Graven

Graven er en svensk politikrimserie som ble sendt på NRK for første gang i september 2005. Ifølge nrk.no sendte de serien sist i mars til mai i år. Graven handler om funnet av en massegrav midt ute i ødemarken i Sverige. Fire personer, to av dem barn har blitt drept og dumpet i en massegrav og «Kriminalinspektør Cege Ljung får i oppdrag å sette sammen en spesialgruppe for å utrede en sjelden og svært makaber sak. Han samler sitt «dreamteam» på sin private båt, Mandala, hvor gruppen både skal bo og arbeide for å være så effektive som mulig.» (sitat nrk.no)

Jeg fikk snusen i denne serien i leten etter flere svenske politikrimserier etter å ha sett ferdig Wallander og sett første episode av Van Veeteren. Det er ikke lenge siden jeg hadde sett igjennom alle mine Van Veeteren-filmer, og da stod Graven for tur. Dette var i motsetning til Beck og Wallander som er enkeltstående filmer, en serie på 8 episoder med en sammenhengende story. Jeg startet med de første 4 episodene på søndag, og jeg må innrømme at jeg ble bergtatt fra første episode. Første episode ble i hovedsak viet til Cege Lung’s jakt etter sitt «dreamteam» og vår innblikk i deres personligheter. Men fra episode 2 var det full pupp med etterforskning ute i ødemarken i Sverige.

Teamet som Cege hadde samlet sammen er uten tvil litt av en gjeng. Vi har en alkoholiker, en psykolog, en yngre tekniker som åpenbart har mer kontakt med dyr enn med menneskene rundt han. Men vi lærer disse å kjenne ganske godt etterhvert som de lever tett sammen på Mandala. Denne serien var nok mye mer og ikke minst mye bedre enn hva jeg hadde håpet på. Jeg har ikke lyst til å gå så veldig mye i detaljer, da det vil ødelegge deres egen glede av serien. Jeg så 2 episoder både mandag og tirsdag, og jeg ble bare mer og mer imponert over denne serien etterhvert som jeg kom igjennom episodene. Det var både en veldig bra produksjon, skuespillerprestasjoner og ikke minst en utrolig bra story! Dette hadde jeg ikke forventet meg og anbefales derfor på det sterkeste!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/29/graven/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.