Bommert i går, alt etter planen i regnværet i dag

Jeg må innrømme at jeg ble rimelig overraska når jeg våkna i morges, for jeg hørte at bilene passerte utenfor på en våt Veumveien. Vi har jo hatt ganske mange kalde dager nå, og de to siste dagene har det vært 5.5 og 5.3 minusgrader om morgenen. Derfor var jeg rimrlig overrasket over at jeg våknet til ett voldsomt regnvær og 3.4 plussgrader i dag. Jeg følger litt med på værmeldingene på yr.no for tiden, av hensyn til faren for glatte veier, men regn i dag har gått meg hus forbi. Jeg aner rett og slett ikke om det har blitt meldt regn i dag i det hele tatt. Men det var ihvertfall det vi fikk. Men herregud, det er jo høst, man forventer regn og tradisjonelt høstvær på denne tiden av året. Men det blir fryktelig mørkt når det regner, veien er våt og det er en tidlig høstmorgen.

Siden jeg åpenbart slapp å skrape is i morges, tok turen ut til Nesset på Vesterøy kortere tid enn på onsdag. Det blir vel egentlig litt feil å si at turen ut til Vesterøy tok kortere tid, men derimot tiden å komme seg avgårde her hjemme tok kortere tid. Deilig å slippe å skrape is og dugg og faenskap på innsiden av vinduene i bilen! Jeg var faktisk på plass på Nesset på Vesterøy 15 minutter før tiden i dag, så da hadde jeg god tid til å få startet opp begge bussene før den neste sjåføren dukket opp. Jeg må innrømme at det var rimelig guffent å fly inn og ut av bussene i regnværet, det hadde nok vært mer behagelig om jeg hadde hatt på meg hansker. Men regnet ikke med at det var behov for dem  idag, siden det var varmegrader.

Turen inn til byen på første busstur tok nok litt lengre tid i dag enn på onsdag, da jeg tok det litt roligere i dette møkkaværet. Men jeg kom inn i spor 4 på bussterminalen et minutt før jeg skulle kjøre avgårde, så jeg var allikevel i rute på neste tur som går tilbake til Vesterøy. Ut over dagen har heldigvis været lettet og sola har også tittett litt frem blant det tykke skylaget. Dagen i dag har i grunn gått akkurat som den skal gjøre, ingen overraskeler og ingen problemer. Siste skoletur gikk derfor uten problemer i dag, ikke en bitte liten luftlekkajse en gang. Men siden jeg slapp å kjøre til Spjær på skoleturen min, var jeg ferdig for dagen og parkert på Nesset allerede kl 15.15!

Gårsdagen derimot gikk ikke helt etter planen. Jeg har ihvertfall en gang for alle bevist at jeg bare er et menneske og kan gjøre feil jeg også. Jeg liker det ikke, men sånn er det nå bare. Jeg har hele uka vært innstilt på at jeg skulle kjøre ett midtskift på tirsdag, onsdag og torsdag. På tirsdag kjørte jeg dette midtskiftet, på onsdag kjørte jeg som sagt på Vesterøy isteden, og i går skulle jeg kjøre mitt eget midtskift igjen. Jeg nevnte til og med dette på telefonen til trafikkavdelingen på onsdag når vi snakket om å finne en løsning på et skift tidlig torsdag morgen. Men det problemet hadde de løst allerede. Jeg går og legger meg kl 1 på natta og setter mobilen på stille og med alarm kl 10.00. Det burde holde i lange baner når jeg ikke skulle møte på jobb før kl 12.30.

Men når alarmen på mobilen går kl 10.00 ser jeg at det er 8 ubesvarte anrop på mobilen. Hva? tenkte jeg. Jeg sjekker hvem som har ringt og det er 8 ubesvarte anrop fra jobben. Herregud, hva er det for noe nå? Jeg spretter opp av senga og rett bort i ryggsekken for å sjekke skiftplanen min. Har jeg gjort en feil? Å dæven, jeg hadde ikke ett midtskift 3 dager på rad slik vi alltid har hatt på denne tjenesteuka på Hvaler Diverse, nå har vi visst bare 2 og i går skulle jeg ha kjørt ett skift som heter 844. Det begynner kl 6.40. Da er det jo ikke så rart at jobben har ringt etter meg, når jeg ikke møtte opp på jobb. Ikke klarte de å få kontakt med meg på telefonen heller, ingen av de 8 gangene de ringte. En kollega som kjører forbi her på vei til jobb hadde også vært innom og ringt på 4-5 ganger uten å få noe respons. Og jeg skjønner veldig godt at de begynte å bli bekymret for meg. Hva er det som har skjedd? Jeg pleier jo å møte opp punktlig hver dag og tar selvfølgelig også telefonen når noen ringer. Skulle jeg være opptatt der og da, ringer jeg i det miste opp etter noen minutter. Og ikke var det noe liv her hjemme når de ringte på 4-5 ganger heller.

