buksa uten å ha sett den. Hvis de var helt overbevist om (noe DPR.no her nå sier) at den var ødelagt pga ytre påvirkninger/skader, hadde de nok aldri erstattet buksa i første omgang. I tillegg krever DPR.no at jeg som kunde skal dekke frakten både på returen til dem og for ny vare tilbake til meg. At jeg må dekke returen er ikke uvanlig, da jeg ikke har krav på å få dette dekket, selv om det faktisk er noen nettbutikker som dekker dette også. Men at jeg må dekke ny frakt til meg vil jeg påstå er helt på trynet. I tillegg presiserer de at varen skal være tilsvarende pakket som da varen ble mottatt. Hvis ikke må jeg påberegne et gebyr tilsvarende 50% av ny pris på buksa. Har de noen gang prøvd å brette sammen noe slikt og få det ned i den originale emballasjen noen gang? Jeg gjorde et ærlig forsøk på dette, men kan ikke akkurat si at jeg lyktes.

Konklusjonen er med andre ord at jeg må betale omlag halvparten av verdien av buksa i retur og ny frakt og risikerer i tillegg å få et gebyr på halvparten av verdien av buksa hvis de ikke er fornøyd med min bretting og pakking. Hva sitter jeg igjen med da? En dyrkjøpt erfaring med en nettbutikk jeg aldri i verden kommer til å legge igjen penger på! Istedenfor å bruke enda mer penger og irritasjon på dette, velger jeg å beholde buksa og prøve å glemme hele greia. Jeg gir den heller bort til noen den måtte passe enn å bruke mer penger på dette firmaet. Jeg vil ikke på noen måte anbefale andre å bruke denne nettbutikken!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/02/02/dyrkjopt-darlig-erfaring-med-dpr-no/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.