Pakket og klar for avreise til Nice

Fredag satt jeg med ned og skrev en sjekkliste for hva jeg måtte huske å pakke ned til turen min til Nice søndag. I dag har jeg vært en tur på Clas Ohlson og kjøpt «bagasjemerkelapper» eller hva det kalles. De skal ihvertfall brukes til bagasjen for å merke den med navn, adresse og telefonnummer. Greit å ha hvis kofferten skulle komme på avveie. I dag har jeg tatt det rimelig stille og rolig, men det har gått med litt tid til pakkingen. Ikke hvis man ser på hvor lang tid selve pakkingen har tatt, men det har blitt pauser, skravling på internett og slike ting innimellom. Da tar ting plutselig litt lengre tid enn man hadde regnet med. På første forsøk bommet jeg litt med vekta på håndbagasjen, den veide 11 kilo, så da måtte det flyttes over noe fra håndbagasjen til bagasjen. Bagasjen kan nemlig veie 20 kilo hos Norwegian.

Jeg har lagt opp til at jeg ikke skal ha behov for å vaske klær når jeg er i Nice, derfor er det forholdsvis mye klær. Ihvertfall når det kommer til undertøy, sokker og t-trøyer. Gensere og bukser er det selvfølgelig litt mindre av. Det er tross alt ikke nødvendig å skifte bukse og genser hver eneste dag. Da burde jeg isåfall ha vurdert å vaske litt klær mens jeg er i Nice! Men med mindre det skjer noe spesielt, skal det ikke bli nødvendig. De som kjenner meg litt har vel også regnet seg frem til at jeg ikke drar på ferie med ett par sko og ei klokke. Men dette var veldig avhengig av hvor mye plass og ikke minst vekt som ble til overs når jeg hadde fått med meg alt det jeg måtte ha med. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å ha med meg to par sko, ett par som jeg reiste i og ett ekstra. Men nå har jeg endt opp med å ha tre par ekstra i bagasjen. Ikke overraskende at det er Converse All Star heller vil jeg tro. Enkelte vil kanskje påstå at jeg er gal, men det får stå sin prøve.

I tillegg til klokka jeg skal ha på meg når jeg reiser har jeg med meg to ekstra. Den jeg har på meg er Engelhardt-klokka med det mekaniske automatikk urverket. I tillegg har jeg med mine to Fossil-klokker. Det vil si at jeg har med to «store» klokker og en som er på litt mer «normal» størrelse. Men det er selvfølgelig helt avhengig av hva man er vant til fra før. Men dette er første gang jeg pakker koffertene når jeg skal ut og fly. Tidligere har jeg ikke måttet tenke på hvor mye kofferten veide eller hvor mange kofferter jeg kunne ta med meg. Nå er det selvfølgelig mulig å bestille flere kofferter på forhånd, men jeg måtte vel klare meg med en bagasje og en håndbagasje, var min tanke. Og det ser det også ut til at jeg gjør. Ihvertfall på vei ned til Nice. På vei hjem ender jeg nok opp med å kjøpe meg en koffert til, slik at jeg kan ha med meg noe hjem fra Nice også. Det er jo kjipt å ikke kunne ta med seg noe som helst når man har vært på tur.

I tillegg til det mest nødvendige som klær og sko har jeg også med meg noe elektronikk. Denne gangen har jeg med meg to digitalkameraer, Fujifilm Finepix S6500fd og Nikon Coolpix S9. Jeg regner med at det er Fujifilm Finepix S6500fd jeg kommer til å bruke mest, da det tross alt tar ganske mye bedre bilder enn «kredittkortkameraet» Nikon Coolpix S9. Men det geniale med Nikon Coolpix S9 er at det er så lite og lett å ha med seg overalt. Men nå har jeg ihvertfall mulighet til å velge hvilket kamera jeg vil bruke! Sist jeg var i København hadde jeg planlagt å ta med meg begge to da også, men Fujifilm Finepix S6500fd ble dessverre glemt igjen hjemme. Men å drasse på Nikon D70S med blitz, optikk og det hele er helt uaktuelt. Da hadde jeg nok trengt en ekstra koffert bare pga det. I tillegg kan jeg ikke si at det frister noe særlig å ha med seg dette på et fly.

Jeg har også med meg den bærbar pc’en, slik at jeg kan skrive litt i bloggen og legge ut bilder mens jeg er i Nice, ala slik som jeg gjorde når jeg var i København sist. Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger fra de her hjemme som syntes det var veldig gøy å følge med på hva jeg drev med i København via bloggen! Forløpig vet jeg ikke så mye om hva vi kommer til å «utforske» i Frankrike, men jeg har hørt rykter om Monaco og Italia. I Monaco var jeg også i 1996, men til Italia kom vi aldri den gangen. Så det skal bli gøy å ta en tur til Italia! Resten tar jeg på sparket. Det blir utrolig gøy å komme seg ut og oppleve litt andre ting igjen! For ikke å snakke om at det skal bli deilig å ha 2 uker ferie!

