Seks måneder som bussjåfør

I dag er det nøyaktig 6 måneder siden jeg satt meg bak rattet i rutebussen i Fredrikstad og begynte å kjøre buss. Den første ruta jeg kjørte den dagen var Glommaringen opp og ned riksvei 109. I dag 6 måneder senere er jeg for lengst opplært på alle rutene Borg Buss avdeling Fredikstad kjører, med unntak av Mini(buss) og Vesterøy som er egen skiftplan med oppmøte på Vesterøy. Jeg har dog noen turer til Vesterøy nå og da, men de turene går bare ned til Utgårdskilen og tilbake. De siste 2 månedene har det blitt veldig mye kjøring til Skjærhalden, noe jeg trives veldig godt med. Men jeg har også hatt 2 uker på Veum-planen og ett og annet skift på de andre planene innimellom.

Sist lørdag kjørte jeg ett ekstra skift på Moum-planen som bestod av 2 turer til Øyenkilen-Vikane og en tur til Gressvik-Vikerkilen før lunsj. Første tur var fra jernbanen kl 15:30 og jeg fikk virkelig kjørt meg på disse 3 turene. Det var mange passasjerer og det var mildt sagt tut og kjør fra første til tredje tur. Etter lunsj skulle jeg kjøre de 4 siste turene med Glommaringen, og idet jeg gikk til lunsj la jeg merke til at Glommaringen var 15 minutter forsinket ut fra bussterminalen i Fredrikstad. Jeg var derfor litt spent på hvor mye trafikk det ville være på disse 4 turene med Glommaringen. Jeg har kjørt de 3 siste turene på hverdager, men aldri gjort det på lørdag. Jeg fikk bussen 10 minutter forsinket kl 19:40 og man kan vel trygt si at trøkket med passasjerer på Glommaringen punkterte fullstendig etter dette. Store deler av min første tur kjørte jeg alene i bussen, og jeg var uten problemer tilbake på bussterminalen i Fredrikstad til kl 20:25. De neste 3 turene var så og si like rolige, med unntak av en festglad gjeng som kom på ved Tindlund på riksvei 109. Søndag hadde jeg fri, og den ble benyttet til å slappe av og se litt TV.

I dag mandag er jeg selvfølgelig tilbake på jobb, og i dag var det virkelig stille og rolig på bussen. Det er som kjent påskeferie for skolelevene og jeg har vel knapt nok opplevd en så rolig dag på bussen hittil. De andre bussjåførene meldte det samme «slappe trøkket» på de andre rutene i Fredrikstad. Så jeg kan vel gå ut ifra at det kommer til å være like rolig tirsdag og onsdag. Vanligvis er mandag den dagen det er mest «trøkk», og siden det var veldig stille og rolig i dag, blir det nok stille og rolig tirsdag og onsdag også. Jeg skal kjøre det samme skiftet tirsdag og onsdag. Torsdag og fredag har jeg fri, men på lørdag skal jeg jobbe dagtid og kjøre nattbuss til Skjærhalden. Det skal i grunn bli ganske deilig å ha fri torsdag, fredag og søndag denne uka! Ikke det, jeg er på ingen måte sliten eller lei av å jobbe, men man trenger noen fridager innimellom også!

Før jeg begynte som bussjåfør hos Borg Buss ble jeg forespeilet at det i snitt tar 2 år før man blir fast ansatt sjåfør. Frem til man blir fast ansatt er man fast vikar og får tildelt kjøring der det er behov. Det vil i praksis si at vikarene kjører skiftene for de sjåførene som er sykemeldt, har permisjon eller av andre årsaker har behov for å ha fri. I løpet av disse 6 første månedene har jeg ikke hatt noe problem med å få nok kjøring, de siste 3 månedene har jeg jobbet mer enn 100%. Jeg har også blitt fortalt at den perioden vi nå har vært inne i er en rolig periode, og at april/mai som regel er mye mer hektisk. Årsaken til det er at da starter turkjøringen hos FDR (Fredrikstaddistriktets Rutebiler) for fullt. I tillegg gjør selvfølgelig ferieavviklingen behovet for vikarer ekstra stort. Jeg er derfor på ingen måte bekymret for å få lite kjøring fremover! I starten hos Borg Buss ble jeg til stadighet spurt av de andre sjåførene om jeg trivdes, og det spørsmålet er det i grunn utrolig lenge siden jeg har blitt stilt. De har vel skjønt at jeg stortrives i jobben som bussjåfør! I disse dager er det forøvrig 3 nye bussjåfører under opplæring.

Siden det var ganske stille og rolig i dag, hadde jeg anledning til å ta noen bilder av bussen med internnummer #165 i dag. Bussen på de første bildene med internnummer #142 ble benyttet istedenfor #135 på fredag.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/02/seks-maneder-som-bussjafor/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.