Drittstart på 2009

Etter at jeg følte at livet mitt ble mer eller mindre lagt i grus den 17. juli 2008, hadde jeg håpet at 2009 skulle være litt lettere. Men den gang nei. Isolert sett kanskje ikke de største tragediene, men når man føler at man har fått nok fra før, er det ikke så mye som skal til før man føler seg slått og mørbanket på nytt. Jeg hadde en utrolig hyggelig og fin nyttårsfeiring med venner, for anledningen i Sarpsborg. Jeg ble hentet her hjemme, servert nydelig mat og vi hadde det hyggelig inn i de sene nattetimer og jeg ble i tillegg kjørt helt frem til min egen dør. Kan det egentlig bli bedre?

Men natt til fredag begynte helvette. Jeg våknet og måtte opp på do, det er forsåvidt ikke unormalt at man må en gang i blant, men denne gangen var det noe mer. Jeg var ikke mer enn ferdig på do før jeg ble fryktelig kvalm og endte opp med å sette meg foran dassen i tilfelle jeg måtte kaste opp. Og det skal jeg love dere at jeg måtte! Riskremen fra kvelden i forveien kom opp i rekordfart. Jaja, tenkte jeg. Men jeg var ikke mer enn ferdig med å kaste opp før jeg måtte sette meg på potta igjen. Det hadde fortsatt ikke gått ett lys opp for meg, det var tross alt veldig, veldig tidlig. Men, mens jeg satt på potta måtte jeg kaste opp igjen og rakk ikke å gjøre annet enn å rekke meg frem til vasken og kaste opp der. Æsj for ett syn. Endelig ferdig med å kaste opp var det tilbake på potta igjen. Etter denne episoden tok jeg frem bøtta, slik at det kunne gjøres samtidig. Det rant mildt sagt i begge ender. Og det gjorde det en god stund.

Jeg husker ikke alle detaljene lengre, men tror bare jeg kastet opp på fredagen, men det fortsatte å renne i den andre enden i flere dager. Man kan vel trygt si at jeg ikke sov stort etter denne episoden natt til fredag, så jeg måtte ringe jobben og melde pass. Tror aldri jeg har følt meg så elendig og tom for krefter noensinne. Jeg kan ikke huske at jeg har vært borti noe lignende før, isåfall ikke så ekstremt. På lørdag fikk jeg pappa til å ta en tur innom butikken og kjøpe noe frukt og kjeks til meg, slik at jeg kunne prøve å få i meg noe næring. På fredag hadde jeg ikke klart å spise noe som helst, det ble bare drukket vann.

Men herregud så kjedelig å spise bare kjeks. Spiste ikke noe annet enn frukt og kjeks frem til tirsdag eller onsdag. Før jeg prøvde meg på brødmat for første gang. Jeg vil ikke påstå at det smakte noe godt, men var ett desperat forsøk på å prøve å få i gang magen og kanskje få en slutt på de utrolig hyppige dobesøkene. Må innrømme at lørdagen og søndagen var de værste dagene, jeg har aldri følt meg så alene og hjelpesløs noen gang. Tidligere når jeg har vært syk, ikke det at jeg har  vært syk så ofte, men da har jeg alltid hatt Anders der til å gi meg en hjelpende hånd, hente drikke og kanskje smøre noen brødskiver og sånt til meg. Men nå lå jeg hjelpesløs i sengen alene og syntes veldig synd på meg selv. Det må jeg få lov til å innrømme.

Jeg var i telefonkontakt med legen på mandag, og fikk ganske fort beskjed at de ikke ønsket meg innom kontoret den dagen, pga smittefaren. Men skulle ta en tur innom på fredag for å hente sykemeldingen. Etterhvert som jeg klarte spise normal mat, brødmat og middagsmat, fikk jeg ganske raskt kreftene tilbake og dobesøkene ble mindre hyppige. På torsdag kveld fikk jeg meg en stor overraskelse på "kontoret". Min Argon DAB2-radio var helt svart. Det vil si, det var overhodet ikke noe liv i skjermen på radioen. Jeg trodde først at den hadde tatt helt kvelden. Men etter å ha trykket på noen knapper, viste det seg at det bare var bakgrunnsbelysningen i skjermen som hadde tatt kvelden. Ellers virket radioen som normalt. Men det er jo rimelig kjipt å ha en DAB-radio uten lys i skjermen. All den informasjonen som man ellers er vant til å få i denne skjermen, var rett og slett umulig å lese nå. Derfor sendte jeg avgårde en epost til HiFi-Klubben her i Fredrikstad for å sjekke med dem hva som kunne gjøres med min Argon DAB2.

