Hektisk dag med bussbytte og bursdag

Det første jeg var litt spent på i dag var hvordan føret var i Bratte bakke, etter å ha måttet gi opp i går. Men i dag var det overhodet ingen problemer med å komme opp Bratte bakke. Men det var andre problemer jeg skulle få bryne meg på  i dag. Buss #110 som jeg kjørte med etter lunsj i går hadde problemer med lufttrykket og hadde ikke fått nok luft på luftfjærene etter å ha stått og gått i 1,5 time ute på Vesterøy. Når jeg trykket to ganger på bremsepedalen gikk alarmen for lavt lufttrykk med en gang. Begge tankene gikk ned på rødt. Det var derfor ikke annet å gjøre enn å ringe til verkstedet og be om få en ny buss. Det var dog litt mangel på reservebusser i dag, så etter å ha sittet ute på Vesterøy og ventet en time, dukket buss #266 opp.

Buss #266 hadde internnummer #103 før Nettbuss Østfold kjøpte opp Fredrikstaddistriktets Rutebiler (FDR). Den bussen har jeg ikke kjørt siden mai 2007 når jeg brukte den på turkjøring i distriktet. Denne bussen har også manuelt gir, men «problemet» med å bruke den til rutekjøring er at den ikke har billettmaskin og heller ikke kan skiltes på riktig måte. Når jeg skulle kjøre fra Bratte bakke mot Fredrikstad var det helt greit å skilte med «FREDRIKSTAD». Men når jeg skulle kjøre til Torsnes var det ikke mulig å få skiltet bussen riktig. Det var derfor ikke annet å gjøre enn å kjøre inn i spor 2 på bussterminalen og gå ut og rope litt for å prøve å få med de som skulle være med Torsnes-bussen. Jeg fikk med meg noen passasjerer, men på holdeplassene underveis måtte jeg bare stoppe og spørre om de skulle være med eller ikke. De kan jo ikke skjønne at en gammel turbuss med «FREDRIKSTAD» i skiltkassa er bussen til Torsnes.

Siden jeg manglet billettmaskin var det bare be passasjerene om å sette seg og glede seg over at de kunne reise gratis med bussen i dag! Etter lunsj skulle jeg egentlig ha fått tilbake #141 med nye piggdekk, men den hadde blitt brukt på en skoletur i morges og hadde blitt kjørt i stykker på en eller annen måte. Det ser derfor ikke ut til at vi får den tilbake på Vesterøy før neste uke en gang. Jeg regner ihvertfall ikke med at de får delene til kl 10.30 i morgen. Men jeg fikk buss #104 isteden, som forøvrig også er en buss med manuelt gir. Det er i grunn ikke noe problem, men jeg synes det er helt greit at jeg ikke kjører manuelt girede busser hver eneste dag. Man blir rett og slett bortskjemt av automatgir!

På første tur med buss #104 ble det rimelig trangt når jeg møtte en lastebil ute i Torsnes. Jeg regnet først med at det bare var en lastebil, så jeg la meg bare inn til siden for å slippe den forbi. Men det viste seg å være en henger med en gravemaskin bakpå også. Lastebilsjåføren prøvde å passere, men det viste seg å ikke gå, isåfall ville han ha dratt borti ett tre med gravemaskinen. Men da hadde han kommet såpass langt opp på siden av bussen at jeg kunne koble inn sperra og dra meg ut av brøytekanten jeg hadde plassert høyrehjulene mine oppi. Det gikk uten problemer, så da var det bare å kjøre videre!

Nå var det i grunn ikke arbeidsdagen som var hektisk, men selve dagen i seg selv. Jeg slapp heldigvis å kjøre ned til Bukta (Papper) på Vesterøy på den siste skoleturen, slik at jeg fikk et kvarter ekstra tid på å komme meg hjem for å skifte og kjøre videre i bursdag. Jeg på bakgrunn av når jeg hadde vært ferdig tidligere i uka ikke regnet med å rekke frem til kl 17, men nærmere kl 17.30. Når jeg stod og ringte på allerede kl 16.57 skal jeg love dere at det var noen som ble veldig overrasket! Jeg var faktisk førstemann på plass, og broder’n stod fortsatt i dusjen. Bursdagen var veldig hyggelig og Janne ble veldig glad for gaven hun fikk! Jeg fikk i dag også se vogna og senga til onkeljenta mi som kommer til verden en vakker dag i april! Jeg gleder meg til å bli onkel igjen, for tredje gang faktisk! Det var en utrolig søt himmelseng hun skal få og en utrolig flott vogn. Som både var en tradisjonell vogn og sportsvogn i en og samme vogn! Det var utrolig mange geniale løsninger de har klart å komme med på barnevogner siden den gangen jeg ble trillet rundt i en barnevogn!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/02/04/hektisk-dag-med-bussbytte-og-bursdag/

1 kommentar

    • Turbuss-entusiasten26 oktober, 2010 kl 08:58

    Masse fine bilder av turbuss her! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.