Jeg har lagt om til vinterdekk

På torsdag i forrige uke lurte jeg på når jeg måtte legge om til vinterdekk på Kangoo. Det har vært flere dager med ganske mange kuldegrader, og før man vet ordet av det er det vinterdekkføre. Det er mildt sagt kjipt å oppdage det kl 6 om morgenen når man skal på jobb. I disse dager skal jeg jo også helt ut til Nesset på Vesterøy hver dag, og jeg vil helst slippe å måtte ta drosje helt ut dit den dagen den første snøen kommer. Hvis jeg bare skulle ha kjørt ned til garasjen på Østsiden, hadde det ikke vært like stor krise, men det er jo allikevel greit å være føre var og være på den sikre siden. Derfor har jeg i dag lagt om til vinterdekk på min Renault Kangoo.

Men dagen startet med at jeg begynte å støvsuge hele leiligheten og vaske alle gulvene. Det samme med trappa ned til inngangen i første etasje. Så har jeg bytta kattesandet i doen til katten min Tom og vasket vasken og sånn på badet. Jeg vet ikke hva som gikk av meg, men så startet jeg faktisk med å tørke støv i alle kriker og kroker i leiligheten her. Med unntak av skrivebordene og hyllene her på kontoret. Der må det ryddes før jeg kommer til med støvkluten. Det trengs virkelig en ryddesjau her. Men selv om jeg rydder på kontoret, har jeg en tendens til å rote det til igjen innen forholdsvis kort tid. Det er vel en av grunnen til at jeg ønsker meg et eget rom som kontor, tenker jeg!

Når det var dags for å legge om til vinterdekk på bilen, brukte jeg faktisk ikke mer enn 30 minutter i dag. Det er ihvertfall veldig raskt til meg å være. Og etter 45 minutter hadde jeg vært nede på nærmeste bensinstasjon og sjekket lufttrykket i dekkene også. Jeg støtte ikke på noen problemer denne gangen. Tidligere har en av mutterne vært skrudd til så hardt at jeg ikke har klart å løsne den på egenhånd, jeg har også klart å skru i stykker en av boltene en gang. Det er nok ikke fordi jeg er supermann eller noe, men det var nok bare bolten som takket for seg pga matrialtretthet eller noe lignende. Men i dag var det altså overhodet ingen problemer, så da gikk det raskere enn forventet! Men når jeg legger om til vinter- eller sommerdekk pleier jeg også å vaske bilen og kjøpe nye hjulkapsler. Ihvertfall hvis noen av dem er skadet eller som nå, jeg mangler en av dem. Det ser rimelig teit ut å kjøre rundt med bare tre hjulkapsler. Men etter å ha «jobba» så mye i dag, ga jeg meg etter å ha sjekka lufttrykket. Jeg tar hjulkapslene og bilvasken til uka. Jeg synes jeg er har vært mer enn nok effektiv for en dag!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/17/jeg-har-lagt-om-til-vinterdekk/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.