Nå er høsten her

Fra å ha hatt strålende vær og t-trøye vær hver eneste dag i København, det ble dog litt kjølig hjem ved midnatt den siste kvelden i København. Så kommer man hjem til grått vær og ikke minst kjølige netter. Jeg aner ikke hvordan det er ved 5-6 tiden om morgenen, siden jeg er så heldig å ikke begynne før 11.50 og 12.20 de 3 første dagene av denne uka. På torsdag derimot begynner jeg 8.25. Da regner jeg med at jeg må ikle meg jakke når jeg skal på jobb. Hittil har det gått greit med bare kortermet skjorte og vesten som tilhører bussjåføruniformen min. Men i dag har jeg faktisk valgt å være hjemme fra jobb. Det skjer jaggu ikke ofte, med mindre det er legen som har sykemeldt meg, og det har vel skjedd 2 ganger i år.

Jeg startet med at jeg hadde en skikkelig drittstart på året med omgangssyke og så var jeg sykemeldt en stund pga en mild influensa. Men i dag våknet jeg med vondt i magen, og selv etter 2 timer hadde jeg fortsatt vondt i magen. Selv om både hadde fått spist og vært på toalettet. Derfor valgte jeg å ringe på jobben en time før jeg skulle møte og melde meg syk i dag. Jeg hadde håpet at jeg skulle være «frisk som en fisk» innen jeg skulle møte på jobb, men slik gikk det altså ikke. Men jeg har heldigvis blitt bedre i magen utover dagen, og satser derfor på at jeg møter på jobb kl 12.20 ifølge skiftplanen i morgen. Jeg har ikke lyst til å være hjemme fra jobb en dag til.

Men jeg har benyttet dagen til å ta det med ro, kjøre en mengde vaskemaskiner for å få vasket klærne jeg hadde med meg til København og sittet her og puslet litt. Jeg har også kost meg med mange kopper med te og sett den svenske filmen Ondskapen. Det er en film jeg vil anbefale på det sterkeste! Hvis du vil lese mer om filmen, klikk på linken! Det har faktisk noen kopper med te i dag så jeg må en tur til Eurocash i Sverige snart. Jeg er nemlig helt tom for min masala chai te! DET er krise! Jeg har riktignok noen black chai igjen, men det er masala chai-te’en min som er favoritten min når jeg skal ha pose-te. Løsvekt-te har jeg i bøtter og spann fortsatt. Eller nærmere bestemt i oppbevaringsglass fra Rosendahl.

Det er nok en del som har fått seg litt av ett sjokk i andre deler av Norge i dag. Snøen har ankommet deler av landet og det vanlige kaoset er naturlig nok i gang. Jeg for min del håper ikke at vi kommer til å se noe til snøen på aldri så lenge her i Fredrikstad! Jeg har fortsatt sommerdekkene på, men ærlig talt, det er bare 29. september. Men jeg kommer nok til å følge med på værmeldingene fremover for ikke å bli tatt fullstendig på senga den morgenen snøen plutselig ligger der. Da er det utrolig kjipt å stå med sommerdekk på bilen og måtte møte på jobb kl 6.40 om morgenen. Men en ting er ihvertfall helt sikkert, det har begynt å bli rimelig kjølig om nettene. Når jeg gikk og la meg sist natt var det 0.8 plussgrader bare, så i natt hadde jeg vinduene lukket for første gang på denne siden av sist vinter. Hvor kaldt blir det i natt mon tro? De to bildene av rim nede på Spjær og skiløypa her på Veum er selvfølgeli arkivbilder. Været har ikke slått helt krøll på seg her på Veum enda.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/29/na-her-hosten-her/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban30 september, 2009 kl 06:38

  Nå er klokken 06:36 her og termostaten viser 2,9 grader her oppe i Greåkerdalen. Grøss :S

  Te ja, skal til Sverige på lørdag og handle litt. Har en liten handleliste for en gangs skyld, med diverse matvarer vi skal ha. Blant annet te, kjøtt og tacoingredienser.

  Også selvfølgelig polet da. Skal prøve meg på Irish i helgen 🙂

  • kak30 september, 2009 kl 09:23
   Forfatter

  Nå klokka 9:23 er det faktisk bare 1.3 grader her på Veum. Vel og merke mellom huset og garasjen, der har ikke sola tatt tak enda.

  Irish coffee! 🙂

  • mats1 oktober, 2009 kl 17:36

  de siste morgnene har det bare vært et par grader, og is på bilen faktisk!
  Ikke akkurat spesielt givende å gå på jobb på morgenen. Men men, vi har nå valgt å bosette oss her så:)

  • kak1 oktober, 2009 kl 20:29
   Forfatter

  I går fyrte jeg bar opp til en viss temperatur i bussen og slo av varmen. Men i dag har varmen stått på hele dagen. Det var bare 7 grader i bussen når jeg tok den ut av vaskehallen i morges. Og første tur ble med fleecejakka på! 😉

  Her hjemme begynner det å bli på tide å fyre også. Høsten kom brått gett! 🙁

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.