Internett har jeg ingen tro på

Etter å ha lest innlegget Internett er en flopp hos Sissels trivialiteter i hverdagen, fikk det meg til å tenke på en episode for mange år tilbake. Selv om jeg startet opp mine egne websider allerede i januar 1997, kjøpte domenet www.kak.net i mars 1998, var det først en gang i år 2000 at jeg begynte å skrive mine egne biltester. Dette var noe jeg begynte med rett og slett fordi jeg er veldig glad i biler, glad i å skrive og ikke minst veldig glad i å ta bilder. Spørsmålet var selvfølgelig om jeg fikk lov til å låne biler av forhandlere og/eller importører for å teste disse. Det var nok til tider en ganske stor utfordring.

Siden jeg på det tidspunktet hadde en Audi 100 2.6 E Avant selv, falt det seg naturlig å ta kontakt med et par Audi-forhandlere i distriktet. Problemet mitt var å overbevise disse forhandlerne om at det faktisk var en vits å låne meg en bil et døgn, aller helst en hel helg. Websidene mine er ikke akkurat alment kjent og siden jeg på det tidspunktet heller ikke hadde skrevet en eneste biltest, tok det litt tid før jeg fikk respons. Jeg har ingen problemer med å forstå at de var skeptiske, siden de ikke hadde hørt om mine websider, det fantes ingenting å lese for å sjekke om kvaliteten var god nok eller ikke.

Men jeg må innrømme at jeg ble litt paff av den ene responsen jeg fikk. Etter å bli kastet litt frem og tilbake på telefonen, endte jeg opp hos en sjef av noe slag, husker ikke nøyaktig hva slags stilling han hadde lengre. Jeg prøvde så godt jeg kunne å «selge» meg selv og websidene mine for å kunne få låne en bil for å skrive en test. Svaret jeg fikk fra denne, dog eldre karen, var at internett, det hadde han ikke noen tro på. Han ville derfor ikke låne ut en bil til meg, for han så det ikke som sannsynlig at de ville ha noen nytte av det. Den aktuelle forhandleren ville sikkert ikke få solgt flere biler fordi jeg tilfeldigvis hadde skrevet en artikkel, men hva hvis alle tenkte sånn?

Men jeg fikk meg i det minste en veldig god latter. Hvem kunne sitte og ikke tro at internett var en flopp og at det bare var en døgnflue? Heldigvis var den andre forhandleren jeg hadde tatt kontakt med mer positivt innstilt, noe som resulterte i min føste biltest noensinne. Den første bilen jeg fikk låne var en Audi A2 1.4. Jeg tør knapt nok å lese igjennom disse gamle artiklene. Dette resulterte heldigvis i at jeg fikk lov til å låne flere biler av denne forhandleren, som resulterte i den ene biltesten etter den andre.

Jeg ønsker også å teste andre biler og gikk derfor til den gang min lokale Seat-forhandler. Mine første test av Seat ble en test av 3 stk Seat Ibiza Sport i løpet av 3 dager. Jeg fikk høre i ettertid at de hadde vært veldig skeptiske og ikke hadde så stor tro på at jeg ville kunne lage noe matnyttig ut av dette, men de ble tydligvis positivt overrasket. For jeg fikk låne flere biler her også. Den feteste av dem alle er helt klart Seat Leon 20VT 4 Top Sport som jeg fikk låne av Seat-importøren Harald A. Møller.

Ander bilmerker jeg har fått låne flere biler av er Alfa Romeo og Skoda. Toyota og Volkswagen ble det derimot bare en hver av. Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg ikke skriver biltester lengre? Det er uten tvil både gøy og interessant, men arbeidet med å skaffe seg biler til tester ble rett og slett for krevende. Når jeg omsider hadde fått innpass hos en forhandler eller en importør, sluttet min kontakt for å finne nye utfordringer. Dermed måtte jeg begynne på nytt igjen for å få innpass. Når dette skjedde mange nok ganger, ga jeg rett og slett opp. Det har liksom ikke den samme effekten å si at du kommer fra www.kak.net, som å si at du kommer fra Autofil, VG eller Fredrikstad Blad, for den saks skyld.

Men det var tydelig at noen ble imponert over den jobben jeg gjorde, spesielt var eieren av Skoda Octavia RS‘en veldig fornøyd med bildene jeg tok. Ved en tilfeldighet snublet vi over vedkommende på Autofil i 2004. Det viste seg at bilen jeg hadde lånt var privatbilen til sjefen selv. Han pushet to biler til på meg, nemlig Skoda Octavia 2.0 TDI og Skoda Octavia 1.9 TDI DSG.

For de av dere som har lyst til å ta en titt på de 21 biltestene jeg rakk å skrive før jeg ga opp, kan ta en titt her! Disse biltestene har forøvrig blitt presentert i ganske forskjellige formater i løpet av de årene jeg skrev dem. Helt i starten ble alle mine websider skrevet i html og laget på gamlemåten. Men i oktober 2001 gjorde PostNuke inntok på kak.net og gjorde jobben utrolig mye enklere. I starten hadde jeg Audi, Seat, Volkswagen og Skoda-testene mine liggende på news.kak.net, mens Toyota- og Alfa Romeo-testene lå på car.kak.net.

Det var ingen aprilspøk, men den 1. april 2005 slo jeg news.kak.net og car.kak.net sammen til nye car.kak.net. Dette for å gjøre det enklere for leserne å finne frem i mine bilartikler. Det var ikke alle som skjønte forskjellen på news.kak.net og car.kak.net. Subdomenet til de to forskjellige er ikke akkurat innlysende. Derfor valgte jeg å fortsette med car.kak.net, som tross alt forteller de aller fleste at det dreier seg om biler. I løpet av PostNuke-tiden fikk også websidene en ansiktsløftning flere ganger. Den største endringen kom nok når jeg relanserte car.kak.net den 13. desember 2007, denne gangen valgte jeg å gå tilbake til røttene og kun konsentrere meg om VAG-relaterte nyheter. Men jeg tok med alle 21 biltester, selv Toyota- og Alfa Romeo-testene.

Internett ble aldri en flopp, eller hva?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/29/internett-har-jeg-ingen-tro-pa/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.