WilliamsF1 med Toyota-motorer fra 2007

WilliamsF1 prøvde å få i havn en avtale med Toyota om levering av motorer etter at BMW kjøpte opp Sauber-teamet før 2006-sesongen. De lyktes derimot ikke med dette, da det var for nærme 2006-sesongen og MidLand F1 (tidligere Jordan) allerede hadde en motoravtale med Toyota. Derfor har det gått rykter om Toyota-motoriserte WilliamsF1 fra 2007 igjennom hele årets sesong. I dag offentliggjode WilliamsF1 og Toyota Motorsport at de har inngått en avtale om levering av motorer fra 2007 og 3 år fremover. WilliamsF1 får A-spec-motorer på lik linje med Toyota-teamet og vil derfor ikke kjøre på b-spec eller «aldrende» motorer som ikke har vært uvanlig i slike avtaler tidligere.

WilliamsF1 vraker derfor Cosworth-motorene som bare var en «nødløsning» for 2006 og MidLand F1 må se seg etter en ny motorleverandør. Årsaken til det er at Toyota ikke ønsker å levere motorer til mer enn ett team. Å velge mellom MidlandF1 og WilliamsF1 burde vel være lett for de fleste! Det har idag også blitt uttalt at de skal konkurrere under like forhold og det skal ikke være noen form for «teamordre» teamene i mellom, selv om de kjører med samme motor. WilliamsF1 er forøvrig ikke det eneste teamet som ikke lager motorene sine selv. I år kjører Red Bull Racing med Ferrari-motorer, WilliamsF1 med Cosworth-motorer, Midland F1 med Toyota-motorer, Super Aguri (Suzuki) med Honda-motorer og McLaren med Mercedes-motorer. De eneste teamene som lager både chassis og motor er Ferrari, Renault, Toyota og BMW. Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/27/williamsf1-med-toyota-motorer-fra-2007/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.