Vesterøy fremover

Dagen i dag ble litt annerledes enn jeg hadde sett for meg. Trafikkontoret ringte nemlig i går kveld og lurte på om jeg kunne hjelpe dem på Vesterøy i dag. Ikke noe problem for meg selvfølgelig. Jeg skulle derfor begynne kl 6.50 istedenfor kl 12.30. Men det er jo ikke akkurat noen ulempe å være ferdig kl 16 istedenfor kl 18.20! Men kvelden i går ble jo nødvendigvis litt kortere enn jeg hadde planlagt. Men det gjorde i grunn ikke så veldig mye. Jeg var litt trøtt i går kveld og var faktisk under dyna til kl 22 i går. Og jeg tror ikke det tok mer enn 10-15 minutter før jeg sov. Sist jeg titta på vekkerklokka var den ihvertfall 22.09. Jeg ble ikke lite overrasket når jeg faktisk våknet 8 minutter før vekkerklokka i dag. Så istedenfor å bruke 15 minutter på å komme meg ut av senga, var jeg ute av senga 5 minutter etter at vekkerklokka ringte.

Det er veldig sjeldent til meg å være. Jeg bruker som regel alltid 10-15 minutter, det vil si at jeg har trykket på «slumrefunksjonen» på vekkerklokka noen ganger allerede. Men det var i grunn utrolig deilig å være mer våken enn vanlig og kjempeklar for å dra på jobb. Det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at jeg trives veldig godt med kjøringa ute på Vesterøy. Nå som det er de ordinære utgavene av Vesterøy-skifta, og ikke sommerutgavene som jeg kjørte i sommer, er alt det sosiale på skiftene tilbake igjen! Når jeg skal møte opp på Nesset på Vesterøy pleier jeg å stille vekkerklokka til å ringe 1 time og 20 minutter før jeg skal møte på Nesset. Det er 20 minutter tidligere enn når jeg skal møte i garasjen. Jeg beregner meg 40 minutter på turen ut til Nesset, selv om turen bare tar 25 minutter. Men det er greit å ha de 15 minuttene å gå på. Jeg kan være litt forsinka her hjemme, jeg må skrape is og det kan skje ting på veien. Da er de 15 minuttene gode å ha.

Jeg måtte forøvrig skrape is i dag igjen, men tok meg ikke tid til å ta ett bilde av «isboksen». I dag var forøvrig isen forferdelig vanskelig å få skrapt av vinduene på bilen. En såkalt «panseris» som jeg kaller det. Men etter mye febrilsk skraping fikk jeg vekk mesteparten. Det var noen få små flekker her og der, men det kan jeg leve med. Bakruta bør jeg aldri skrape, det er bare å sette på varmetrådene, og da tar det ikke mange minuttene før den er isfri. Da er det bare å ta en runde med vindusviskeren for å fjerne restene som måtte være igjen! Herregud det hadde vært deilig med varmetråder i frontruta også! Ford har jo hatt det i en årrekke, men jeg vet ikke om de fortsatt har det. SEAT Alhambra hadde også det på frontruta, men det var nok fordi det var et samarbeidsprosjekt mellom Ford, Volkswagen og SEAT. Det er litt uvant med en gang med alle de (små tynne) trådene i frontruta, men det venner man seg fort til. Men det er jo rett og slett en genial oppfinnelse for å bli kvitt is og ikke minst holde duggen vekk!

Men jeg har ikke varmetråder i frontruta, så det er det bare å skrape så godt man kan. Jeg var vel fremme på Nesset 5-6 minutter før oppmøtetiden i dag og var førstemann på plass. Foruten sjåføren som begynte kl 5.30 i morges selvfølgelig. Jeg setter da i gang med å låse opp bussene og starte dem opp, det vil si de to bussene som stod på Nesset. Jeg skal ikke ha noen av dem selv, men førstemann som kommer på Nesset starter alltid opp bussene for å få igang varmen så fort som mulig. Jeg for min del skulle avløse sjåføren som startet kl 5.30 i morges og kjøre bussen videre til Fredrikstad. Mens sjåføren jeg avløste skulle bytte buss for å ha skolekjøring resten av sitt skift. Den andre bussen skal tomkjøres til Skjærhalden for å ha første tur til Fredrikstad kl 7.40.

Jeg har ikke mer enn kommet meg inn i bussen før en av passasjerene spør om jeg ikke kan lukke igjen den fremste luka i bussen. Her har man altså kjørt rundt på Vesterøy med kuldegrader i lufta med en av lukene åpne? Ikke rart det var kjølig i bussen når jeg overtok. Det var bare 13 grader fremme hos sjåføren og 10 grader bak i bussen. I tillegg måtte det skrus på den ene bryteren etter den andre for å virkelig få fart på varmen i bussen. Det var også en passasjer som kom frem og lurte på om jeg ikke kunne vente et par minutter, det var et par elever som kom løpende. Det var selvfølgelig ikke noe problem, jeg måtte logge på billettmaskinen, rigge meg på plass og har ellers god tid ned til  Bratte Bakke, hvor jeg hadde en mellomtid kl 7.05. Det viste seg til slutt at det var tre elever som kom løpende etter bussen, ihvertfall en av dem var veldig takknemmelig for at jeg ventet!

