Audi R10 TDI økte mesterskapsledelsen

Med en dobbelseier i LM P1-klassen i ALMS-løpet i Long Beach i natt økte Audi mesterskapsledelsen sin. Dette var dog første gang siden Audi R10 TDI debuterte for 13 måneder siden at den ikke gikk over målstreken først. Audi R10 TDI’ene hadde kvalifsert seg til 5. og 7. startspor på den korte gatebanen i Long Beach lørdag. Etter 45 minutter av det 1 time og 40 minutter lange løpet tok Emanuele Pirro i Audi R10 TDI #2 ledelsen fra Acura som hadde startet fra pole position. Men etter halvkjørt løp ble Emanuele Pirro i Audi R10 TDI #2 påkjørt bakfra av en Porsche GT3. Dette resulterte i at Emanuele Pirro snurret og måtte inn i pit for å bytte ett punktert bakhjul. Dindo Capello i Audi R10 TDI #2 måtte også foreta ett ikke planlagt pit stop for å fjerne dekkrester som hindret kjøling av bremsene.

Til syvende og sist endte Audi R10 TDI’ene på henholdsvis 7. og 9. plass. Men siden alle bilene på plassene foran Audi R10 TDI’ene var av den 150 kilo lettere LM P2-typen, tok Audi 1. og 2. plass i LM P1-klassen og fikk med seg maksimalt med poeng i mesterskapet. Men selv om de 150 kilo lettere LM P2-bilene nok hadde en liten fordel på denne banen kontra andre baner fordi de var «lette og kjappe» lå Emanuele Pirro i Audi R10 TDI #2 an til å vinne dette løpet etter å ha tatt ledelsen etter 45 minutter. Det beviser atter igjen hvor konkurransedyktig Audi R10 TDI er, og det blir utrolig spennende å se hvordan konkurransen fra Peugeot 908 blir i 24 timers løpet Le Mans. I tillegg stiller selvfølgelig Pescarolo til start i år også. Pescarolo er den eneste konkurrenten som har vært i stand til å sloss med Audi på Le Mans de siste årene. Neste ALMS-løp er i Houston om en uke.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/15/audi-r10-tdi-okte-mesterskapsledelsen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.