Ødelagt frontvinge var årsaken til kollisjonen med Alonso

Det har egentlig ikke vært så lett å forstå hvorfor Lewis Hamilton kjørte inn i Fernando Alonso bakfra i helgens Bahrain Grand Prix. Hittil har den eneste forklaringen at Lewis Hamilton var litt overivrig etter å hente seg inn etter den ekstremt dårlige starten. Det har også blitt spekulert i at Fernando Alonso «testbremset» sin Renault Formel 1-bil, slik at Lewis Hamilton braste rett inn bakfra. Men telemetridataene til Renault har vist at Fernando Alonso hadde full gass ut av svingen og aldri slapp gassen eller var i nærheten av bremsepedalen. Det ble derfor konkludert med at McLaren-bilen til Lewis Hamilton bare var raskere enn Fernando Alonso.

Nå har det derimot kommet frem en annen forklaring. Martin Whitmarsh hos McLaren har tatt en nærmere titt på detaljene rundt sammenstøtet mellom Lewis Hamilton og Fernando Alonso i starten av Bahrain Grand Prix. Omtrent to sekunder før sammenstøtet forsvant den øverste delen av frontvingen, noe som førte til at han plutselig mistet marktrykk. Frontvingen ble trolig ødelagt allerede på den første runde. Det forklarer not veldig merkelige sammenstøtet. Lewis Hamilton burde være såpass erfaren som racingfører at en slik feil ikke burde oppstå under normale omstendigheter. Nå har vi fått bekreftet at det var unormale omstendigheter som forårsaket det hele. Mer på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/08/odelagt-frontvinge-var-arsaken-til-kollisjonen-med-alonso/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.