Men på toppen av det hele, natt til fredag (en uke etter at jeg hadde blitt sjuk) tok kjøleskapet mitt kvelden. Alarmen for at kjøleskapet ikke klarer å holde innstilt temperatur stod og peip som en stukken gris. Denne alarmen har gått før hvis jeg f.eks har lempet fryseren (det er et kombiskap) full av nye varer. Men jeg har aldri hørt den slik som dette, det var tydelig at den hadde gått en stund og hadde begynt å pipe falsk, skikkelig skurrende i tillegg. Ifølge gradestokken jeg la i kjøleskapet holdt den ikke mer enn 9 grader.

HiFi-Klubben hadde svart på min epost, og ville at jeg skulle komme innom dem med radioen. Hvis de ikke klarte å løse problemet i butikken, ville jeg få en ny radio. Enkelt og greit. Derfor starten turen med en tur til HiFi-Klubben. De erklærte bakgrunnsbelysningen i skjermen som like død som jeg hadde gjort, og jeg fikk en splitter ny Argon DAB2v2 i bytte. Dette må jeg si var ekstremt god service! Normalt sett hadde jeg regnet med at de hadde sendt den avgårde til reperasjon og måtte vært uten radioen i flere uker. Men en stor honnør til HiFi-Klubben der altså!

Deretter var det ut på kjøleskapjakt med en kamerat på fredagen. Må innrømme at jeg hater uforutsette utgifter, hvem gjør vel ikke det? Jeg hadde håpet å slippe unna med så lite som overhodet mulig for ett nytt kjøleskap, men samtidig så ville jeg gjerne ha ett ok kjøleskap. Og er det ikke typisk? Elkjøp, Lefdal, Expert og disse kjedene har jo tilbud på kjøleskap i ett sett, men var det noen av dem som hadde noe interessant på tilbud denne gangen? Det eneste kjøleskapet som var av interesse på tilbud var selvfølgelig ikke på lager. Gjett hvilken butikk? Elkjøp, selvfølgelig. Men etter å ha vært innom alle butikkene som finnes i Dikeveien og på Råbekken, fant jeg til slutt ett Whirlpool- til 3.499 og ett Samsung-kjøleskap til 3.999 som virket brukbare.

Jeg for min del viste ikke at Samsung produserte kjøleskap, men det gjorde de åpenbart. Samsung-kjøleskapet var uten tvil det peneste av disse to, og dette hadde i tillegg NoFrost. Det hadde ikke Whirlpool-kjøleskapet. Da var valget ikke så veldig vanskelig. Derfor dro jeg på Expert Bonus på Råbekken dagen etter og kjøpte meg ett nytt Samsung-kjøleskap til 3.999 kroner. Utrolig sure penger, på tanke på at jeg på torsdag hadde bestemt meg for å bruke disse pengene på noe helt annet. Men det kan jeg komme tilbake til senere. Men man kommer liksom ikke utenom å ha ett kjøleskap og en fryser i disse dager.

En annen ting jeg rett og slett ikke klarer meg uten, er radioen min. Tror du ikke det var en feil på den splitter nye Argon DAB2v2-radioen jeg hadde fått også? Den spilte EKSTREMT høyt, uansett om jeg skrudde volumet ned i null. Da skulle det jo normalt sett vært stille, men her jallet lyden mellom veggene med ett volum jeg aldri ville vurdert selv en gang! Det ble derfor en ny tur innom HiFi-Klubben lørdag. Dette problemet hadde de faktisk hørt om tidligere, i motsetning til bakgrunnsbelysningen på min gamle. Mellom disse to turene til HiFi-Klubben hadde jeg fått med meg at det hadde kommet en Argon DAB3, som er en stereoversjon av min Argon DAB2. Derfor spurte jeg om det var noen mulighet for å bytte den defekte Agon DAB2v2 i en Argon DAB3 mot ett pristillegg? Ikke noe problem, så jeg la 400 kroner på bordet for å få en Argon DAB3 med stereo! Argon DAB3 finnes ikke i bjørk/sølv fargekombinasjonen, jeg valgte derfor høyglanspolert hvit med sølv front! Utrolig stilig!

