Endringer hos Canal Digital Kabel-TV

Canal Digital Kabel-TV kaller det i sin pressemelding at «Canal Digital Kabel-TV oppgraderer bredbåndstilbudet«. Det er nok en sannhet med modifikasjoner. Jeg leste om dette først i IT-Avisens artikkel «Canal Digital endrer hastighetene» med undertittelen «Har du Super70 kan dette være dårlig nytt.» Og det kan man trygt si, men det skal jeg komme tilbake til litt senere. Men det Canal Digital Kabel-TV har valgt å gjøre nå er å skrote alle internettabonnementene de har for sine Kabel-TV-kunder og laget kun tre nye pakker, 25/5, 50/10 og 100/10 mbit. I utgangspunktet høres det kanskje ikke så ille ut, men Canal Digital Kabel-TV mottar store mengder med illsinte kommentarer fra kunder hos IT-Avisen og på deres Facebook-side!

For oss i Krokstien BRL så betyr ikke dette så mye i utgangspunktet, for det skjer ingenting med de kundene som bare har «mini» (2/1 mbit) inkludert i sin husleie. Det vil heller ikke få noen konsekvenser for den prisen vi betaler for dette. Men det vil derimot bli noen endringer for de kundene som har oppgradert til raskere internett og betaler for dette selv. Alle kundene vil få tilsendt et brev i posten om disse endringene, enten de har oppgradert til raskere internett eller ei. For de som har oppgradert til raskere internett, så vil de nok oppleve at de i utgangspunktet blir lagt til en raskere internetthastighet enn de hadde fra før. De som hadde 12/5 mbit vil få 25/5, de som hadde 70/10 vil få 100/10 osv. De som hadde 100/10 fra før av vil fortsatt ha 100/10 selvfølgelig, for Canal Digital leverer ingen raskere internetthastighet

De gamle prisene på oppgradert internett for oss i Krokstien BRL mener jeg var 247 kroner for 12/5, 329 kroner for 70/10 og enten 799 eller 899 kroner for 100/10. Når man ser hvor lite Canal Digital skulle ha ekstra fra å gå far 12/5 til 70/10 mbit, er det ikke så rart at jeg valgte å oppgradere min internetthastighet i sin tid. Hoppet videre til 100/10 mbit var derimot merkelig høy. Men nå vil de nye internetthastightene til Canal Digital Kabel-TV koste for oss i Krokstien BRL (med komplettavtale) 269 kroner for 25/5 mbit, 349 kroner for 50/10 mbit og 449 kroner for 100/10 mbit. De vanlige prisene for Kabel-TV-kunder som ikke har en BRL-avtale betaler henholdsvis 399, 499 og 599 kroner. Inkludert i abonnementet når man har 50/10 og 100/10 er Canal Digital Kabel-TV sin tjeneste T-We Plus som vanligvis koster 79 kroner. Men da er man avhengig av å ha en opptaksdekoder fra ADB.

Det vil si at kunder som hadde 12/5 mbit og som blir oppgradert til 25/5 mbit, så vil prisøkningen bare være 22 kroner. Og når man får doblet hastigheten, så er jo det en grei deal. For de kundene som har 70/10 mbit så er historien en helt annen, som jeg nevnte innledningsvis. Og det er nok nettopp 70/10-kundene som er i harnisk i disse dager over endringene til Canal Digital Kabel-TV. Jeg for min del er blant de som har 70/10 mbit og betaler 329 kroner i måneden for dette. Jeg har blitt automatisk oppgradert til 100/10 mbit og vil måtte betale 449 kroner for det, det vil si en prisøkning på 120 kroner. Hvis jeg ikke ønsker å gå opp til 100/10, men velger å gå ned til 50/10 mbit, så vil jeg fortsatt måtte betale 20 kroner MER i måneden når jeg har mistet 1/3 av hastigheten! Og DET er det ikke så rart at folk blir forbanna for! Jeg kan ikke si at jeg ble så veldig fornøyd når jeg leste om det i går selv, men må innrømme at jeg ikke orker å bruke så mye energi på det.

Men jeg synes det er litt irriterende at uansett om jeg går NED i hastighet og mister 1/3 av min internetthastighet, så må jeg allikevel betale MER per måned enn det jeg gjør i dag. Jeg betaler i dag 329 kroner for 70/10 og må betale 349 kroner for 50/10 fremover. Alternativet er å betale 449 kroner for 100/10 mbit selvfølgelig. Men spørsmålet er om jeg har behov for 100 mbit. Jeg har snakket med kundeservice for borettslagkunder hos Canal Digital Kabel-TV i dag, jeg antar at det er en klagestorm på den vanlige kundeservicen, men jeg kom ganske fort igjennom på det nummeret vi i Krokstien BRL bruker for kundeservice. Og forklaringen på denne merkelige endringen når det gjelder 70/10 mbit abonnementet spesielt, er at det var veldig gunstig priset fra før. Og det kan jeg nok være helt enig i, det var ingen av de andre tilbyderne som kunne tilby 70/10 mbit til en slik pris. Når vi for kort tid siden hadde fått et tilbud fra Viken Fibernett her i Krokstien BRL så skulle de ha 349 kroner for 25/25 og 499 kroner for 60/60. Det er altså prisene som BRL-kunder må betale for å oppgradere internetthastigheten sin, de vanlige prisen for ikke-BRL-kunder er nok enda høyere. Så selv med den nye prismodellen til Canal Digital, vil vi fortsatt få 50/10 for prisen av det som Viken Fibernett skal ha for 25/25.

De som hadde 100/10 mbit før denne endringen må virkelig ha et stort glis rundt munnen i disse dager! Fra å koste 799 eller 899 kroner per måned, koster ikke det mer enn 449 kroner for BRL-kunder! Vanlig pris er 599 kroner. Her snakker vi virkelig om prisreduksjon! Så da skjønner man jo hvorfor dette var DÅRLIG nytt for 70/10-kundene, men faktisk ganske gode nyheter for alle de andre kundene! Ihvertfall for oss bor i et borettslag!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/08/22/endringer-hos-canal-digital-kabel-tv/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.