HBO Nordic krever 12 måneder bindingstid!

Det har i dag blitt kjent at HBO Nordic kommer til å kreve 12 måneders binding for sin tjeneste! Det er informasjon som ble sluppet på HBO Noric sin facebook-side i dag. Og det har ikke akkurat vært få reaksjoner på dette. Det ser faktisk ut til at HBO Nordic har valgt å skjule alle tilbakemeldinger fra kundene i dag. Jeg mener ihvertfall at alt som har blitt postet av andre enn HBO Nordic har vært synlig for alle tidligere. Hos Netflix er dette synlig, de har tydeligivs ikke noen problemer med å la alle få se tilbakemeldingene fra sine kunder. I den første artikkelen som ble lagt ut på hardware.no i dag stod det bare at HBO Nordic hadde «lekket» at de ville kreve 12 måneders binding for sine kunder i Norden. I ettertid har det kommet mer informasjon rundt dette.

Både hardware.no og vg.no har skrevet om dette. De har vært i kontakt med sjefen for HBO Nordic, Hervé Payan som ikke ser noe problem i at kundene må binde seg i 12 måneder til deres tjeneste. Per i dag er det ingen andre tjenester som krever at du binder deg for en så lang tid her i Norge. Den gamle værstingen har vel vært Canal Digital som har hatt en oppsigelsestid på 3 eller 2 måneder. Men at det nå kommer en tjeneste på det norske markedet som krever at du binder deg i 12 månder uten at du har noen mulighet til å teste tjenesten på forhånd, er rett og slett forkastelig! For sannheten med at vi som har meldt vår interesse senest i dag og meldt oss på HBO Nordic sin mailingliste skal få en måned gratis, er en sannhet med modifikasjoner.

Jeg må innrømme at jeg trodde at vi skulle få en måned gratis før vi eventuelt valgte å binde oss for 12 måneder. Men neida, her er det snakk om at vi må binde oss for 12 måneder for å få denne ene måneden gratis! Jeg må innrømme at jeg blir provosert av dette og har skrinlagt HBO Nordic fullstendig for min egen del! Jeg har i likhet med en venn av meg også «trukket tilbake» min «liker» av HBO Nordic på Facebook. Jeg kan rett og slett ikke like en aktør som oppfører seg slik. Og hva svarer HBO Nordic med? Vi er HBO Nordic og vi trenger ingen prøveperiode. Kundene vet hva de får. De er tydeligvis noen ovenpå, kjepphøye rasshøl som ikke har sansen for valgmuligheter, fleksibilitet og ikke minst: En mulighet til å teste ut tjenesten FØR man velger å binde seg til 12 måneder! De vil altså at jeg (som er «heldig» og får en måned gratis) skal betale 869 kroner for en tjeneste jeg ikke en gang har hatt mulighet til å teste ut først? Nei fy faen, det finner jeg meg rett og slett ikke i!

Jeg må innrømme at Netflix fremstår som en bedre og bedre tjeneste etter at HBO Nordic slapp denne «bomben» av en betingelse! Netflix gir alle sine nye kunder en måned gratis, og man betaler for en og en måned. Man kan si opp tjenesten når som helst! I tillegg fikk alle de som benyttet seg av Spotify-tilbudet Netflix gratis ut året! Jeg for min del ventet noen dager med å registrere meg med Spotify-linken og har Netflix gratis til 5. januar 2013! Og etter å ha testet tjensten ganske flittig siden lanseringen for nøyaktig 2 uker siden! Og jeg er rett og slett strålende fornøyd med hvordan Netflix fungerer! Nei, de har ikke de siste nyhetene, ihvertfall ikke når det gjelder store titler. Men for et utvalg og en hel haug med filmer i HD! Jeg for min del ser ikke på annet enn filmer som er tilgjengelig i HD, om de er tilgjengelig i Dolby Digital Plus 5.1 eller bare 2.0 Stereo er ikke fullt så viktig. Selv om jeg selvfølgelig foretrekker Dolby Digital Plus 5.1!

