Dekkreglene for WRC neste år klare

Det har lenge vært klart at Pirelli er tilbake som dekkleverandør i WRC fra 2008. Ikke nok med det, men Pirelli skal levere dekk som eneste leverandør til WRC i 2008, 2009 og 2010. Dette etter å utkonkurrert Michelin (BF Goodrich) for denne perioden. Vår egen Petter Solberg var veldig glad for å bli kvitt Pirelli-dekkene rett før 2007-sesongen, men nå tvinges han tilbake til Pirelli-dekk igjen. Men i motsetning til tidligere skal nå alle førerne kjøre med Pirelli-dekkene. Forutsetningene blir derfor like for alle.

Dekkreglene for 2008 har også blitt offentliggjort. Pirelli vil levere 3 typer dekk i 2008. «P-Zero» i 18-tom for asfalt, «Scorpion» i 15-tom for grus og «Sottozero» i 18-tom for Rally Monte Carlo og i 16-tom for is for Rally Sverige. Det blir innført ekstremt strenge regler for hva man kan gjøre med disse dekkene. Å lage kutt i dekkene for at de skal gripe bedre har ofte vært brukt som ett triks. Dette er tillatt under ekstremt strenge regler. Man får kun lov til å lage kutt i asfaltdekkene, men kun når det er vått føre. På tørt føre er det strengt forbudt å lage kutt i dekkene. «Mousse» i dekkene er nå også strengt forbudt.

Dekkene vil bli levert til teamene på stedet når rallyet starter. All pigging av dekkene vil bli utført av Pirelli. Rally Monte Carlo har alltid vært ett rally det er vanskelig å velge dekk til. Derfor har det blitt bestemt at Pirelli skal levere både «P-Zero» og «Sottozero», men begge i 18-tom. Avhengig av værforholdene under de forskjellige løpene vil de forskjellige dekkene bli levert i «hard» og «soft» utførelse. Mer om dette på wrc.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/28/dekkreglene-for-wrc-neste-r-klare/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.