Vinterdekk på min Peugeot Partner

Vanligvis er jeg ganske kjapt ute med å fortelle at jeg har kjøpt noe nytt. Men denne gangen har jeg vært ekstraordinært treig. Det har noe med at jeg syntes det var litt morsomt å «overraske» enkelte med ny bil, og i ettertid har det bare liksom ikke blitt til at jeg har skrevet noe om det. Men i går hadde jeg bilen på service for aller første gang (20.000 km) og fikk lagt om til vinterdekk. I dag har jeg vasket bilen (ikke for hånd, men i maskin) og fått tatt noen bilder av bilen. Helt ren ble den riktignok ikke, det er noen rester etter døde insekter som er litt kranglete å få vekk på fronten av bilen. Når jeg hadde en rød bil så man ikke disse flekkene, men på hvit bil synes de ganske godt. Men bilen ble mer ren og pen enn den var, selv om den ikke akkurat var veldig møkkete heller.

Bilen er en 2011 Peugeot Partner som ble første gang registrert den 15. august 2011. Jeg kjøpte bilen 31. mai 2012 og jeg har jo derfor hatt bilen i 5 måneder allerede. Bilen var bare 9,5 måned gammel og hadde gått 13.384 km når jeg kjøpte den. Jeg har aldri hatt en så ny bil og en bil som har gått så lite noen gang faktisk. Men selv om den ikke var helt splitter ny, fremstod den mer eller mindre som det og det lukta fortsatt ny bil. Den har (i likhet med de aller fleste Peugeot Partner) en 1.6 liters dieselmotor på 75 hestekrefter. Samme antall hestekrefter som 1.4 liters bensin i min gamle Renault Kangoo. Men det er mer «fraspark» i denne som har en turbodiesel.

Det var nesten som å komme i en «ny verden» når jeg gikk fra min gamle. Jeg var glad i min gamle bil også, men den var snart 10 år gammel. Det er forøvrig utrolig deilig å ha klimaanlegg (eller manuelt klimaanlegg/ac om du vil) for første gang! Selv om vi ikke hadde noen særlig bra sommer i år, var det allikevel deilig med litt ekstra kjøling på de varmeste dagene! Vinteren vi går inn i nå blir forøvrig min første med ESP. Det er faktisk ingen av de bilene jeg har hatt hittil som har vært utstyrt med ESP. Det eneste jeg ikke har på den nye bilen som jeg hadde på min gamle, er tilhengerfeste. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke tenkte på det eller enset at det ikke var tilhengerfeste på bilen når jeg kjøpte den. Men nå betyr ikke tilhengerfeste så veldig mye heller. Lasterommet i denne bilen er forresten 30 cm lengre enn på min gamle, så da får jeg plass til enda større ting baki enn før!

Det litt artige med dette kjøpet var at jeg hadde pratet med en kompis om at jeg var litt usikker på om jeg skulle kjøpe meg ny bil eller ei, men at jeg kunne tenke meg diesel neste gang. Jeg nevnte vel også at jeg hadde bestemt meg for å ikke kjøpe Renault igjen men kjøpe meg en Citroen. En av dagene etter sender han meg en link til en 2011 Peugeot Partner 1.6 TDI som bare hadde gått 13.384 kilometer. Jeg må si at jeg likte bilen (på finn.no) veldig godt og bestemte meg på tirsdagen å ta en tur innom Sarpsborg Bilsenter som ligger ute på Iseveien i Sarpsborg. Jeg fikk tatt en kjapp titt på bilen og før jeg visste ordet av det hadde jeg nøklene til bilen og kjørte avgårde på en liten prøvetur. Det var mildt sagt et hav av forskjell i komfort, støynivå og selvfølgelig at bilen nesten var helt ny i forhold til min gamle.

Tilbake en time eller halvannen senere begynte vi å snakke pris, min gamle var ikke særlig «attraktiv» så selger skulle se hva han eventuelt kunne gjøre med den prisen som var oppgitt og ta kontakt med meg dagen etter, på onsdag. Jeg fikk en god pris men ville ha noen minutter på meg før jeg bestemte meg, men det tok ikke veldig mange minuttene før jeg ringte tilbake og sa at jeg tok bilen. Deretter var det bare å kjøre innom Sarpsborg Bilsenter og skrive under kjøpekontrakta den onsdagen. Dagen etter var det litt jobb med å skaffe meg ny bilforsikring, men jeg ordnet papirer, skrev under og sendte dokumenter tilbake igjen med å ta bilder av dem og sende dem på mail. Torsdag 31. mai etter jobb henta jeg min nye bil, en 2011 Peugeot Partner 1.6 TDI som sagt. Man kan vel trygt si at noen syntes at det hadde gått litt fort i svingene her!

