Domke F2

I går kom min nye Domke F2 kamerabag i hus etter å ha ventet på den i 3 uker. Domke F2’en ble også kjøpt på ebay og sendt fra Canada som Lowepro Computrekker AW-sekken jeg kjøpte for 1,5 år siden. Den gangen hadde jeg vel mer eller mindre bestemt meg for at jeg skulle prøve sekk denne gangen, for å ta litt hensyn til ryggen og skuldrene. Men etterhvert som tiden har gått, har jeg bare irritert meg mer og mer over ryggsekken. Det er i grunn ingenting galt med sekken, men jeg er rettt og slett ikke komfortabel med å ha fotoutstyret så lite tilgjengelig som det tross alt er i en sekk på ryggen. Derfor ble terskelen for å ta fotoutstyret inn og ut av sekken mye høyere enn jeg ønsket. I tillegg kom man ikke utenom å legge fra seg sekken på bakken eller andre passende steder.

I tillegg ble jeg nok også litt inspirert av en tråd på diskusjon.no (forumet til blant annet akam.no). Men lysten på Domke F2 er ikke ett nytt fenomen for mitt vedkommende. Derfor var dette på ingen måte ett impulskjøp basert på tilfeldig inspirasjon eller påvirkning. Dette var en utrolig populær bag blant fotografer den gangen jeg jobbet som pressefotograf (1990-1998). Men det ble aldri til at jeg byttet ut min Cullmann-bag til fordel for Domke F2. Men nå har jeg omsider fått en i hus! Domke F2 er den originale Domke-bag’en som ble introdusert i 1976 av Jim Domke. Bag’en er i canvas og leveres i flere farger. Jeg har selvfølgelig valgt «sand»-fargen som jeg synes er den stiligste. Siden det var såpass lenge siden jeg så denne baggen i virkeligheten sist, var jeg litt spent på hvor stor den faktisk var innvendig.

Men etter å ha flyttet litt rundt på fotoutstyret, har jeg fått plass til alt sammen. Først og fremst flyttet jeg «rominndeleren» med plass til 4 objektiver helt til høyre i baggen og plasserte Nikon D70S’en med Nikon 18-70mm påmontert til venstre for denne rominndeleren. Rominndeleren ble fylt opp med Sigma 10-20mm, Sigma 28mm, Sigma 150mm macro og Nikon 50mm. Først ble Nikon SB-800 blitzen plassert i den ene sidelommen, men etter å ha studert bildene på pbase.com, valgte jeg å plassere den under kameraet isteden. Da fikk jeg frigjort hele sidelomma og den inneholder for øyeblikket Nikon SC-28, Nikon MC-DC1 og diffusoren til blitzen. Den andre sidelomma har jeg fylt opp med laderen til kamerabatteriet og AA-batteriene til blitzen. Mikrofiberklut og batterier har blitt plassert i hver sine lommer i front av baggen. Minnebrikkene ligger i den innvendige lomma i «lokket» på baggen. Jeg har derfor plass til alt jeg har i dag, og hvis det skulle bli behov for mer, kan jeg alltids ta ut laderne. Det er ikke noe man trenger å ha med seg til enhver tid, siden jeg har ekstra batterier til både blitz og kamera. Domke F2 koster 1798,- hos ddmr.no. Jeg slapp derimot unna med 826,- kroner på ebay. Her er noen kjappe bilder tatt med Nikon Coolpix S9-lommekameraet mitt:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/08/19/domke-f2/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.