I, Robot

Det ble en film til i kveld, I, Robot denne gangen! Handlingen til I, Robot er lagt til 2035, hvor robotenes utbredelse er kommet langt på vei. I sammenheng med lanseringen av en ny modell er det snakk om en robot per 5. menneske. Det virker kanskje litt snodig at man i 2035 fortsatt bruker Converse All-Star «Chucks» sko, men det er nok bare hovedpersonen som er litt nostalgisk og glad i retroting. Men det hører også med at han er veldig skeptisk til alle disse robotene og er på utkikk etter «the bad one».

Det er selvfølgelig uhørt at noe slikt skal finnes, da den første loven disse robotene «lever» etter er at de ikke skal skade mennesker. Lov to lyder at den skal utføre alle ordre den får fra ett menneske, med unntak hvis det er i konflikt med lov en. Lov tre sier at roboten kan forsvare seg selv, med mindre det er i konflikt med lov en eller to. I tillegg til produktplasseringen av Converse finner vi også JVC (stereoanlegget til Will Smith) og den mest synlige, nemlig at nesten alle biler i filmen er modifiserte Audi-biler. Den mest kjente er nok Audi RSQ. Filmen var bra, men den hadde ett velkjent og velbrukt plot. Den hadde dog en liten overraskelse til slutt som jeg ikke forutså.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/09/09/i-robot/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.