Mobiltelefonen delvis ødelagt

I løpet av alle de årene jeg har hatt mobiltelefon, er dette faktisk første gang jeg har klart å ødelegge en. Vanligvis har jeg byttet ut en mobiltelefon fordi batteriet har vært modent for utskifting, og da har det som regel blitt til at jeg har kjøpt ny mobiltelefon. Jeg har i grunn aldri vært interessert i mobiltelefoner, og har derfor aldri lagt noe særlig med penger i dem heller. Jeg bruker mobilen til å ringe med og sende tekstmeldinger, mp3, mobilkamera, mms og slikt har i grunn aldri interessert meg. Den eneste årsaken til at jeg kjøpte min nåværende Nokia 6125 i høst var fordi jeg måtte ha en mobiltelefon med bluetooth. Mobiltelefonen jeg hadde, en Nokia 3120 som jeg forøvrig var veldig fornøyd med, var en enkel telefon og hadde ikke bluetooth. Siden jeg ikke var interessert i å legge alt for mye penger i en ny mobil, falt til slutt valget på en Nokia 6125. En «flippe-telefon» av alle ting, men det var den rimeligste Nokia-telefonen med bluetooth som samtidig så grei ut.

Men for å komme til poenget, det som er ødelagt med min Nokia 6125 er at den ytre LCD-skjermen har tydligvis fått seg en «trøkk» og har gått i stykker. Mobiltelefonen fungerer akkurat som før ellers, det er bare det at den ytre LCD-skjermen ikke fungerer lengre. Heldigvis er det ikke den indre LCD-skjermen som har gått i stykker! Slike skader blir ikke dekket av garantien og man må betale for en reparasjon selv. Jeg har idag vært i kontakt med Borg Svakstrøm på Hafslund som både er en mobilbutikk og ett verksted. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg ikke kom til å reparere telefonen hvis det ble for dyrt, men hvis det bare kostet noen hundrelapper, hadde det vært greit å få den fikset. Det irriterer meg nemlig litt at jeg må flippe opp telefonen for å se klokka. I tillegg ser det utrolig teit ut med den defekte LCD-skjermen som ser ut som ett bakgrunnsbelyst kunstverk!

Men etter at en hos Borg Svakstrøm hadde vært en tur på verkstedet med mobilen, kom han tilbake og kunne fortelle at det ville koste meg 750,- kroner pluss mva for å bytte LCD-skjermen. Det vil si den nette sum av 937,50 for å bytte en liten crappy LCD-skjerm på en mobiltelefon jeg hadde gitt 1.799,- kroner for. Det sier seg selv at det er rimelig uaktuelt! Da kan jeg jo like godt kjøpe meg en ny mobil, var min eneste respons. Foruten takk for hjelpen, selvfølgelig. Jeg velger derfor å bruke mobiltelefonen som den er inntil den takker for seg av andre årsaker. Den dagen det skjer, kan jeg alltids ta i bruk en Nokia 6230i jeg har liggende her. Årsaken til at jeg ikke går over til Nokia 6230i’en med en gang, er at jeg har blitt glad i og vant til den utgaven av serie 40 menyene og systemet som er på Nokia 6125’en. Systemet som er på Nokia 6230i’en er av en eldre og litt kjedeligere type.

Hvis man ser bort fra at jeg har klart å ødelegge den ytre LCD-skjermen på Nokia 6125’en, så er jeg kjempefornøyd med mobiltelefonen. Det eneste som er litt kjipt er at det er litt dårlig batterikapasitet på den. Mobiltelefonen har ett Nokia-batteri av typen BL-4C som ikke akkurat er kjent for bra batterikapasitet. Så selv om jeg ikke bruker mp3-spilleren eller kameraet på mobilen så må mobilen lades annenhver dag. Fra den tiden jeg brukte min (nå reservetelefon) Nokia 3120 hvor jeg var vant til å lad en gang hver uke eller halvannen uke, er dette rimelig ofte! Både Nokia 3120 og 6230i har nemlig batteri av typen BL-5C, som har mye bedre batterikapasitet. Her er ett bilde av den ødelagte LCD-skjermen på min Nokia 6125 og illustrasjonsbilder av Nokia 3120 og 6230i:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/12/mobiltelefonen-delvis-odelagt/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.