The Royal Tenenbaums

Etter World Trade Center tidligere i kveld ble det en litt «lettere» film til slutt, nemlig komedien The Royal Tenenbaums fra 2001. Dere har kanskje lagt merke til at jeg nesten bare ser «gamle» filmer om dagen? Det har nok litt med at jeg prøver å se litt på filmer som har stått veldig lenge i filmhylla, men som av en eller annen merkelig grunn ikke har blitt sett enda. Men det prøver jeg som sagt å gjøre noe med. Og det dukker jo opp den ene perlen etter den andre! The Royal Tenenbaums har ett ekstremt stort stjernegalleri: Danny Glover, Gene Hackman, Anjelica Huston, Bill Murray, Gwyneth Paltrow, Ben Stiller, Luke Wilson og Owen Wilson.

«Møt verdens sykeste familie. Royal Tenenbaum, en skilt og fraværende familiefar er blitt alvorlig syk og har et siste ønske: å bli gjenforent med sin familie. Men det er et lite problem, familien ønsker ikke å treffe han. Gjennom årenes løp har han stjålet penger fra sine barn, vært utro mot sin kone, levd på kreditt og oppført seg som et svin. Men han håper å få så mye medynk på grunn av sin sykdom at han kan gjenvinne barnas tillit, og at de alle kan forsones i familiens gamle villa. Men hvor syk er han egentlig? Kan det faktum at han nettopp har blitt kastet ut av sitt hotellrom ha noe med saken å gjøre? Syk humor, elleville personligheter, en stjernespekket rolleliste og Oscar®-nominert manus har gjort at The Royal Tenenbaums hylles av både kritikere og publikum. Møt The Royal Tenenbaums du også!» (sitat, cdon.com)

Dette var mildt sagt en ekstremt dysfunksjonell familie. Men gud så hærlige de er på hver sin måte. Royal Tenenbaum (Gene Hackman) er raka fant og prøver å få innpass hos familien med en løgn om at han skal dø i løpet av 6 uker. Familien går mer eller mindre rett på limpinnen og Royal får gratis kost og losji samtidig som han får treffe familien sin igjen. Det har nemlig gått 3 år uten at han har pratet med noen i familien i det hele tatt. Men etterhvert viser det seg at Royal Tenenbaum faktisk ikke er en så værst person allikevel. Men kan han leve på denne løgnen særlig lenge? Dette var uten tvil en morsom film, men jeg ble litt skuffet når den var ferdig allerede etter 1 time og 40 minutter. Ifølge coveret skal den vare 2 timer og 3 minutter. Hvor ble det av de siste 23 minuttene?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/13/the-royal-tenenbaums/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.