Sprengkulde i tre uker fremover?

Metrologene har meldt sprengkulde på Østlandet i tre uker fremover. Det var da voldsomt i da? I dag var det 14 kuldegrader når jeg var oppe, vanligvis er det mildere i sentrum, men rett før sola stod opp i dag var det 14-15 kuldegrader der også. Da lurer jeg på hvor kaldt det var her hjemme på Veum. Nå har sola gått ned igjen og temperaturen synker nedover mot bitrende kalde temperaturer igjen. I skrivende stund er det 16 kuldegrader her på Veum, og det blir nok enda kaldere i løpet av natten regner jeg med. Forrige mandag noterte jeg forløpig sesongens laveste med 19.5 kuldegrader. Den laveste temperaturen jeg har notert her på Veum så lenge jeg har hatt digitale utetermometer er 25 kuldegrader. DET er kaldt det!

Så det blir jo spennende å se hvor kaldt og ikke minst hvor lenge denne sprengkuldeperioden varer. Metrologene spår jo ikke alltid riktig vær, det er kjennsgjerning. Men vi kan være uheldig med at sprengkulda varer enda lengre også. I dag var bilen rene isboksen når jeg kjørte avgårde ikledd lue tredd langt nedover ørene og hansker. Det var ikke før jeg hadde kommet meg over Kråkerøybrua at nåla for temperaturen på kjølevannet mitt begynte å krype oppover. Det var derfor en ganske kald opplevelse i morges. Det er på slike dager man kunne tenke seg garasje, motor- og kupevarmer. Jeg har ikke hatt alle disse tingene samtidig noen gang, men jeg har hatt både garasje og motor- og kupevarmer. Det var rene luksusen å sette seg inn i en oppvarmet og isfri bil!

Heldigvis hadde kollegaen min som startet kl 5.30 i morges startet opp bussen for meg og satt all varme på maks, det var ikke mindre enn 29 grader foran i bussen når jeg kom! Deilig start på dagen! Kollegaen hadde også vært nedom Nesset på Vesterøy på søndag for å grave frem bussene. De som hadde brøytet i løpet av jula hadde lagt igjen en hel haug med snø bak bussene, spesielt den som stod ytterst. Hva er egentlig meningen med det? De burde jo skjønne at vi faktisk skal ut med dem igjen? Hvis ingen andre hadde gravd frem bussen og jeg skulle hatt ut den ytterste bussen, hva skulle jeg gjort da? Jeg har jo ikke akkurat med meg snøskuffe i bilen. Tatt rennafart og håpt på det beste? Men heldigvis var starten på dagen i dag mye bedre enn som så! Siden det fortsatt er skoleferie har det vært stille og rolig på bussen i dag og selvfølgelig ingen skolekjøring. Derfor ble skiftet som startet i dag kl 6.50 avsluttet allerede nede i Bratte bakke kl 13 istedenfor kl 16. Behagelig kort vakt! Skal ha samme skift i morgen!

Jeg har vært en tur innom Dressmann etter jobb i dag, men dro slukøret tomhendt derfra. Men det er akkurat som det pleier å være når Dressmann har salg. Da har de så og si aldri klær i min størrelse. Vanligvis har de ikke store nok størrelser, men nå etter at de startet med «Living large» avdelingen dems er det ikke uvanlig at jeg sliter med å finne klær som er små nok. I dag viste det seg at jeg fant større og mindre størrelser, men min egen størrelse var vanskelig å oppdrive. Jeg var i utgangspunktet på utkikk etter en god og varm jakke som jeg kan bruke privat. Men der var alt «blåst» allerede. Den eneste jakka som kunne være interessant hadde det bare i 8xl, og det blir jo som et lite knappetelt å regne. Selgeren hos Dressmann mente at jeg burde hatt en frakk, det var den eneste jakketypen han hadde i nogenlunde riktig størrelse. Men det viste seg at den var for liten, men jeg er uansett ikke fortrolig med å gå i frakk. Det er liksom ikke meg, føler jeg. I tillegg vil jeg gjerne ha en jakke som også er god og varm i halsen, det er ikke en frakk. Da må man nok satse på å gå med skjerf hele tiden. Men bedre lykke neste gang, kanskje de har større utvalg på nyåret?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/12/29/sprengkulde-i-tre-uker-fremover/

1 kommentar

    • kak30 desember, 2009 kl 06:00
      Forfatter

    Fyttegrisen så kaldt! Nå har jeg ikke mindre enn 24.6 kuldegrader her på Veum! Tror jeg seriøst bør vurdere å kjøpe meg stilongs/lange underbukser eller hva man kaller sånt nå for tiden!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.