Når luka var lukket og all varme var slått på for fullt, tok det ikke lang tid før det var godt og varmt i bussen, men når det nærmet seg 25-26 grader fremme hos meg, måtte jeg roe ned varmen. Men det var utrolig deilig etter å ha startet skiftet med bare 13 grader i bussen! Resten av skiftet var rimelig «rett frem», se bort fra at det har vært ekstremt lite passasjerer i dag, men den andre av de to skoleturene jeg avsluttet dagen med i dag ble litt annerledes enn forventet. Fra Hvaler ungdomsskole på Rød på Asmaløy var det en av bussene som hadde en enorm luftlekkasje og vi ble raskt enige om at den bussen ikke kunne kjøres en meter til. Sjåføren på denne bussen ringte til vakta for å få den bytta ut, mens vi to som fortsatt hadde busser som kunne kjøres valgte å fordele tre busslass med skoleelever på de to bussene vi hadde. Jeg skulle egentlig kjøre til Bratte Bakke, Sydengen og Spjær, valgte å ta alle elevene til Skjærhalden, Ed og Botne. Mens den andre bussen fikk alle elevene til Bratte Bakke, Sydengen, Spjær, Utgårdskilen, Papperhavn og Bukta. Heldigvis var det litt færre elever enn vanlig, på en vanlig dag hadde denne bussen blitt ekstremt full.

Jeg fikk meg derfor en runde rundt hele Kirkeøy i dag istedenfor Sydengen og Spjær. Men sånn er det når det oppstår uforutsette problemer. Da prøver vi å løse det så godt vi kan. Alle elevene kom hjem, selv om noen av dem sikkert kom noen minutter senere enn vanlig. Men det var tross alt en utrolig mye raskere løsning enn om elevene som skulle til Skjærhalden, Ed og Botne måtte ha ventet på ny buss fra Fredrikstad. Flesteparten av dem kunne nok ha tatt rutebussen som kommer rett etter at vi har kjørt, men det hadde nok aldri i verden vært plass til alle sammen. Det er ganske mange passasjerer med på rutebussen fra før av, om den ikke skal få ett helt busslass i tillegg.

I morgen skal jeg kjøre mitt eget skift på Hvaler Diverse, men på fredag er jeg tilbake og kjører på Vesterøy igjen. Som tittelen på dette innlegget antyder, så blir det mye Vesterøy fremover. Fra mandag skal jeg kjøre «fast» på Vesterøy på ubestemt tid. Det er en av sjåførene som er langtidssykemeldt og jeg skal derfor kjøre «vikar» for den sjåføren. Det var faktisk jeg som kom med forespørselen hos trafikkontoret i dag. Jeg lurte rett og slett på om det var interessant å ha meg på Vesterøy for en lengre periode fremover. Jeg vet hvor store problemer de har med å fylle opp skiftene på Vesterøy når det er sykdom, så da meldte jeg meg frivillig til å kjøre fast på Vesterøy fremover.

Jeg er som dere vet veldig glad i kjøringa på Vesterøy. I tillegg til at jeg liker kjøringa veldig godt, er det ikke akkurat å forakte å aldri være ferdig senere enn kl 16.15 og ikke kjøre lørdager heller! Jeg mister langhelga slik jeg kjenner den fra Hvaler Diverse, det vil si fredag-søndag hver 5. uke. Men jeg synes ikke akkurat løsningen de har på Vesterøy er så værst den heller. De har fredag-mandag hver 3. uke faktisk! I tillegg er torsdagen før langhelga en veldig kort dag. Man begynner kl 5.30 og er ferdig kl 9 allerede! Jeg gleder meg til å kjøre på Vesterøy fremover! Jeg vet ikke hvor lenge det blir, men det finner vi ut av etterhvert! Dagens bilder er forøvrig tatt over flere dager, nærmere bestemt fredag, mandag og i dag! Kanskje ikke så vanskelig å se, på tanke på 3 forskjellige busser og ikke minst ganske forskjellig vær!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/14/vesteroy-fremover/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Greta14 oktober, 2009 kl 20:01

  Flotte rimbilder, kan du sende de til meg?

  • Robban14 oktober, 2009 kl 20:05

  Blir vel moro med litt forandring?

  Ikke moro når bussene tar kvelden, men det er da man skal være kreativ og komme opp med en nødløsning. Bedre at de kommer hjem 5 minutter senere, enn 30 minutter hvis man måtte hentet en buss fra byen.

  • kak14 oktober, 2009 kl 20:10
   Forfatter

  Det var nok den beste løsningen vi kunne hoste opp på så kort tid! Hvis man skulle ha ventet på buss fra garasjen så kan det brått ta veldig lang tid. Det må finnes en passende buss, en som kan kjøre den ut (helst en fra verkstedet som kan se på den «havarerte» bussen.. og så skal den kjøres helt ut. Siden vi løste problemet på egenhånd, gikk det kanskje ikke ekstremt fort i svingene heller, men ny buss ble observert 60 minutter forsinket fra Rød på Asmaløy.

  Jeg ser frem til å kjøre på Vesterøy fremover! 🙂

  Den eneste ulempen er skiftet som begynner kl 5.30, men det er så mange andre fordeler som overveier den lille ulempen glatt! 😉

  • mats15 oktober, 2009 kl 00:46

  hehe, er kaldt om dagen ja, savner også varmetråder fremme, særlig i den store ruta på spirnteren.
  Du stortives jo der ute da KAK, så det høre jo kjempekos ut, også har du jo litt og se på også. Kred for kjapp og pratksik løsning til de unge som sto der uten buss forresten:)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.