Snøen og glatta tilbake i Fredrikstad

Snøen lavet ned fredag kveld her i Fredrikstad, og det ble kaos som vanlig. Det kan se ut til at snøen blir liggende noen dager også. Ifølge værmeldinga på f-b.no kommer det til å være kuldegrader frem til fredag. På fredag derimot er det meldt 4 varmegrader. Men værmeldinga endrer seg jo stadig! Jeg for min del har ikke vært ute og kjørt på glatta i helga, men satt på en tur i butikken på lørdag og på vei til jobb i morges. Jeg skulle dog ikke kjøre skolebussen selv idag, men skulle ha opplæring av en annen sjåfør. Vedkommende har avsluttet opplæringen på Lisleby-planen for en god tid tilbake, men hadde vist klart å unngå skolekjøringa fra Åserød til Årum handel og fra Årum handel via Sundløkka og Søndre Årum til Borge ungdomsskole. Jeg ble derfor spurt på fredag om jeg hadde mulighet til å bli med på denne turen idag. Det syntes jeg selvfølgelig var gøy å bli spurt om, og siden jeg hadde fri idag, gikk jo det greit.

Men jeg skal jaggu si det tok sin tid å få varme i skolebussen idag. På Veum var det -8,5 grader i morges og det hadde vært -14 grader iløpet av natta. Både turen til Åserød (man kjører riksvei 110 ut til Skjærviken og fortsetter videre etter snuplassen i Skjærviken. Ved Brandstorp svinger man inn til høyre i Åserødveien) og den alternative ruta man må kjøre fordi en av bruene over E6 har blitt revet er grei å bli vist hvordan man kjører. Pga denne omkjøringen er det noe av turen som ikke kjøres, noe kjøres alternativt og avgangstidene er litt annerledes når deler av ruta ikke kan kjøres. Disse tingene er på ingen måte noe man kan gjette seg til, og ikke er det nok så lett å vite hvor Åserød, Årum Handel og Stenrød gård er heller. Jeg for min del ante ihvertfall ikke hvor disse stedene var når jeg skulle kjøre denne skoleturen for første gang. Jeg vet selvfølgelig hvor Årum er, men hvor er Årum Handel? Butikken eksisterer jo ikke lengre.

Hele turen gikk «etter boka» og vi hadde med 3 personer fra Åserød, men fra Årum Handel via Sundløkka og Søndre Årum til Borge ungdomsskole var bussen full. Deretter var det bare å tomkjøre til garasjen for å fylle diesel og parkere skolebussen. Jeg hadde håpet at de skulle ha litt mer kjøring til meg idag, siden jeg var så tidlig oppe, men forløpig var det ikke noe. De skulle ringe utover dagen hvis det dukket opp noe. Hvis ikke har jeg fri frem til onsdag. Denne uka skal jeg kjøre på Lisleby-planen onsdag, torsdag og fredag. På lørdag og søndag kjører jeg på Skjærhalden-planen. Disse skiftene starter mellom 9.30 og 13.00. Det er med andre ord mulighet for å sove litt lengre denne uka enn hva jeg har vært vant til! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/22/snoen-og-glatta-tilbake-i-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.