Bil07

Det har de senere åra vært bilutstillinger på Lillestrøm i 2002 og 2004, den gangen under Autofil-navnet. I år, 3 år etter siste Autofil-messe er ny bilutstilling på plass. Nå er Autofil-profilen borte og messa heter Bil07. Jeg har ikke fått med meg hvor ofte det er snakk om å ha slike bilmesser, men annenhvert år er kanskje ikke usannsynlig? Årets messe har et utstillingsareal på 31.000 m2, det er 160 utstilliere med 250 bilmodeller. Forrige utstiling i 2004 ble besøkt av 78.000, da blir det spennende å se hvor mange som finner veien til messehallene på Lillestrøm denne gangen.

Jeg har vært en tur i dag, lørdag. Jeg startet hjemmefra kl 8.45 for å være på plass omlag ved åpning kl 10. Kl 10:07 stod man allerede i tilnærmet stillegående kø i Lillestrøm på vei mot messehallene. Men selv om det var veldig mange som var på vei til messa og det tok litt tid, var det overhodet ingen problemer med å få parkeringsplass. På vei inn til messehallene var det bare å ta en tur innom «Presse»-standen for å hente presseakkreditteringen. Deretter var det bare å komme seg rundt og se på det Bil07 hadde å by på.

Kameraet var selvfølgelig med, selv om jeg hadde valgt å «travel light». Det vil si at jeg kun hadde med Nikon D70S med Nikkor 18-70mm objektivet på. Resten av fotobaggen ble stående igjen hjemme, da jeg garantert kom til å få fnatt av å drasse rundt på en 6,4 kilo fotobagg i mylderet av mennesker i messehallene. Det eneste jeg hadde med i tillegg var ett reservebatteri og flere minnebrikker i en liten taske i beltet. Men selv om jeg tok bildene i RAW ble det ikke behov for enten å bytte batteri eller minnebrikke. Med meg hjem hadde jeg 379 bilder og høydepunktene var Bugatti Veyron 16-4, Fiat 500, Audi R8 og Audi A4 DTM-bilen som Mattias Ekström tok DTM-tittelen med i 2004.

Jeg var i grunn overrasket over hvor mye lettere det var å få tatt bilder i menneskemylderet denne gangen, men det kan nok også ha noe med å gjøre at med 18-70-objektivet kunne jeg stå mye nærmere enn jeg kunne sist jeg var på Autofil med 35mm. Dermed stod flesteparten av menneskene bak meg, og ikke foran meg som jeg har hatt problemer med tidligere. Men man merket godt at antall mennesker i messehallene økte ganske dramatisk fra kl 10:30 til 12:30. Etter å ha tråklet rundt i 2 timer hadde jeg i grunn fått nok for denne gang, jeg hadde fått tatt bilder av det jeg ville ta bilder av, resten kan være det samme. Det er garantert noe jeg har gått glipp av, men men.

                                                                                                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/11/10/bil07/

2 kommentarer

  • Arild Kristiansen15 november, 2007 kl 20:35

  Ja hei Ken.Nå er det enda enklere for en amatør som meg å finne fram.Supert

  • kak15 november, 2007 kl 20:39
   Forfatter

  Hehe, ja det er enklere å se hva som er en link og ikke nå som det er en egen farge på linkene!

  Det er noe jeg har hatt i bakhodet en stund, men har inntil nå valgt å ikke gjøre noe med det. Men etter at du nevnte at du sleit med å finne linken til galleriet, så innså jeg at det måtte gjøres noe. Den eneste måten man tidligere kunne finne linkene, var å holde over ordene med musepekeren, da ble nemlig teksten understreket. Men det er jo en litt tungvint måte å gjøre det på.

  Nå burde det ikke være noe problem lengre! I tillegg er det jo fint med litt freshere design på blog.kak.net! 🙂

  Legg også merke til at det er 7 fargeskjemaer som det automatisk veksles mellom!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.