Cruiseskip spotting: The World i Fredrikstad

Jeg snublet tilfeldigvis over cruiseskipet The World på vei inn til Fredrikstad når jeg var på jobb i går. I tillegg tok jeg en veldig kjapp tur ut til Kråkerøy for å ta noen nye bilder etter jobb i går. Men det var ikke akkurat «de store kanonene» jeg har med meg til daglig på jobb. Og siden The World skulle ligge til kai i Fredrikstad til søndag kveld kl 23.59, benyttet jeg anledningen til å ta en ny tur ut i dag. I tillegg til Kråkerøy hadde jeg også tenkt å ta en tur bortom Borg havn på Øra i Fredrikstad. Det er en industri/komersiell havn, så jeg regnet ikke akkurat med at man fikk så veldig god tilgang til å få tatt bilder av The World. Og det fikk jeg helt rett i. Det stod en vakt ved porten inn til området. Det ble veldig fort fart i denne vakta når jeg nærmet meg porten. Men jeg stoppet på utsiden (selv om porten var åpen) og bare konstanterte at jeg ikke fikk lov til å komme innenfor å ta bilder.

Det var visst flere som hadde kommet med bilen og bare kjørt inn på området tidligere. Men litt vett har man vel mellom øra, sant? Men jeg fikk tatt noen bilder fra utsiden av gjerdet. I tillegg tok jeg en tur til Vaterland for å få tatt bilder av The World rett forfra. Med opptil 300 mm på Fujifilm Finepix S6500fd, så kan man ta bilder på litt avstand. Heldigvis er jo også The World et litt stort skip. Da var det i grunn ikke så veldig mange andre steder på Fredrikstad-siden å ta bilder. Men jeg fant flere på Kråkerøy-siden som jeg ikke benyttet meg av i går. Men jeg måtte lete litt da. I tillegg til Barkedalen som jeg tok bilder fra i går, var jeg innom Kalleraodden og Møllerodden i tillegg. Da fikk jeg tatt bilder henholdsvis skrått bakfra og skrått forfra. Jeg hadde med meg ikke mindre enn 211 bilder hjem fra denne turen i kveld. Men det er litt mindre som ender opp med å legges ut da. Det blir ganske mange duplikater.

Hva blir det neste store skipet som ankommer Fredrikstad mon tro? Ifølge websidene til The World kom de fra Oslo og skal videre til Gøteborg. Slik beskriver de Fredrikstad i programmet sitt for 2011: «One of just three fortress towns in Norway, Fredrikstad is considered to be the best-preserved in all of Scandinavia. One could easily spend all the day wandering around Old Town (Gamlebyen). Be sure to visit Fredrikstad Domkirke, the cathedral built in 1880, with its stained-glass windows by Emanuel Vigeland and unusual steeple/lighthouse.»

Det hadde vært gøy å hørt hva beboerne ombord i The World som har tatt en nærmere titt på Fredrikstad har å si om byen. Men det får vi nok aldri vite.

                                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/07/03/cruiseskip-spotting-the-world-i-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.