Harry Potter and the Order of the Phoenix

Den femte filmen i rekken, Harry Potter and the Order of the Phoenix hadde kinopremiere i Norge allerede den 13. juli i år, men jeg har som vane å vente med å se filmene til de kommer på dvd. Noen filmer kjøper jeg med en gang de kommer, andre venter jeg til de kommer på tilbud. Harry Potter er en film jeg vanligvis ville kjøpt med en gang, uavhengig av pris, men denne gangen var jeg såpass heldig å få kjøpt filmen til 99 kroner. Både Elkjøp og Lefdal selger filmen for 99 kroner ved lansering. Istedenfor å risikere å måtte besøke den ene eller begge butikkene flere ganger hvis de skulle ha problemer med leveransen, valgte jeg å bestille filmen fra nettbutikken til Lefdal denne gangen. Det geniale er at Lefdal ikke tar noe for frakten. Filmen kostet meg derfor 99 kroner rett i postkassa. Filmen hadde release på dvd i går, men mitt eksemplar lå i postkassa i dag!

Det er ikke lengre tilbake enn april 2006 at jeg så min aller første Harry Potter film på TV Norge, og da tok det ikke mange dagene før jeg bestilte alle filmene på dvd. Jeg har aldri lest noen av bøkene, men filmene falt umiddelbart i smak! Jeg klarte derfor ikke å vente så lenge med å se den nye filmen. Den har derfor snurret i dvd-spilleren allerede nå i kveld! Filmen varer i 2 timer og 12 minutter, men jeg syntes den sluttet alt for tidlig denne gangen også. Den kunne gjerne vart en time til for min del! Når filmen slutta syntes jeg den slutta litt brått, mulig at «oppgjøret» med Lord Voldemort var litt korter enn jeg hadde forventet meg. Men filmen skuffet på ingen måte! Oppholdet på Hogwarts ble litt annerledes denne gangen enn hva vi har vært vant til, da skolen var under noe som kan minne om «statlig kontroll».

«Opprøret begynner! Lord Voldemort er tilbake, men Magidepartementet gjør alt de kan for at trollmannssamfunnet ikke skal få vite hva de driver med – inkludert utnevnelsen av Dolores Umbridge som ny professor i faget Forsvar mot svartekunster ved Hogwarts. Når Umbridge nekter å undervise i praktisk forsvarsmagi, overbeviser Ron og Hermine Harry om i all hemmelighet å lære opp en gruppe spesielt utvalgte elever til trollmannskrigen som ligger foran dem. I denne filmversjonen av J. K. Rowlings femte roman om Harry Potter får du oppleve et nervepirrende oppgjør mellom det gode og det onde. Gjør deg klar til kamp!» (sitat dvd)

For de som likte de første 4 filmene, er det vel liten vits å be om å også se den 5. filmen, men de av dere som enda ikke har sett en eneste Harry Potter-film, burde så absolutt få ut finger’n! De 4 første filmene fås kjøpt i en samleboks til 2-300 kroner, løp og kjøp! I tillegg selges som sagt Harry Potter and the Order of the Phoenix for 99 kroner hos Elkjøp og Lefdal! Den neste filmen, Harry Potter and the Half-Blood Prince har kinopremiere i Norge den 21. november 2008. Det er med andre ord omlag 1,5 år til vi kan forvente å få denne filmen på dvd. Den syvende og siste filmen, Harry Potter and Deathly Hallows skal ha kinopremiere en gang i 2010. Men den som venter på noe godt, venter aldri forgjeves! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/29/harry-potter-and-the-order-of-the-phoenix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.