Andy Priaulx WTCC-mester igjen

Før de to finaleløpene i årets WTCC-mesterskap var det helt åpent mellom 7 førere om hvem som skulle ta WTCC-tittelen med seg hjem. Når det er så jevnt mellom såpass mange førere, er ett godt tegn på at det er utrolig jevnt i mesterskapet og at det gir utrolig god underholdning for publikum! Jeg har ikke hatt anledning til å se løpet denne gangen, da det sendes til litt spesielle tider denne gangen, men jeg har fått lest litt om løpet. Som i fjor var det mye action og kræsjer i dette løpet i Macau. Når jeg satt og så løpet i fjor kjørte den ene bilen etter den andre ut i den samme svingen. Tydelig at det var en ekstremt krevende sving!

Det gikk dog ikke helt slik som jeg hadde håpet på, da det var flere SEAT-førere som hadde sjansen til å trekke det lengste strådet, men slik gikk det dessverre ikke. Men når en BMW-fører først skulle stikke av med WTCC-tittelen, er jeg veldig glad for at det ble Andy Priaulx. Briten er utrolig sympatisk og alltid blid og fornøyd! Dette er tredje året på rad at Andy Priaulx vinner dette mesterskapet. Først ETCC i 2004 og WTCC i 2005 og 2006. BMW vant begge løpene idag, Andy Priaulx det første og Jörg Müller det andre. Andy Priaulx vant WTCC-mesterskapet med 73 poeng, mens Jörg Müller tok 2. plassen i mesterskapet med 72 poeng. Tredjeplassen gikk til Augusto Farfus med 64 poeng.

SEAT-førerne Yvan Müller, Gabriele Tarquini, Rickard Rydell, James Thompson, Peter Terting og Jordi Genè havnet på henholdsvis 4. 5. 7. 8. 9. og 10. plass i mesterskapet. I konstruktørmesterskapet strakk BMW også det lengste strådet med 254 poeng. SEAT sikret seg 2. plassen med 235 poeng. Alfa Romeo tok 3. plassen med 154 poeng og Chevrolet på den siste plassen med 128 poeng. Mesterskapet for privatførere (Independent) var Tom Coronel i en SEAT Leon i en klasse for seg selv. Mesterskapet for privatførere ble vel såvidt jeg husker avgjort for flere løp siden, men Tom Coronel stakk av med seieren i begge løpene idag også. I det andre løpet idag kjørte han inn til en strålende 3. plass totalt sett. Tom Coronel og Yvan Müller kjempet igjennom hele løp 2 om 2. plassen. Tom Coronel vant privatførermesterskapet med 178 poeng, mens 2. plassen gikk til Rangoni med 100 poeng.

Rally New Zealand har også gått av stabelen denne helgen, uten at det egentlig er så veldig mye å skrive hjem om. Både Petter og Henning Solberg har hatt problemer og endte på henholdsvis 6. og 11. plass. Marcus Grönholm var helt suveren og vant løpet foran teamkollega Mikko Hirvonen med en margin på 56 sekunder. Petter Solberg var tett oppunder 5 minutter bak Grönholm. Sebastian Loeb har gått ut med at han ikke kommer til å stille til start i årets siste løp heller, da han har blitt rådet av legen til å ta det med ro i 3 måneder. Det er heller ingenting å kjempe om, da rallymesterskapet ble avgjort i forrige løp, når Grönholm ikke tok de poengene han måtte ha for å holde liv i mesterskapet.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/11/19/andy-priaulx-wtcc-mester-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.