Sirenia

I fjor gjorde jeg 2 store oppdagelser når det gjelder musikk, nemlig Wolfmother og Dream Theater. Nå har jeg gjort en ny oppdagelse. Etter ett tips fra min bror sist helg har jeg tatt en nærmere titt på det norske bandet Sirenia. Min bror hadde bare fått tak i en av sangene på deres nyeste album, nemlig «My Mind’s Eye» fra «Nine Destinies and a Downfall». Sirenia er fra Stavanger og ble startet av Morten Veland i 2001 etter å ha brutt med Tristania etter musikalske uenigheter. Siden jeg ikke hadde hørt noe annet enn den ene sangen hos min bror, er det ganske genialt å kunne laste ned musikken for å høre om det er noe å samle på før man kjøper musikken.

Jeg falt pladask for Sirenia’s musikk umiddelbart, både deres «snille» og mer «tunge» sider. Sirenia tilhører kategorien «gothic metal» og benytter flere typer vokal til sine melodier. Hvis man falt pladask for «My Mind’s Eye», er det ikke dermed sagt at man liker de 3 andre albumene til Sirenia. Men det er jo bare å gi dem en sjanse og se hva man synes! For min del var det ikke nødvendig å høre igjennom alle sangene på deres 4 album, før jeg bestilte alle sammen fra cdon. Albumene heter «At Sixes and Sevens» (2002), «An Elixir for Existence» (2004), «Sirenia Shores» (EP) (2004) og «Nine Destinies and a Downfall» (2007).

På Sirenia’s offisielle webside kan man forøvrig lese at de er på utkikk etter en ny kvinnelig sanger etter at Monika Pedersen som har vokalen på deres siste album valgte å forlate bandet. Årsaken skal være musikalske uenigheter. Sirenia’s neste album vil nok derfor ha en annen vokal enn den vi hører på «Nine Destinies and a Downfall». Fordelen er at Sirenia til stadighet endrer seg! Bandet anbefales på det sterkeste! Når jeg var på utkikk etter informasjon om Sirenia, fant jeg som sagt ut at Morten Veland kom fra Tristania, som er ett band jeg også har planer om å ta en nærmere kikk på. I tillegg har både min bror og far nevnt Nightwish til stadighet. Nightwish skal være fra Finland. Når jeg bestilte albumene til Sirenia hos cdon, dukket det også opp ett annet band med navn Avantasia. Kundene som kjøpte Sirenia hos cdon, hadde vist også hatt en tendens til å kjøpe musikk fra dette bandet. Jeg får derfor ta en nærmere kikk på dem også! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/24/sirenia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.