Jeg hadde heldigvis fått hjelp av en kameraet til å bære ut det gamle kjøleskapet på fredagen, slik at det ikke stod på kjøkkenet og begynte å tine. Jeg har nemlig ikke vært noe særlig flink til å avise dette kjøleskapet, og hadde derfor ekstremt mye is i fryseren. Heldigvis hadde jeg ikke så veldig mye i kjøleskapet og fryseren, det lille jeg hadde i fryseren fikk jeg lagt i fryseren til huseieren. Det som stod i kjøleskapet og som må stå kaldt, la jeg i en kjøleboks jeg har. Den pleier jeg å ha med meg på tur og fest. Så slipper jeg å sloss om plass i kjøleskapet! Kjøleboksen stod derfor midt på kjøkkenbordet fra fredag til utpå søndagen og holdt imponerende 4 varmegrader! Jeg har vært utrolig fornøyd med denne kjøleboksen som jeg kjøpte på Lidl for en billig penge før de ble kjøpt opp av Rema 1000.

Jeg hentet kjøleskapet hos Expert Bonus selv, fikk heldigvis låne en tilhenger av butikken, men det sier seg selv at jeg ikke klarer å bære ett kjøleskap opp trappene i leiligheten. Men pappa kom og hjalp meg med dette. Vi bærte kjøleskapet med all emballasjen på opp trappen og tok den først av når kjøleskapet var på kjøkkenet. Når kjøleskapet endelig var på plass i sitt nye hjem, ferdig vatret opp var det bare å vente en times tid før jeg kunne plugge i strømmen. Akkurat denne lørdagen var forøvrig min 34 års dag, men etter omgangssyken og alt styret med dette kjøleskapet orket jeg rett og slett ikke å gjøre noe ut av bursdagen min. Men jeg var såpass heldig at jeg hadde blitt invitert bort til ett vennepar på middag. Jeg hadde også blitt spurt om jeg ville overnatte, så da hadde jeg mulighet til å ta meg en øl eller tre også.

Det gamle kjøleskapet ble selvfølgelig kjørt opp til Expert Bonus på deres egen tilhenger. Det samme med all emballasjen til det nye kjøleskapet. Det tok pappa seg av. Takk for all hjelp til dere alle!

Lørdagen ble det lasagne med jordbær, kiwi, krem og sitronsorbè til dessert. I tillegg koste jeg meg med noen øl, Dooley’s og en god cognac. Bursdagen min ble ikke så aller værst allikevel! Takk for det! Når jeg kom hjem på søndagen kunne jeg omsider legge matvarene mine inn i mitt nye kjøleskap og slå av kjøleboksen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/01/27/drittstart-pa-2009/

2 kommentarer

 1. DAB3-en er veldig kurant i lydkvalitet til å være en alt-i-ett-boks, og godt å høre at gutta i Fredrikstad-butikken tok godt vare på deg 🙂

  Får ha trua på at du har gjort unna alt crappet (.. no pun intended) nå, og gratulerer med dagen som var!

  • kak27 januar, 2009 kl 18:49
   Forfatter

  HiFi-Klubben Fredrikstad har tatt godt vare på meg, så ingenting å klage på der! Er veldig fornøyd med Argon DAB3’en hittil! Var veldig fornøyd med min Argon DAB2 også, inntil lyset slukna i displayet. Det var en smule kjipt kan du si! Jeg ble forresten rimelig overrasket når jeg oppdaget OLED-displayet på Argon DAB3 med sort bakgrunn! Hadde tydligvis ikke studert bildene godt nok, hadde ikke oppdaget at displayet var annerledes enn på de andre Argon DAB-radioene!

  Hehe, håper jeg har gjort fra meg for i år, ihvertfall på den måten! 😀

  Takk for gratulasjonen Mats! 🙂

  Ellers håper jeg at innlegget var lesbart, ble en del klatting når jeg hadde glemt hele Argon DAB-historien. Jeg måtte derfor prøve å flette det inn så godt jeg kunne i det jeg allerede hadde skrevet. Men er fullstendig klar over at jeg har hoppet veldig frem og tilbake i tid. Men håper dere er overbærende med meg! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.