Høsten er her – noen testbilder med Nikon D7000

Det værste er at det er en stund siden høstværet kom. Det er kjølig om morgenen og kvelden, ikke minst om nettene. Vi har allerede opplevd å måtte skrape is av frontruta på morgenkvisten. DET slipper heldigvis jeg, jeg har bilen i oppvarmet garasje. Jeg kan rett og slett ikke understreke hvor utrolig behagelig det er! Men oppvarmet garasje eller ikke, høsten er her. Klorofyllet er på vei bort i ekspressfart og høsten blir fargerik og fin. Men det fargerike samspillet i naturen forsvinner som regel ganske fort i form av at det faller til bakken. Etterhvert får vi frostrim og ikke minst snø, is og det som tilhører vinteren. I mellomtiden får man heller bare nyte at det tross alt er pent når høsten stråler med sine farger. Men man må nyte det mellom regnbygene da. For regn har vi jaggu fått i bøtter og spann den senere tiden!

Jeg dro ut en liten tur i ettermiddag for å gjøre noen ærend og tok med meg fotobaggen i håp om å få tatt noen bilder. Planen på forhånd var at jeg skulle dra ut til Vistertflo, Solli og se hva jeg kunne finne av motiver. Jeg stoppet et sted nesten ute ved Nylendebanen som jeg har tatt noen bilder tidligere, og her fikk jeg tatt både bilder av vann, siv, fargerikt løv, en båt med navn «Ælve gris» og ikke minst en skurtresker som stod på jordet på den andre siden av hovedveien. Jeg hadde som målsetning på denne turen å kun bruke kit-objektivet 18-105mm VR som jeg kjøpte sammen med mitt nye Nikon D7000 speilreflekskamera i dag.

Men jeg må innrømme at jeg angrer litt i ettertid på at jeg ikke boltret meg litt med 10-20mm’en min også som jeg er så glad i. Jeg er rett og slett utrolig glad i å leke med meg den ekstreme vidvinkelen som 10mm (tilsvarer 15mm på fullformat) tross alt er. Rette og vannrette linjer skrår noe forferdelig, men det synes jeg bare er gøy. Det er så utrolig gøy hvor mye man klarer å få med med en slik brennvidde. For ikke å snakke om hvilket perspektiv motivene i forgrunn får i forhold til det som befinner seg i bakgrunn! Men det er ikke mulig å gjøre noe med spilt melk. Jeg hadde bestemt meg for å holde meg til 18-105mm, så da var det nettopp det jeg gjorde. Litt viljesterk kan man jo være innimellom.

Deretter gikk ferden over E6 ved Solli og i retning Soli kirke. Jeg mener at jeg alltid har sett «Solli» eller ihvertfall innbilt meg at det er slik det skrives. Men kirken heter ihvertfall «Soli kirke». Men det kan selvfølgelig være en gammel skrivemåte for alt hva jeg vet. Soli kirke er en gammel trekirke som ble oppført mellom 1902 og 1904. Hvor mye aktivitet det er i denne kirken vet jeg faktisk ikke. Men etter programmet å dømme utenfor, er det ihvertfall litt aktivitet der. Men om den f.eks brukes til gudstjenester og slikt, har jeg ingen formenelse om. Men uansett synes jeg kirkebygninger er ganske interessante å ta bilder av. Og det finnes så utrolig mange forskjellige kirker der ute. Dem er i tillegg overalt.

Siste stopp på fotorunden i dag var byggeplassen der det nye Kalnes sykehuset er under oppbygging! Det er første gang jeg er på byggeplassen, så jeg ante rett og slett ikke hvordan det så ut der. Men det er mildt sagt en stooor byggeplass med rimelig mye aktivitet vil jeg tro. Ihvertfall på hverdager. Når jeg var innom i ettermiddag skjedde det naturlig nok absolutt ingenting. Det var forresten ikke lenge etter at jeg hadde kjørt fra Soli kirke før det kom en rimelig heftig regnbyge, men den varte ikke så veldig lenge da.

I dag hadde jeg valgt å ta bildene i JPG og NEF, noe som nødvendigvis tar litt plass. De 223 bildene jeg hadde med meg hjem i dag var på svimlende 5,58 GB! Det er godt man har ganske mye diskplass her, for tar jeg litt bilder fremover, er det ikke noen tvil om at det kommer til å kreve ganske mye diskplass! Nå er det ikke nødvendigvis nødvendig å ta bildene både i JPG og NEF, det holder forsåvidt med NEF. Men det er selvfølgelig mye mer lettvint med å bruke JPG-bildene. Er det derimot behov for litt justeringer, er det jo greit å ha NEF-bildene i bakhånd. Men det er en ting jeg må gjøre før jeg drar ut neste gang, det er å konfigurere kameraet til å snu høydebildene mine automatisk. Jeg hadde det slik på mitt gamle Nikon D70S, men har glemt å gjøre det på mitt nye Nikon D7000. Det er ikke så stor jobb å snu bildene man skal bruke, men det er jo utrolig genialt at kameraet gjør det automagisk da!

                                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/09/29/hosten-er-her-noen-testbilder-med-nikon-d7000/

2 kommentarer

  • R.N.29 september, 2012 kl 22:37

  Se der ja. Da fikk du testkjørt kameraet kompis. Håper på godt vær når jeg skal nordover neste helg så kanskje det blir noen bra bilder.

  • kak29 september, 2012 kl 22:41
   Forfatter

  Det har jeg! Litt på impuls i dag, men det fungerte jo bra dette! Av de 223 bildene ble det 62 som jeg la ut. Det er selvfølgelig flere like eksponeringer og noen få motiver som jeg har vraket, som jeg ikke syntes fungerte noe særlig. Sånn er det jo alltid. Å gå ut og ta EN eksponering av hvert motiv, da går du fort på en smell skal jeg love deg! 😉

  Ellers må jeg si at det var utrolig DIGG å ta høydebilder med vertikalgrepet i dag! Jeg har jo vært vant til å ta bilder uten vertikalgrep igjennom alle disse årene, men har hatt lyst på kamera med dette i mange år. Det har enten vært for dyrt og/eller ikke vært produsert til det kameraet jeg har hatt. Men nå har jeg endelig vertikalgrep på mitt kamera! Det er digg å jobbe med rett og slett! I tillegg til fordelene man har når man tar høydebilder, så har man også en del fordeler når det kommer til batterier, som jeg har skrevet om i innlegget om selve kameraet! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.