Petter Solberg har forløpig ikke fornyet kontrakten med Subaru

Flere medier i utlandet melder at Petter Solberg har forlenget kontrakten med Subaru World Rally Team ut 2009-sesongen, men ifølge Petter selv er dette «bullshitt». Vanligvis blir en kontrakt fornyet ett års tid før avtalen utløper, men Petter har vært avventende for å se hvordan utviklingen i Subaru World Rally Team har gått. Penger er ifølge Petter ikke viktig, da han primært ønsker en konkurransedyktig bil, noe han ikke har hatt siden han ble verdensmester i 2003. Etter dette har det bare gått nedover og det har vært store problemer med både bilen og teamet i seg selv. Flere personer i ledende stillinger i Subaru har blitt byttet ut, og nå ser det kanskje ut til at David Richards (Prodrive) skal engasjere seg mer i deres rallysatsing. Ifølge Petter trenger all «business» en person på toppen som kan si ja og nei, og så utføre dette. De siste årene virker det ikke som om det har vært sterke nok personer som skulle ta viktige avgjørelser, noe som har resultert i at Subaru-teamet så absolutt har gått feil vei i utviklingen. Bilen har ikke det tempoet den burde i forhold til konkurrentene, og den er heller ikke så driftssikker som den burde være.

Ett annet problemer er Pirelli-dekkene som Subaru kjører med. De har det så og si bare vært problemer med. Det eneste føret det fungerer bra på later til å være vått føre. Det var to store team som kjørte med Pirelli frem til årets sesong, nemlig Subaru og Mitsubishi, men sistnevnte valgte å trekke seg rett før årets sesong. Pirelli hadde derfor brått egentlig ikke ett stort nok grunnlag til å være med i rallysirkuset som dekkleverandør, men siden det var så kort tid før sesongstart, hadde de ikke annet valg enn å fortsette som før. Det er dog store sjanser for at Pirelli ikke blir med neste sesong, og da vil Subaru være nødt til å kjøre på BF Goodrich (Michelin) dekk, som de andre teamene kjører på. Da vil forutsetningene være mer like enn de er idag, og kanskje vi kan se bedre resultater også fra Subaru. MEN, det er som sagt ikke bare dekkene som er problemet til Subaru, bilen i seg selv holder heller ikke mål. Jeg for min del håper at Petter får ett tilbud fra ett annet konkurransedyktig team, gjerne Ford igjen, men det spørs om Malcolm Wilson og Petter Solberg har skværet opp såpass etter bruddet med Ford og overgangen til Subaru i august 2000. Ett annet team som virker skuddsikkert og som har en bil som er skuddsikker er Citroen. Citroen kommer tilbake til rallysirkuset neste år, men da med ny bil. Spørsmålet er da om deres nye Citroen C4 WRC vil være like driftssikker som dagens Citroen Xsara WRC. Det er vel heller ikke «heldig» å plassere både Sebastian Loeb og Petter Solberg i samme team? Mer om dette på vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/19/petter-solberg-har-forlopig-ikke-fornyet-kontrakten-med-subaru/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.