Borgeravisen – det beste av bloggere?

Det finnes utallige websider som samler artikler fra en mengde av landets blogger. En av dem er Borgeravisen. I motsetning til veldig mange av andre lignende tjenester, kan man ikke selv ta initiativet til å bidra på Borgeravisen. Borgeravisen velger deg, rett og slett. Det er ikke lenge siden jeg fikk nyss om Borgeravisen, og det er enda kortere tid siden jeg fikk nyss om at blog.kak.net hadde blitt utvalgt.

Jeg satt tilfeldigvis og søkte på kvasir tidligere i dag når jeg snublet over noen av mine egne artikler på Borgeravisen. Når jeg klikket meg videre fant jeg en nyhetsstrøm fra blog.kak.net. Det viser seg at Borgeravisen valgte å begynne å legge ut mine artikler for 2 uker siden. Borgeravisen velger hvilke artikler som skal vises på forsiden, hvilke kategorier de hører hjemme i og hvilke artikler som skal indekseres i det hele tatt. Derfor vil nok kun de beste artiklene dukke opp på forsiden av Borgeravisen.

På Borgeravisen får man inntrykk av at de har ett samarbeid med en rekke norske bloggere. Men jeg oppdaget ikke at mine egne artikler hadde dukket opp på Borgeravisen før i dag, 2 uker etter at de begynte å legge dem ut. Men det plager meg i grunn ikke ett sekund. De aller fleste som har en blogg har ett ønske om at den skal bli lest. Derfor plager det meg ikke at jeg får litt "reklame" her og der. Spesielt gøy synes jeg det er når man blir valgt ut blant drøssevis av blogger i Norge. Akkurat i øyeblikket ligger Internett har jeg ingen tro på på topp på forsiden av Borgeravisen. Det er spesielt gøy.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/29/borgeravisen-det-beste-av-bloggere/

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Og akkurat nå er min sak nest øverst… 🙂

  Borgeravisen er et artig initiativ, men den fungerer litt annerledes enn hva jeg er vant til fra nettaviser. Den tar relativt mye av innlegget, før den lenkeer videre. Som blogger har jeg absolutt ikke noe i mot det. Spørsmålet er hva en eventuell kommersiell blogg ville hatt å si om saken?

  Og kanskje også, hva burde den hatt å si om det?

  Det er jo alltid en fordel å få distribusjon, for å få opp lesertallene.

  Nå har jeg bare såvidt rukket å titte innom den, men den fremstår som relativt automatisert. Den tar ikke hensn til linjeskift, men smeller all teksten i en smørje. På den annen side fremstår det som at de som står bak gjør en redaksjonell vurdering av hva som skal på forsiden.

  • kak29 mars, 2008 kl 18:57
   Forfatter

  Hvis Borgeravisen eller en hvilken som helst annen tilsvarende tjeneste, hadde presentert nyhetene fra en kommersiell blogg eller nettavis på denne måten UTEN å innhente en tillatelse på forhånd, hadde de garantert fått problemer. Derfor slipper de vel unna med ikke-kommersielle bloggere. De ønsker i utgangspunktet den oppmerksomheten de kan få, selv om en nettside i bunn og grunn baserer seg på andres opphavsbeskyttede materiale.

  For å være ærlig så synes jeg det hadde gjort seg om Borgeravisen siterte litt mindre av artiklene, slik at de ikke utleverer så mye at leserne ikke ser det som nødvendig å klikke seg videre.

  På meg virker det som om admin sitter og godkjenner hver eneste artikkel og velger hvor de skal havne på Borgeravisen. Noen havner bare i «Alle bidrag», noen legges i tillegg til i en kategori, og noen få havner på forsiden. Jeg har også opplevd at en av mine ikke en gang havnet i «Alle bidrag», men det er ikke noe problem for meg. Min artikkel om mitt domenes 10 års jubileum er kanskje ikke veldig interessant for de aller fleste. Hvis absolutt alt hadde ukritisk blitt lagt ut på forsiden, så hadde Borgeravisen fort blitt fylt opp av mye uinteressante artikler som vi kanskje ikke ønsker å lese.

  Hvis vi vil lese ALT som skrives i blogg-Norge, er det mange andre websider man kan oppsøke.

 2. Borgeravisen dukket opp som et litt bedre alternativ akkurat i det jeg begynte å bli veldig skuffet over Bloggrevyen. Nå snakker Sonitus også om å komme med noe lignende, så da blir det forhåpentligvis litt bedre oversikt i bloggerbyen 🙂

 3. Nja, Borgeravisen har nå vært der en god stund Minnie, men det er lite buzz om den. Jeg bruker den ikke selv, uten at jeg helt kan si hvorfor, men jeg synes også de viser litt for mye tekst kanskje?

  Men joda, det ser ut til å funke greit egentlig.

 4. Jeg følger ikke godt nok med ser det ut til. Tror fortsatt jeg foretrekker den foran bloggrevyen, men skjønner at det provoserer.

  • kak13 april, 2008 kl 21:08
   Forfatter

  Jeg har nå klart å «tvinge» Borgeravisen til å sitere mindre av mine egne artikler. Jeg har ikke vært i kontakt med Borgeravisen og krevd noe som helst, men rett og slett gjort en liten konfigurasjonsendring i WordPress. Jeg har nå konfigurert WordPress til å bare servere (syndicate) ett utdrag av artiklene, istedenfor hele artikkelen. Dermed er det du som WordPress-admin som setter en grense for hvor mye Borgeravisen skal sitere av dine artikler! 😉

  Du kan helt tydelig se forskjellen her! (fra 10. april)

  • kak14 januar, 2010 kl 15:25
   Forfatter

  Min blogg er tydeligvis ikke god nok lengre for Borgeravisen, så den har blitt tatt bort en eller annen gang siden i går. Jaja, sånn kan det gå! De ga meg ingen trafikk uansett! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.