TV-guide på internett

Det finnes i grunn ganske mange tjenster på internett for å sjekke tv-programmet. Man kan selvfølgelig gå på websiden til hver enkelt tv-kanal, men dette kan bli litt tungvint hvis man ønsker en generell oversikt over hva som går på tv f.eks idag. Men hvis man er ute etter noe spesifikt, og gjerne også vil ha litt detaljer rundt programmet eller episoden du er ute etter, er det mest informasjon på tv-kanalenes egne websider. Hvis jeg ønsker generell oversikt, pleier jeg å gå til bunn av dagbladet.no. De har nylig forandret utseendet på tv-programmet, og jeg må innrømme at jeg likte den gamle best, da tv-kanalene var listet opp i loddrette kolonner ved siden av hverandre. Da var det også lettere å se etter programmer på ett bestemt tidspunkt på alle tv-kanalene. Du finner også ett slikt tv-program i bunn av f-b.no! VG Nett har også ett tv-program på sesam.no!

Jeg har også nylig blitt tipset om en ny tjeneste på tvtid.com. I tillegg til tv-guiden er det også mulighet for brukerne å bidra med informasjon og legge inn kommentarer. Her finner man også episodeguides til de fleste kjente tv-seriene. Hvis man klikker på «TV-Guide» oppe i menyen får man opp en kjapp oversikt over alt som går på skandinaviske tv-kanaler her og nå, det som starter innen ett kvarter, og hva som starter senere. For øyeblikket viser den alt som går på tv i 2 timer fremover. Man har også mulighet til å filtrere tv-guiden til å bare vise f.eks norske tv-kanaler og serier. Hvis du ønsker å vite hvilke filmer som går på norsk tv, kan du også filtrere tv-guiden slik at den kun viser filmer på norsk tv. Filtrert på denne måten viser den for øyeblikket 25 timer frem i tid. Det er med andre ord ett gitt antall tv-program/filmer denne tv-guiden viser, ikke antall timer frem i tid. En genial funksjon på tvtid.com er at de mest populære tv-seriene er listet opp til høyre på forsiden, da er det bare å klikke på den serien man ønsker informasjon om, og får dermed opp sendeskjemaet for denne serien!

Hvis man ønsker å vite hva som går spesifikt på TV Norge, trykker man på TV Norge, og vips har du tv-programmet til TV Norge. Den viser også litt av hva som sendes på TV Norge i morgen. Det jeg derimot ikke har klart å finne ut av, er hvordan jeg skal kunne få tv-programmet frem tid, f.eks når Invasion går på TV Norge i morgen kveld. Av erfaring vet jeg at Invasion sendes kl 22:50, men hva f.eks med LOST? Etter en kjapp titt på tv-guiden til VG Nett på sesam.no ser jeg at TV Norge sender første episode av sesong 3 av LOST kl 21:40 i morgen! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/16/tv-guide-pa-internett/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.