Verandaen – mitt ekstra rom ute i det fri

En av av grunnene til at jeg valgte nettopp denne leiligheten i Krokstien var pga den store fine verandaen. Verandaene i Krokstien (i motsetning til Dalveien) har blitt bygd på og blitt glasset inn. Det vil si at verandaen er mye større og man kan i tillegg «lukke igjen» hvis man synes at det blåser for mye eller blir litt for kjølig. I tillegg har vi elektriske persienner som kan tas ned hvis sola blir plagsom. Nå er det ikke det helt store problemet med sola på min veranda som er vendt mot øst. Hvis man ser bort fra at det blir fryktelig varmt her på formiddagen da. Men på kvelden er det behagelig i øst. Men de aller fleste ønsker seg vel en vestvendt veranda. Jeg for min del som ikke er SÅ glad i varmen, synes det er helt topp med østvendt. En annen fordel er at den er vendt mot skogen istedenfor Grålumveien. Det er mye roligere her på denne siden med andre ord.

Men en stor veranda uten møbler får man jo ikke brukt til så veldig mye. Jeg har riktignok hatt et par «campingstoler» og noen andre «pinnestoler» som har vært til «overs» der ute, men det blir liksom ikke til at man setter seg der ute, ihvertfall ikke hvis man er flere. Så hittil er det vel bare jeg som har sittet der ute en gang i blant i campingstolen og slappet av og når noen har hatt behov for å ta seg en røyk. Nå er derimot saken en helt annen. Lørdag for litt over 2 uker siden gikk jeg til innkjøp av en sittegruppe i polyrotting/kunstrotting på Europris. De hadde 30% på all kunstrotting, så da var det på tide å slå til. Helt siden jeg kjøpte denne leiligheten har jeg nemlig hatt lyst på en slik gruppe ute på verandaen. Det er riktignok ikke de mest «kompakte» møblene, så det tar jo litt plass. Men stilig og vedlikeholdsfritt er det ihvertfall! Nå er det jo ikke mye «vær og vind» møblene blir utsatt for ute på min veranda. Det er som pappa sa det her forleden – du har jo værgaranti på din veranda Ken!

Men dette kjøpet var dog ikke helt problemfritt. Når jeg pakket ut møblene etter å ha fått hjelp av pappa til å bære opp alt sammen til 4. etasje, fant jeg ut at 2-seteren var transportskadet. Den hadde fått seg en real «smell» nederst i den ene enden. Stålramma hadde fått seg en skikkelig bøy. Det er jo litt nedtur når man har gått til innkjøp av nye møbler og man synes i grunn man har brukt ganske mye penger også. Men det er jo bare å reklamere, så løst jo sånt seg. Men litt irritasjonsmoment blir det jo uansett. Men jeg tok kontakt med Europris mandagen etter og hadde sørget for å ta noen bilder med mobilen for å vise dem transportskaden. Det var ikke noen tvil om at det var en transportskade og de skulle ta kontakt med lageret for å sjekke hvor fort de kunne skaffe en ny 2-seter. De skulle ta kontakt med meg dagen etter.

Etter mye frem og tilbake i et par uker, hvor det viser seg at de ikke har noe igjen på lager, så at de skulle ha funnet to eller tre sett, til å ikke kunne oppdrive disse allikevel, så endte jeg i går opp med å få en deal som jeg rett og slett ikke kunne si nei til. Før denne dealen ble fremlagt av varehussjefen hos Europris Pluss i Dikeveien hadde jeg mang en gang vært veldig nære å leie meg en tilhenger og kjøre «hele driten» tilbake til Europris igjen. Men når jeg ender opp med å få tilbud om å få tilbake litt over halvparten av det jeg hadde betalt for hele sittegruppa, hvis jeg valgte å beholde den transportskadede 2-seteren, så klarte jeg rett og slett ikke å takke nei. Fullprisen på denne sittegruppa i kunstrotting var 6.000 kroner, jeg ga 4.200 kroner etter å ha fått 30% rabatt, nå har jeg fått tilbake 2.200 kroner og har derfor til syvende og sist ikke betalt mer enn 2.000 kroner. Grei deal?

Siden «stilen» er grønn i stua med lamper og puter, hadde jeg egentlig bestemt meg for å ha røde puter til sittegruppa på verandaen. Men etter å ha vært innom Europris og Kid fant jeg ikke noen røde puter jeg likte. Jeg endte derfor opp med å kjøpe noen oransje/hvite puter på Kid isteden. Det gjorde ikke noe at de hadde 70% rabatt på dem heller. 4 puter til den nette sum av 108 kroner. Så når jeg hadde fått det så fint ute på verandaen min måtte jeg jo ta noen bilder for at dere skulle få se det også. Nå gjenstår det bare å få rydda opp i siste rest av «rotet» etter flyttingen som står i den andre enden av verandaen. Har også en pappeske med modellbiler og en del tomme pappesker der ute også, som skal ta veien ned til pappkontaineren vår. Ikke modellbilene altså, men pappeskene.

         

Her er noen bilder tatt med mitt Nikon D70S med 10-20 mm også:

      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/07/12/verandaen-mitt-ekstra-rom-ute-i-det-fri/

3 kommentarer

 1. Kjempe fint – likte putene! Mulig jeg hermer deg der 😉 Jeg får dra på shopping til Norge jeg da, «alle» norsker kommer jo hit og handler;-)

  • kak12 juli, 2011 kl 19:38
   Forfatter

  Takk for det, Hege! Det er kanskje en Kid i Halden som du kan stikke innom? Eller? Men hvis du allikevel skal en tur hjem til Fredrikstad, så kan du jo alltids stikke en tur innom Kid der! 🙂

  Begynner å bli veldig fornøyd med verandaen og uteplassen nå ja! Gjenstår bare litt ryddings i den andre enden av verandaen, så er man i mål!

  Man får forøvrig putene i flere forskjellige farger, lilla/hvit var en av dem. Det var flere kombinasjoner, men husker ikke i farta. Kanskje jeg stikker en ny tur innom Kid i morgen for å se om det er noen flere puter jeg har lyst på… for å bytte på litt. 4 puter for 108 kroner er jo billig! 🙂

  • Robert Nordli13 juli, 2011 kl 14:25

  Du har fått det ordentlig bra på verandaen jo. Og jeg ble rett og slett misunnelig på de putene der.

  Gleder meg til å tilbringe lørdagskvelden i den sittegruppen. Det er sommer, det er sol og det blir lørdag 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.