God jul fra meg til dere!

Etter en hektisk dag i går og en rolig dag på jobb i dag, har jeg nå startet juleferien! Det skal bli utrolig deilig å ha fri frem til mandag! Nå som jeg ikke har lørdag i turnusen min lengre, så slipper jeg unna lørdager selvfølgelig, men det medfører også at jeg slipper å jobbe julaften, nyttårsaften og slike dager. Derfor skal jeg nå ha fri onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag i strekk! DET blir deilig! Neste uke skal jeg jobbe mandag, tirsdag og fredag. Men først skal det bli noen dager med alt annet enn jobb og busskjøring! I morgen skal jeg hjem til foreldrene mine og ferie jul sammen med min bror! Selv om jeg har «tjuvstartet» litt her hjemme med skinkestek, selv om det både var tilberedt (marinert) litt annerledes og med helt annet tilbehør enn hva man er vant til i jula, så har det vært veldig godt med litt «julemat» Men i morgen blir det ribbe, medisterkaker, julepølser, surkål og alt som hører med! Og for ikke å snakke om mammas hjemmelagde riskrem! Det blir ikke jul uten!

Jeg pleier å fleipe med at hvis jeg ikke får riskrem, så blir det ikke noen jul! Eller jeg må i det minste ta med min egen! Men jeg har heldigvis sluppet å gjøre det hittil. I løpet av alle mine år (neida, jeg føler meg ikke gammel..) er det bare en julaften jeg ikke har fått servert riskrem! Og vi snakker om den jula den dag i dag. Og hvor mange år er det siden? 30 år? Når man tenker tilbake på den måten, så får man ihvertfall konstantert at man har feiret jul noen ganger! Og for ordens skyld, jeg er 39 og runder snart 40. Uten at det er noe som bekymrer meg stort. Det er ikke noe man kan gjøre noe med allikevel. Alternativet er ihvertfall ikke særlig attraktivt.

Nå er det vel riktignok fortsatt noen timer igjen til butikkene stenger for i kveld, for det er fortsatt butikker som har åpent til midnatt idag, er det ikke? Matbutikkene som f.eks Kiwi har åpent til 23 som vanlig, så det skal vel være mulig for de aller fleste å få kjøpt inn alt de trenger til jul. Og rekker de ikke unna alt i dag, har butikkene åpent til kl 13 i morgen. Jeg for min del trengte egentlig bare å få kjøpt inn noen bananer, epler, appelsinjuice og et brød. I tillegg tok jeg med gulerøtter og løk, jeg må jo lage meg noe mat i jula selv også. Uansett er det ikke lenge til butikkene er åpne igjen, det vil si på lørdag! Men det virker som det er «krise» i enhver husholdning hver gang butikken skal holde stengt i et par dager.

Jeg for min del har vært på en fotorunde i dag, deriblant en liten tur innom gamlebyen for å ta noen bilder av det alternative juletreet utenfor glasshytta (ved vindebroa) og juletreet ved Fredrik II-statuen på torvet. Nå ser jeg at det dessverre mangler noe av dekorasjonen på det alternative juletreet utenfor glasshytta, nemlig rosene! Men det ble allikevel litt fint når jeg tok bilder av det i mørket. Juletreet er nemlig opplyst på innsiden! Derfor bruker jeg bildene jeg tok i slutten av november også, når dekorasjonen fortsatt var intakt! Med det ønsker jeg å ønske dere alle en riktig GOD JUL! Benytt anledningen til å kose dere masse, ha samvær med de nærmeste og de som er viktig for dere! Hverdagen kommer fortere enn man aner, så slå ned tempoet, reflekter over nuet og kos dere så godt dere kan alle sammen!

    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/12/23/god-jul-fra-meg-til-dere/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.