Dritt lei lokketilbudene til Elkjøp

Jeg har ganske lenge ventet på at sesong 3 av LOST og Frustrerte fruer skal komme ned i en fornuftig pris. Begge seriene har ligget på mellom 450 og 500 kroner frem til nå. Lørdag kom kundeavisa til Elkjøp i posten, som blant annet inneholdt både LOST og Frustrerte fruer sesong 3 på tilbud til 199 kroner. Det er ett prisnivå jeg kan like, og dro derfor innom Elkjøp etter jobben i dag. De hadde også annonsert en DAB-radio av et for meg ukjent merke til 399 kroner. Til den prisen er det verdt å sjekke det ut nærmere, tenkte jeg. Men tror du at Elkjøp i Fredrikstad hadde LOST, Frustrerte fruer eller DAB-radioen i butikken?

Nei, det hadde de selvfølgelig ikke. Ikke ble jeg veldig overrasket heller. Det var nemlig den samme leksa når jeg skulle kjøpe min Revo Mondo DAB-adapter på tilbud hos Elkjøp i oktober. Takket være at jeg var veldig pågående ovenfor Elkjøp om Revo Mondo DAB-adapteret, klarte de omsider å skaffe meg en etter en ukes tid. Men det virket som de kun hadde tatt inn den ene radioen jeg skulle ha, så jeg kan ikke tenke meg at det var noen andre som fikk tak i DAB-radioen på tilbud.

Det irriterer meg rett og slett grenseløst at Elkjøp til stadighet har slike lokketilbud i sin kundeavis. Det er selvfølgelig ingen problemer å ha varer på tilbud hvis de aldri har dem på lager. Jeg har opplevd dette flere ganger hos Elkjøp enn de to nevnte tilfellene. Når jeg kom til kassa hos Elkjøp i dag for å spørre etter LOST-dvd’en, valgte jeg å ikke nevne noe om at de skulle ha den på tilbud, men kun spurte om de hadde den på lager. Nei, fikk jeg beskjed om, den hadde de ikke på lager. Når jeg spurte når de kom til å få den inn, fikk jeg som svar at de viste hun ikke, for de hadde ikke bestilt noe av LOST sesong 3. Det hadde heller ikke Elkjøp-butikken i Sarpsborg.

Hvordan har det seg da at dere skal ha LOST sesong 3 på tilbud til 199 kroner denne uka, ifølge deres kundeavis? Ja, nei, det kan du spørre om. Men hu viste ikke når de kom å få den inn, men regnet med at den kom til å bli bestilt i dag. Jeg regner med at det bare var ett svadasvar fordi hun hadde blitt «fersket» i å ikke ha annonsert vare på lager, ikke var varen i bestilling heller. Dette beviser atter igjen hvor totalt useriøse Elkjøp er på dette området. De annonserer til stadighet varer til veldig gode priser, men når man kommer til butikken, har de aldri varene inne. Hvem som helst kan annonsere en vare til en veldig god pris, hvis de bare sørger for at de slipper å selge varen til den annonserte prisen. Poenget til Elkjøp er såre enkelt: De lokker deg som kunde til butikken med gode annonserte priser, men prøver å få deg til å kjøpe en dyrere vare når de ikke har den annonserte varen på lager. Mange har på dette tidspunktet allerede bestemt seg for at de skal shoppe, og velger derfor å gå for noe litt dyrere. Jeg for min del går ikke på det trikset mer. Jeg er regelrett dritt lei hele Elkjøp.

Etter en rask runde innom de nettbutikkene jeg pleier å bruke når jeg handler dvd, fant jeg både LOST og Frustrerte fruer sesong 3 til 199,50 hos platekompaniet.no. Jeg valgte derfor å bestille begge dvd-boksene hos Platekompaniet for en merkostnad (frakt) på bare 30 kroner. Nå er jeg ihvertfall garantert å få dvd-boksene til denne prisen og får dem tilsendt i posten for de nevnte 30 kronene. Hvor mye bensin skal man egentlig gidde å bruke på å kjøre frem og tilbake til Elkjøp for til stadighet å gå tomhendt ut av butikken? Det værste er selvfølgelig irritasjonen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/02/25/dritt-lei-lokketilbudene-til-elkjop/

3 kommentarer

 1. Elkjøp Sartor er like ille. I hvert fall de siste 15 årene. De har nok den annonserte varen, men pleier å gjemme denne bort (det éne eksemplaret) og så setter de frem et litt dyrere produkt som de tjener mer penger på.

  • annonym3 august, 2008 kl 00:51

  Hei,

  Jeg jobber på Elkjøp, og dette er beklagelig. Dette er et resultat av dårlige ansatte som verken forstår Elkjøp konseptet, eller er flinke i jobben sin. De undergraver kunden og skaper mistillit, som på sikt vil brenne Elkjøps kundemasse.

  Heldigvis er ikke alle slik. Til mine kolleger som jobber under meg, sier jeg til de at de ALDRI skal sende en kunde ut av butikken når de kommer på annonserte varer. Selv om disse ikke er de beste i rekkene, så er det fortsatt ålreite produkter som er verdt pengene. Og hvis folk kommer for å handle disse, ser jeg personlig på det som frekt å undergrave kundens ønsker. For det er kundens ønsker som står i sentrum av alt.

  Jeg råder deg til å sende et brev til adm dir i Elkjøp om dette, for jeg lover deg at han vil ta det opp. Så er det bare å håpe på at vedkommende butikk tar det alvorlig nok til at det skjer en positiv forandring.

  • Stian14 november, 2008 kl 05:33

  Hei,

  referer til trådstarter og siste svar fra en Elkjøp ansatt!
  Jeg jobber på Elkjøp selv, og ja, jeg kjenner til annonsevarer som blir annonsert, og som ikke har ankommet butikken! Når jeg får den problemstillingen, så løser jeg det så lett med å være dønn ærlig og finne et produkt som er tilsvarende, eller faktisk da enda bedre, og ordner samme pris. De går ut fornøyd og kommer tilbake senere hvis de skal ha et produkt, som vi den gang da kan ha inne forhåpentligvis, og tjene de pengene vi er ute etter!

  Liten regel som de fleste har, aldri slipp en kunde ut av butikk som er misfornøyd eller uten vare.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.