Bilen har nå runda 20.000 km og jeg er veldig fornøyd med bilen! I tillegg til at den er mer komfortabel og støyer mindre enn min gamle, bruker den også mindre drivstoff enn min gamle. Den laveste gjennomsnittsmålingen jeg har hatt er 0,56 liter diesel per mil. Den ble satt når jeg kjørte tur/retur Vesterøy hver dag, men nå som det er litt mer småkjøring har gjennomsnittsmålingen steget til 0,57 liter diesel per mil. Det er jo ikke akkurat store forskjellen da. Og mot å måtte fylle bensin annenhver uke (hver uke hvis jeg kjørte til Vesterøy hver dag), fyller jeg nå diesel bare hver tredje uke. Nå er riktignok dieseltanken også litt større enn min gamle bensintank.

Servicen jeg hadde på bilen i går, var en helt vanlig 20.000 service og ikke noen store overraskelser der. Men jeg benyttet også anledningen til å få dem til å legge om til vinterdekk for meg. Den jobben jeg hadde planlagt er uansett helt umulig for meg å gjøre selv. Jeg fikk bilen levert med 4 sommerdekk på stålfelg og 4 vinterdekk på aluminiumsfelg. Det er jo litt bakvendt kan man si, men de fikk vel bilen levert med vinterdekk når de tok den inn vil jeg tro. Siden jeg ikke hadde noen store planer om å kjøpe ett sett til med aluminiumsfelger til sommerdekkene, ville jeg gjerne ha kryssbyttet disse. Altså ta sommerdekkene av stålfelgene og legge dem på aluminiumsfelgene isteden. Det er det 2 grunner til: Aluminiumsfelger er penere og de slites mindre av å brukes om sommeren enn om vinteren. Aluminiumsfelgene får vi altså ikke se før til våren!

Så nå kan det forsåvidt snø så mye det vil fremover, bilen er ihvertfall skodd for det. Men for å være ærlig, håper jeg egentlig på å få en slik vinter vi hadde i fjor! Den beste snøen som finnes er den som kommer ferdigmåket!

                    

Når jeg først er ute med kameraet, klarer jeg jo ikke å ta litt flere bilder da:

       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/10/30/vinterdekk-pa-min-peugeot-partner/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robert30 oktober, 2012 kl 23:52

  Tok deg fem måneder kompis, men har jo skjønt du ikke angrer på valget av ny bil 🙂 Er jo mange ting som er annerledes her i forhold til Kangoo.

  Den er så og si NY, den er diesel, større varerom og du har ved behov plass til 2 passasjerer. Så skjønner du er blitt glad i bilen din.

  Har i det siste fått mindre og mindre dårlig samvittighet for at jeg ledet deg ut i fristelse, for jeg har jo skjønt du er blitt glad i bilen 🙂

  Peugeot er gode biler det.

  • kak31 oktober, 2012 kl 12:57
   Forfatter

  Du har ingen grunn til å ha dårlig samvittighet Robert, men det er som sagt sjeldent at venner koster meg så mye penger! hehe Men det var bare et tidsspørsmål når jeg ville kjøpe meg en ny bil da.

  Selv om det er lov å ha 3 personer foran i min Peugeot Partner, så tror jeg ikke akkurat at det er spesielt behagelig eller komfortabelt å være 3 i bilen. Men i krisefall så har man ihvertfall lov til å ha 2 passasjerer i tillegg til meg! 🙂

  I tillegg til de tingene som allerede har blitt nevnt, så er det flere ting som gjør at jeg er kjempefornøyd med bilen. Småting som kjørecomputer, treblink(lys), mulighet til å spille av musikk via minnepinne/usb og vanlig 3,5mm jackplugg, bedre LYS faktisk, justering av rattet (teleskop og tilt) og ikke minst bluetooth handsfree innebygget i radioen! Den har jeg blitt utrolig glad i! Jeg har alltid med meg bluetooth handsfree når jeg er på jobb, men jeg er ikke like flink til å ta den med meg når jeg er ute og kjører privat. Men nå trenger jeg det jo ikke heller. Så fort jeg slår på tenninga kobles mobiltelefonen automatisk opp! Når jeg ringer ut eller noen ringer til meg, dempes radioen automatisk! 🙂

  Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg skulle kjøpe meg en Citroen Berlingo, men Peugeot Partner er jo akkurat den samme bilen, bare med Peugeot-logo. Såvidt meg bekjent er faktisk Renault Kangoo den samme bilen for tiden også.

  • Kjetil9 juni, 2013 kl 22:17

  Hei, jeg vurderer å kjøpe samme bil, men hører av flere at de fungerer dårlig på vinterføre. Hva er din erfaring fra vinteren?

  • kak10 juni, 2013 kl 00:49
   Forfatter

  Jeg har ingenting negativt å si om Peugeot Partner sine egenskaper på vinterføre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.