Skjebergdal kirke

På vei tilbake fra Børtevann og Buergsaga stoppet jeg opp ved Skjebergdal kirke for å ta litt bilder. Kirkebygg har alltid fascinert meg. Men bare pga arkitekturen og at disse byggene ofte er eldgamle. Det er jo ikke spesielt mange nye kirker der ute. Skjebergdal kirke er en kirke konstruert i rektangulær form fra 1911 i Sarpsborg kommune og tilhører Sarpsborg prosti. Byggverket er i tre og har 150 plasser. Uten at jeg har sjekket alle kirkene i distriktet, men dette må være en av de nyere kirkene? En av de ytterst få kirkene jeg har vært (mange) ganger inni er Rolvsøy kirke, og den var faktisk ikke eldre enn fra 1908 den heller.

                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/04/26/skjebergdal-kirke/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.