Skolestart

Skolestart var i går, mandag 17. august. Men det er noen få skoler som ikke har begynt før i dag. Men nå skulle vel alle skolene i distriktet være i gang. Det samme gjelder selvfølgelig 6-åringene som har startet på skolen for aller første gang. Og det er mest pga disse som alle skolestart-skiltene og ikke minst «Senk farten for 6-åringene» kampanjen som går igjen både her og der, deriblant på alle bussene våre som blir brukt til skolekjøring! Buss #160 jeg har kjørt de to siste dagene er inget unntak. I tillegg til ny skiftplan med en del endringer er det også en mengde omrokkeringer på de bussene vi skal bruke.

Buss #160 som jeg har brukt de to siste dagene og skal bruke på de to neste dagene også, har erstattet buss #135 på dette skiftet. Buss #135 har vi nemlig fått på skift 856 del 2 isteden. Det vil si det skiftet som vi har brukt buss #108 på. Nå har vi kun buss #108 på første del av skift 856. Nå skal jeg ikke ta alle detaljene som for de aller fleste av dere nok er som gresk å regne, men jeg kommer sikkert tilbake til det etterhvert som jeg erfarer endringene selv. Men det er nok flere som er glade for at #108 er ute av normal rutedrift og blitt erstattet av #135. I dag gikk dog #136 som reserve for #135, men samme type buss. Buss #136 er forøvrig den gamle BjørgFjell-dekorerte bussen som har blitt lakkert opp rød og fin etter at reklamen ble tatt av. Bussen så rett og slett ikke ut etter at reklamen ble tatt av nemlig.

Det er ikke til å stikke under en stol at det er en helt annen aktivitet på bussene nå om dagen som skolen har startet og elevene skal til og fra skolen. Mandag til torsdag denne uka har jeg ett skift hvor jeg begynner 11.05, så jeg kjører ingen elever til skolen, men får med ganske mange av dem på turen til Skjærhalden kl 14:35 og til Torsnes kl 16:15. Men på fredag skal jeg ha tre rene skoleturer på morgenkvisten. Innen den tid må jeg sette meg inn i omkjøringen som er i Sarpsborg sentrum for tiden, for den første skoleturen jeg har går fra Skjærviken, Begbyveien, Esso Sellebakk, riksvei 111 til Årum og ut på E6 over Sandesund-brua og så riksvei 109 opp til bussterminalen i Sarpsborg. Videre skal jeg over Sarpebrua, Hafslund og riksvei 111 til Årum handel. Det er en omkjøring har jeg fått med meg, men siden jeg ikke har vært i Sarpsborg sentrum på aldri så lenge, har det ikke vært nødvendig for meg å sette meg inn i problematikken.

Det er ikke hver dag man ser slikt på bussterminalen, eller andre steder for den saks skyld. Jeg er usikker på hva slags «dyr» det skal være, men det stod altså en eller annen person ikledd en rosa drakt på bussterminalen i dag. Jeg fikk dessverre ikke tatt så veldig bra bilde av dette, siden jeg satt i bussen bakerst i sporet når dette bildet ble tatt. Siden jeg ikke har fått spurt om lov til å legge ut dette bildet, har den ene personen blitt behørig sensurert, så det ikke er mulig å kjenne vedkommende igjen. Den som befinner seg i den rosa drakta derimot var det ikke nødvendig å sensurere.

Hadde forøvrig to gode venner på besøk etter jobb i dag, vi satt og skravlet litt om løst og fast. Deriblant buss, og da var det nok en som kjedet vettet av seg. Derfor ble det satt på en episode av Top Gear, så kjedet ikke han seg lengre! Jeg så riktignok ikke hele Top Gear-episoden selv, men fikk med meg mesteparten av den. Utrolig gøy å se litt Top Gear igjen! Det er utrolig lenge siden sist. Jeg har utallige episoder av Top Gear, Top Gear Australia og ikke minst Fifth Gear som er min favoritt liggende!

Jeg var ikke klar over det, sidne jeg rett og slett ikke ser på TV for tiden. Synes i grunn det er utrolig behagelig å ikke være avhengig av å måtte få med meg ditt og datt til faste tidspunkter. Men det jeg skulle frem til var at en ny sesong av CSI:Miami startet på TVNorge i kveld! Horatio Caine hadde blitt skutt i siste episode av forrige sesong, det var jo litt spennende å se hva som skjedde videre! Utrolig kult å se CSI igjen, men får nå se om jeg gidder å følge med fremover eller ikke. Er redd jeg heller mot sistnevnte. Men det får tiden vise. På tampen av kvelden måtte jeg ta en tur ned på KIWI for å kjøpe tørrfor til Tom (min katt), for han må jo ha litt mat han også! Glemte å svinge innom butikken på vei hjem, og hadde håpet at jeg hadde en boks med tunfisk i skapet, men det hadde jeg tydeligvis ikke. Derfo ble det en liten tur i butikken før de stengte for i dag! Nå blir nok Tom fornøyd!

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/18/skolestart/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.