Mars & Venus

Mars & Venus er en romantisk komedie med Pia Tjelta og Thorbjørn Harr i hovedrollene. «Filmen starter der de aller fleste slike filmer slutter, Ida og Mathias har fått hverandre, klangen fra kirkeklokkene har stilnet og brudekjolen er solgt. Ida er drømmedama. Hun er like hot som da hun var 20, har bein i nesa og kul jobb. Hun tar stort ansvar både hjemme og på jobben og er den som holder orden på livene deres. Mathias er drømmemannen. Han er morsom, rufsete kjekk og en fantastisk far. Dessverre er han også en rotekopp, vasker svarte sokker med hvitvask og blir aldri ferdig med å pusse opp badet. Dessuten kjøper han seilbåt uten å spørre først. Ida og Mathias lever på hver sin planet mens de prøver å finne ut hva de egentlig ønsker seg i livet.» (sitat cdon.com)

Det er nettopp her det går skikkelig galt i dette forholdet. Seilbåten er dråpen som får begeret til å renne over for begge to. For Mathias sin del er det fordi Ida ikke er interessert i å høre på hans ønsker og drømmer og for Ida sin del er det fordi Mathias gakker hen og kjøper en seilbåt til 120.000 kroner uten å spørre først. Det vil si, Mathias har prøvd og prøvd å snakke med Ida om dette kjøpet, men hun er overhodet ikke interessert i å høre på det øret. På ett senere tidspunkt i filmen får heldigvis Ida en skikkelig vekker og får satt ting i perspektiv.

Denne filmen er veldig forutsigbar og man får seg ikke noen store overraskelser. Men Pia Tjelta og Thorbjørn Harr spiller troverdig og får rett og slett dette til å fungere. I tillegg har vi skuespillere som Jon Øigaarden og Anders Baasmo Christiansen som gjør en veldig god jobb. Det er i grunn veldig mange kjente fjes som dukker opp i denne filmen, både fra andre filmer og tv-serier. Filmen har av de fleste filmanmeldere fått «midt på treet» terningkast, ikke fordi den ikke er bra eller fordi skuespillerne spiller middelmådig, men rett og slett fordi filmen er for forutsigbar. Jeg for min del synes filmen fungerer mer enn bra nok i denne sjangeren og er veldig grei underholdning. Det er både seriøse, triste og ikke minst morsomme øyeblikk i denne filmen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/25/mars-venus/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.