Denne gangen har jeg også med meg TomTom GPS’en, så får vi se om det blir noe lettere å finne frem med GPS enn hva foreldrene mine er vant til med tradisjonelle kart! Sist jeg var i Frankrike kjørte jeg ikke noe selv, det var vel primært i Danmark jeg kjørte tror jeg. Men kanskje det blir noe kjøring i fransk leiebil denne gangen?

Jeg prøvde forøvrig å sove litt i kveld, men etter å ha ligget i 1 time og 15 minutter uten å ha sovnet, ga jeg rett og slett opp. Det er heller ikke noe særlig vits å sovne et par timer før jeg må opp igjen, da hadde jeg garantert vært fryktelig trøtt og kanskje hatt problemer med å komme meg opp. Jeg får heller sovne på flybussekspressen inn til Gardermoen hvis behovet melder seg. Jeg har forhåndsbestilt drosje kl 3 i natt, flybussekspressen går fra bussterminalen i Fredrikstad kl 3.30. Flyet går ikke før kl 8.30 fra Gardermoen, men jeg overlater ingenting til tilfeldighetene og har beregnet meg veldig god tid. Hvis det skulle skje noe på veien så har jeg ganske mye tid å gå på. Surt å komme for seint til flyet også.

Helt til slutt vil jeg si at jeg gleder meg en masse til å dra til Nice nå, men det er kanskje unøvendig å skrive? Dere får følge med for oppdateringer her på bloggen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/02/14/pakket-og-klar-for-avreise-til-nice/

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Jahn-Ivar Emberland14 februar, 2010 kl 10:18

  God tur! Superstar blir også med?

  • mats14 februar, 2010 kl 11:43

  Kjempegod tur da kompis, håper turen nedover går bra. Gleder oss til og følge deg her på bloggen.

  • robban14 februar, 2010 kl 19:15

  God tur vennen, du har vel kommet vel frem nå. Men jeg håper du vil kose deg der nede. Lover å ta godt vare på Tom for deg. Ser ut til at han koser seg allerede. Ligger ved varmeovnen. Om det er ett tegn på at det er kaldt her vet jeg ikke.

  • kak14 februar, 2010 kl 19:15
   Forfatter

  Takk for det Jahn-Ivar, Robert og Mats! Adidas Superstar er selvfølgelig med! (Jeg vurderte dog et Adidas Metrum også, men de måtte bli igjen hjemme!) Bildene av meg (og skoene) er reiseantrekket! Skal love dere at det ble fryktelig varmt når jeg kom frem til Nice i dag! 🙂

  Jeg tror nok at Tom vil ha det utrolig mye bedre hjemme hos dere enn om han hadde vært hjemme hos meg og bare hatt noen innom for å gi han mat. Katter er jo selskapsdyr så de liker å ha så mye selskap som mulig! 🙂

  Katter vil alltid oppsøke varmekilder og legge seg midt i sola for den saks skyld! De rett og slett ELSKER å ha det varmt! Så det har ingenting med om dere har det (for) kaldt eller ikke! Tom ligger ved varmeovnene hjemme hos meg også! 🙂

  • robban14 februar, 2010 kl 19:27

  Ja, da vil jeg tro det ble hett når du kom frem vennen, hvis det var reiseantrekket ditt.

  Så forresten du hadde lyttet til rådet mitt ang rad 16. Håper jeg gav deg ett godt råd hvertfall. hehe.

  Ligger ett bilde av Tom på bloggen vår forresten. Han fant seg til rette igår se.

  • kak14 februar, 2010 kl 19:34
   Forfatter

  Jeg hadde selvfølgelig ei jakke på meg i tillegg, lue og hansker. Jeg var kledd for norsk vinter når jeg dro. Men lua og hanskene ble lagt rett i bagasjen når jeg kom frem til Gardermoen!

  Når jeg stod ved automaten til Norwegian kunne jeg velge hvilket sete jeg ville ha, men alle setene på rad 14 og 15 var opptatt, så da valgte jeg sete 16A som var ved vinduet. Jeg vet ikke om det var noe bedre plass på 16A enn 30A som jeg automatisk var satt opp med, men jeg så det var MYE bedre plass på rad 14 og 15 som var ved nødutgangene! 🙂

  • Greta14 februar, 2010 kl 22:31

  Kos deg, venter spent på flotte bilder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.