Når jeg oppdager min egen fadese ringer jeg umiddelbart (kl 10.01) ned til jobben og forteller at jeg var 100% overbevist om at jeg skulle kjøre et midtskift, men hadde nå sett i skiftplanen at jeg skulle kjøre ett helt annet skift, som begynte kl 6.40 og ikke kl 12.30. Det var selvfølgelig ikke stort jeg kunne gjøre der og da, se bort fra å beklage det som hadde skjedd og forklare misforståelsen. Jeg hadde jo til og med nevnt dagen i forveien at jeg kunne jo godt hjelpe de med ett tidligskift fordi jeg skulle jo kjøre midtskift på torsdag. Jeg var utrolig flau og hadde veldig dårlig samvittighet. Jeg er ikke den som sluntrer unna på jobben og kommer alltid punktlig og gjør jobben min. Derfor tar jeg ikke lett på å gjøre en slik fadese. Men, jeg er ikke den første som har gjort en slik bommert, og jeg er garantert ikke den siste heller. Men, det de hadde heldigvis klart å løse problemet med å sende ut en vognsjekker på skolekjøringa jeg skulle ha kjørt i går morges. Men jeg møtte selvfølgelig på jobb til andre del av skift 844 den dagen. Det begynte kl 11.55 og var ferdig kl 17.35.

Men jeg stilte meg utrolig uforstående til at de hadde vært hjemme og ringt på 4-5 ganger uten at jeg hadde våknet. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem fra jobb i går var å sjekke ringeklokka mi. Og vet du hva? Den fungerte jo søren ikke. Ikke noe liv i det hele tatt, ihvertfall ikke når den henger der den skal henge, på veggen ved inngangsdøra. Når jeg tok den med inn virket den som den skulle, men ikke ute på veggen altså. Jeg regnet derfor med at det var på tide å kjøpe ett nytt batteri til ringeklokka/senderen som henger ute. Men i dag derimot, fungerte plutselig ringeklokka mi igjen. Var det rett og slett kulda som satt ringeklokka ut i går mon tro?

Jeg har fortsatt dårlig samvittighet for at jeg gjorde denne feilen og ikke møtte på jobb når jeg skulle i går, men det er jo ikke stort å gjøre med det nå. Se bort fra at det ikke gjentar seg. Det er første gang jeg har gjort denne feilen siden jeg begynte hos Borg Buss den 26. september 2006. Jeg hadde selvfølgelig foretrukket å ikke ha gjort denne feilen, men det har ihvertfall ikke skjedd så mange ganger. Bare denne ene gangen. Når man ser slik på det, er jeg vel en ganske pliktoppfyllende ansatt allikevel. Håper ihvertfall det er den oppfatningen Borg Buss har av meg. Nå skal det bli deilig med helg og bare ta det helt med ro! Jeg har ikke lagt noen som helst planer, se bort fra at jeg skal se på Formel 1 på søndag! Det er jo en selvfølge! Akkurat nå som jeg sitter her og skriver dette innlegget, har jeg katten min Tom liggende på fanget. Jeg er ikke sikker, men jeg tror han sover. Nei, nå var det liv her, og han vasker seg litt! Ha en riktig god helg dere! Neste uke er det Vesterøy igjen på ubestemt tid!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/16/bommert-i-gar-alt-etter-planen-i-regnvaret-i-dag/

2 kommentarer

  • mats16 oktober, 2009 kl 19:56

  HAHA, jaggu, det er sånt som skjer det. Som du selv skriver hender det alle en gang iblandt, så godt at du er pliktoppfyllende, men ta det med ro:)
  Jo takk, var ikke akkurat moro selv, og stå og håndgrave under jernbanen i regnvær.
  Artig lesing dette da, hyggelig med en rolig dag i dag da, før du tar helgen:) Fikk en sånn føljetong følelse her jeg, neste kapittel og sånn:D

  Blir artig med F1 i helgen i alle fall, kos deg:)

  • kak16 oktober, 2009 kl 21:52
   Forfatter

  Joda, alle har sikkert mer eller mindre gjort en slik tabbe en eller annen gang. Men man liker ikke at man gjør det, eller hva? Jeg gjør det ihvertfall ikke! MEN, jeg plager ikke vettet av meg selv pga det da!

  Huffamei, å jobbe ute, og spesielt nedi ei grøft, må være utrolig GØRR i regnvær!!

  Føljetongen i livet mitt, rett og slett! 😉

  Formel 1 blir bra! Er jo 2 uker siden sist nå! Jeg setter pris på at det er minst 2 uker mellom hver gang, ellers blir det litt for ofte, synes jeg. Går jo greit noen ganger i løpet av sesongen, men hvis det hadde vært Formel 1 hver eneste helg, tror jeg at jeg hadde fått fnatt!

  Akkurat nå sitter jeg og nyter en hjemmelaget irish coffee!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.