www.kak.net 10 år i dag, 29. mars (1998-2008)

Selv om jeg feiret mitt første 10 års jubileum allerede 23. januar 2007, er det først i dag, 29. mars 2008 at domenet mitt, www.kak.net fyller 10 år. Domenet og webhotell ble den gangen bestilt hos ProHosting i USA. Den gangen var 50 mb webhosting ett ganske romslig webhotell. Men hvor langt kommer man egentlig med 50 mb i dag? Mest sannsynlig ikke langt. På det meste har jeg hatt 80 gb tilgjengelig for mine websider. Men her og nå har jeg 5 gb, noe som holder i lange baner.

I sammenheng med 10 års jubileet til KAK’s websider i fjor, skrev jeg ett lengre innlegg som forteller det meste av historien til websidene mine. Ihvertfall frem til 23. januar 2007. Det er noen små og store høydepunkter siden den gang også:

27. april 2007 feirer kak?s blog ett år.

14. november 2007 fikk blog.kak.net en facelift.

13. desember 2007 ble «nye» car.kak.net lansert, nå kun med VAG-relaterte nyheter.

19. desember 2007 ble kak.net flyttet til nytt webhotell hos PRO ISP.

Av hensyn til arbeidsmengden som lå bak å holde www.kak.net oppdatert valgte jeg i desember å relansere car.kak.net tilbake til røttene. car.kak.net konsentrerer seg nå kun om VAG-relaterte nyheter, slik som jeg startet opp med på news.kak.net i oktober 2001. Dette gjorde også at jeg kunne slanke www.kak.net fra 10 gb til 1,7 gb. Og vips hadde jeg plass til ett mindre og mye billigere webhotell hos PRO ISP. Det gjør heller ikke noe at websidene mine faktisk oppleves raskere hos PRO ISP enn på dedikert server hos Servetheworld.

modellbiler.kak.net ble også slanket bort i desember, men den websiden vil komme sterkere tilbake på ett senere tidspunkt. Nye modellbiler.kak.net er på planleggingsstadiet og kan dukke opp når som helst. I likhet med car.kak.net og blog.kak.net vil også modellbiler.kak.net bli bygd opp med WordPress. PostNuke som jeg brukte før er sikkert mer avansert enn WordPress, men WordPress passer mine behov helt perfekt. I tillegg gjør det ikke noe at WordPress er enklere å installere, konfigurere, modifisere og ikke minst å publisere artikler og bilder med. Når WordPress 2.5 kommer blir det nye og spennende muligheter med innebygget gallerimuligheter!

Siden forrige jubileeum har jeg også opplevd å motta forespørsler om jeg ønsker å selge domenet mitt. Men kak.net er nok ikke til salgs. Forespørselen jeg skrev om i det innlegget kom 17. januar i år. 27. mars kom det en ny forespørsel fra en annen person. Hva er det som gjør at andre kan være interessert i www.kak.net domenet? Jeg vet at det kan bety andre ting på andre språk, men allikevel? Jeg for min del er ikke særlig interessert i å gi det fra meg, siden det er ett domene jeg har hatt i 10 år, og fordi det er såpass personlig. KAK er tross alt initialene mine. Etter et kjapt søk etter tilgjengelig kak.* domener, ser det ut til at nesten rubbel og bit er tatt allerede.

Jeg er ikke kjent for å feire noe særlig, men det er på sin plass med noen ord i sammenheng med 10 års jubileet. Derfor vil jeg benytte anledningen til å takke alle som har besøkt websidene mine igjennom alle disse årene. Både de som bare har vært innom en og annen gang, og de som er innom regelmessig! Uten alle dere hadde det på langt nær vært så interessant å drive på med dette! Mange har vært undrende til hvorfor jeg sitter og skriver side opp og side ned om alt mulig rart. Men det har rett og slett med interesser å gjøre. Jeg interesserer meg åpenbart for veldig mye forskjellig. Deriblant å skrive om det som både interesserer meg, irriterer meg og ikke minst gjør meg glad! Dere får ha en fortsatt riktig god helg!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/29/wwwkaknet-10-ar-i-dag-29-mars-1998-2008/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.