Jeg hadde håpet at HBO Nordic ville bli ett godt alternativ til å se på tv-serier og HBO-produksjoner på tv eller laste dem ned for den saks skyld. De har lovet at de nyeste episodene av deres serier skal være tilgjengelig iløpetav 24 timer fra de har blitt sendt på tv i USA! Det hadde jo isåfall vært utrolig genialt. Men for meg personlig hadde det forutsatt at jeg hadde hatt mulighet til å benytte meg av tjenesten direkte på tv’en, f.eks med en WDTV Live mediaspiller. Forløpig har jeg ikke hørt så veldig mye om hvordan HBO Nordic har planer om å «distribuere» sin tjeneste, foruten at det er tilgjengelig på internett og at de har gjort en eller annen avtale med Samsung. Men da er man vel avhengig av å ha ett nytt produkt fra Samsung, enten en Smart-TV eller en Blu-ray-spiller. Å sitte og se på tv-serier og filmer på pc’en er ikke min greie. Det gjør jeg på tv’en i stua med surround og det hele.

Når HBO Nordic i tillegg stiller slike krav til sine kunder, uten at de engang har hatt noen mulighet til å teste ut tjensten først, da er jeg rett og slett ikke interessert i HBO Nordic lengre! HBO Nordic sin sjef bruker forøvrig også at de har nesten 100.000 «likes» på Facebook mot Netflix Norge sine 13.000 «likes» som et argument om at de ikke trenger å la brukerne få teste ut tjenesten først og ha en mulighet til å si opp tjenesten hvis de ikke liker den og/eller ikke trenger den lengre. Jeg vil derfor oppfordre dere til å trekke tilbake deres «like» av HBO Nordic på Facebook og la de seile sin egen sjø! Jeg for min del er veldig fornøyd med Netflix og anbefaler mer enn gjerne alle å teste ut deres tjeneste! Der får du en måned gratis, du betaler bare for en og en måned og kan si opp tjenesten akkurat når du selv ønsker det! Du har i tillegg tilgang til en hel haug med filmer, tv-serier og dokumentarer for den nette sum av 79 kroner i måneden!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/10/31/hbo-nordic-krever-12-maneder-bindingstid/

3 kommentarer

  • kak1 november, 2012 kl 15:18
   Forfatter

  Hardware.no har for litt siden publisert en artikkel der Forbrukerrådet sier at deres bindingstid ikke er i tråd med norske lover og regler. Det er i utgangspunktet ikke noe ulovlig med å kreve at kunder skal binde seg i 12 måneder (det er maks antall måneder ifølge norsk lov), problemet er at de ikke gir noen fordel til kundene som binder seg i 12 måneder. DET er det Forbrukerrådet reagerer på. Skal de kreve at noen binder seg i 12 måneder, skal de også gi en rabattert tjeneste.

  Slik som det er i dag er det KUN de som har meldt seg på deres nyhetsbrev før 1. november som får EN måned gratis. De som registrerer seg og blir kunde fremover vil måtte betale 79 kroner per måned i 12 måneder.

  Men HBO Nordic har etter den STORMEN av klager som har kommet mot deres bindingstid og det faktum at Forbrukerrådet mener de bryter loven, sagt at de skal komme med mer detaljer rundt deres tjeneste nærmere lansering. Jeg synes også at de skal tilby de kundene som ikke ønsker å binde seg i 12 måneder en mulighet til å betale måned for måned til «full pris».

  Jeg for min del synes HBO Nordic har vært ekstremt slurvete, unøyaktige og tilbakeholdne med detaljer rundt deres tjeneste.

  • Robert1 november, 2012 kl 15:20

  HBO er svartelistet hos meg, uansett hva de kommer med i etterkant. Makan til klønete fremgangsmåte skal man lete lenge etter.

  Nei, takke meg til Netflix 🙂

  • kak1 november, 2012 kl 20:31
   Forfatter

  Aftenposten.no har også skrevet om dette i kveld. Jeg regner med at HBO Nordic kommer til å rette seg etter klagen fra Forbrukerrådet innen de lanserer sine tjenester i Norge.

  Jeg for min del har fått mer enn nok av hele HBO før de i det hele tatt har rukket å lansere sin tjeneste.

  Her ser vi kanskje problemet med at HBO Nordic ikke ønsket å bruke fem øre på markedsføring? Men at det har kommet enkelte «drypp» nå og da og at HBO Nordic-sjefen har uttalt seg til media UTEN å snakke med en pr-rådgiver først?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.