Månen sett igjennom objektivet

Jeg har såvidt jeg kan huske aldri tatt noe seriøst bilde av månen tidligere. Det kan nok også ha noe med at jeg aldri har hatt et objektiv som har vært stand til å forstørre månen nok til at det er noe særlig vits å ta bilder av. Men selv med 300 mm på en DX-kamera fra Nikon som tilsvarer 450 mm, så ble selve månen et ganske lite del av bildet. Men med en del megapixler så har man mulighet til å beskjære bildet og skarpe det opp litt. Så blir faktisk ikke resultatet så aller værst. Ihvertfall hvis man ikke skal vise frem bildet så altfor stort. Men må enkelt og greit si at det hadde blitt et MYE bedre bilde hvis man hadde hatt et objektiv med større brennvidde selvfølgelig. Jeg er usikker på hva som skal til for å kunne fylle hele bildeflaten, men 300 mm er altså altfor lite.

Nå høres det jo ganske «stort» ut med 300 mm som tilsvarer 450 mm. Er det noen som vet hva som skal til for å fylle hele bildeflata? Må man opp i 450 mm som tilsvarer 675 mm eller må man opp i et så voldsom brennvidde som 600 mm som tilsvarer 900 mm på et 35 mm kamera? I utgangspunktet bør man vel rett og slett bare slå fra seg en slik tanke, da ser jeg for meg at det blir billigere å kjøpe en kikkert med mulighet til å koble kameraet til. Men må innrømme at jeg er litt på tynn i is her nå, jeg aner ikke hva det koster heller. Men det går det jo ann å finne ut av. Men jeg synes ihvertfall ikke at dette månebildet ble så aller værst! Tatt med et Nikon D7000 med Nikkor 70-300 VR i går kveld!

OPPDATERING 25.08.13 kl 12:35:

Jeg tok noen nye bilder av månen i natt som jeg har plukket ut ett av og lagt ut i dette innlegget! Nå ser vi enda mindre av månen enn forrige natt og den er ganske så forskjellig ellers også. Men man må nok ha enten mer tele eller et teleskop/kikkert for å ta bedre bilder av månen enn dette.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/08/24/manen-sett-igjennom-objektivet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.