Tre netter i Korshamn på Revøy med bobilen

Videre gikk turen til Korshamn på Revøy som ligger nordvest for Lindesnes. Jeg har ikke vært i Korshamn eller i dette området tidligere, jeg fant stedet i park4night-appen. Når jeg kom frem til Korshamn og kjørte ned bakken til parkeringen må jeg innrømme at jeg ble litt usikker på hvordan jeg skulle parkere for å parkere lovlig. Det samme skiltet som viser hvordan man kan og ikke kan parkere står flere steder og jeg må si at jeg måtte studere det noen ganger for å navigere meg i forhold til plassen. Jeg treffer på to som jeg spør for å være på den sikre siden. Da får jeg bekreftet at man kan parkere på de midtre plassene borte ved marinaen og på midten på den andre plassen. Jeg prøver først å finne en plass jeg kan stå i vater uten å bruke nivåklossene, men gir det opp ganske fort. Og parkerer slik som jeg helst vil stå med bobilen “rett vei” og kjører opp på nivå to på nivåklossene foran.

Jeg kom frem til Korshamn litt før halv seks på kvelden, så da var det greit å få laget seg litt middag. Det ble bbq-marinerte nakkekoteletter, spicy chicken pølser, potetsalat og cherrytomater. Litt senere går jeg ut for å ta litt bilder, først her nede i havna men det blir veldig kaldt i bare treningsbukse og genser. Jeg rusler derfor tilbake til bobilen for å få på meg olabukse, genser, jakke og lue for å kunne ta litt mer bilder uten å fryse ihjel. Jeg går blant annet opp bakken til svingen med “Korshamn” skiltet blant annet for å ta litt oversiktsbilder over Korshamn. Det ser utrolig fint ut der oppe fra med denne fine solnedgangen! Rett og slett magisk! Jeg var spent på om det ville bli enda finere når sola faktisk gikk ned under horisonten, men det ble det ikke. Det er ikke alltid det blir mer spennende og fargerikt som man innerst inne håper på.

Jeg velger derfor å ikke gå ut og ta noen flere bilder, jeg har tatt nok for i kveld tenker jeg. Derfor setter jeg i gang en film og koser meg med saftig biff potetgull. Filmen jeg så var Concrete Cowboy (2020). Etter en god natts søvn våknet jeg til strålende vær på torsdag. Altfor bra vær til å ta bilder i må jeg innrømme. De fleste er nok veldig glad i sol fra skyfri blå himmel, men fotomessig er det noe av det værste som finnes. Jeg pusla litt for meg selv i bobilen på formiddagen og fikk ladet opp litt som trengtes å lades opp. Før jeg gikk en tur på ettermiddagen. Tenkte å gå en tur bort på brygga i Korshamn. Korshamn rorbuer, butikken, pub’en og tok litt bilder. Satt også og nøt godværet på en krakk mens jeg fulgte med på to som drev og pusset opp og malte den gamle fiskebåten som lå rett utenfor Korshamn rorbuer.

   

Jeg tok også en tur innom butikken, for den siste boksen jeg hadde med juleøl kjøpt på Strømstad-Sandefjord-båten til hyggelig pris hadde blitt drukket opp, og jeg hadde lyst på litt øl. Butikken i Korshamn er en Nærbutikken, og prisene er selvfølgelig deretter. Det er jaggu lenge siden jeg har stått og skal kjøpe meg øl i Norge. Jeg hadde ikke lyst på helt vanlig pils heller, for det hadde vært det billigste. Jeg endte opp med å kjøpe meg en firepakk med Aas bayer 4.7% som kosta 37,90 per boks. Det ble 159,40 kroner inkludert pant for de fire boksene. Kjøpte også litt snacks. Når jeg en sjelden gang kjøper øl på butikken i Norge pleier jeg å fortelle meg følgende: Det er MYE billigere enn å drikke øl ute. Ferdig snakka.

Tilbake til bobilen hadde jeg bare vært ute og ruslet en times tid. Både før og etter gåturen brukte jeg bilradioen i bobilen til å lytte til radio. Mye bedre lyd enn min Tivoli PAL+ DAB-radio selvfølgelig, men bilradioen bruker selvfølgelig strøm fra startbatteriet. Og det er i utgangspunktet ikke noe man ønsker å gjøre når man er på tur med bobilen. Men så lenge bodelsbatteriet er fulladet og solcellepanelet leverer strøm så går denne ladingen rett til startbatteriet. Så på denne tiden av året er det med andre ord ikke noe problem. Jeg ville aldri ha gjort det hvis bodelsbatteriet ikke var fulladet og/eller hvis det ikke kom noe lading fra solcellepanelet som kunne vedlikeholdslade startbatteriet.

Lagde meg etterhvert middag, marinert vilmastek av svinebog, hvitløkspølser, potetsalat og cherrytomater. Jeg koste meg med Aas bayer etterpå. God bayer, men den ble drukket litt med andakt når jeg vet hvor mye den kostet. I forhold til hva jeg er vant til å betale for øl i Sverige. Men igjen, det hadde vært mye dyrere å drikke øl’en ute. Prøver å roe meg ned med den tanken. Før jeg visste ordet av det hadde jeg drukket tre av disse fire boksene. Smakte med bayer, ikke noen tvil om det! Den var ganske mye lettere å drikke enn Aas premium juleøl 6,5% som jeg hadde hatt med meg på denne turen. Jeg så også en film i løpet av kvelden, Bad Boys (1995).

Jeg bare måtte ut og ta bilder litt før solnedgang av en utrolig stemning med sola og skyene som var utrolig flott og MAGISK! Det ga meg uten tvil noen utrolig fine bilder! For ikke å snakke om sola som ligger og “hviler” i den lille fordypningen i åskammen på fjella i horisonten! Rusla også litt lengre inn på stedet hvor det var satt opp en krakk og en bålpanne som besøkende kunne bruke. Bildemessig var det god stemning der også med det grønne gresset og ikke minst de utrolig fine skyene på himmelen. Ikke like fargerikt som i retning sola riktignok. Resten av kvelden hadde jeg i bobilen inntil det var dags for en god natt søvn.

Det skulle regne fredag, lørdag, søndag og mandag, det vil si resten av denne turen. Men heldigvis perioder med oppholdsvær. Jeg har ikke noen problemer med å ha ting å pusle med, jeg lyttet blant annet til noen episoder av Bobilpodden som Stamsaas fritid står bak. Jeg lyttet til en episode om mobilt bredbånd i bobil. Flere og flere dropper parabol og velger heller å bruke mobilt bredbånd til å streame det de vil se på i bobilen. Helt i tråd med hva jeg valgte med min nåværende Pössl Roadcruiser med andre ord. Jeg har bare montert en TV i bobilen, ingen antenne eller parabol, alt streames via mobildata. Jeg ser ikke på lineær tv, så jeg har ikke noe behov for å streame tv-sendinger. Det det går i for min del er film. Og de sørger jeg for å laste ned før jeg drar på tur, så slipper jeg å bruke mange gigabyte på å se film. Nå har man riktignok mobildata med fri bruk, riktignok bare med full fart frem til omkring 100 GB, men jeg klarer meg helt fint med den løsningen jeg har valgt i min bobil.

Etterpå lyttet jeg til den forrige episoden av Bobilpodden om fricamping, og da var batterier selvfølgelig et viktig tema. Det er ikke noen tvil om at jeg har utstyrt min bobil for nettopp fricamping, med 200 Ah lithiumbatterier, 185 watt solcellepanel på taket og ikke minst 100 A lading under kjøring fra dynamo. Og det har uten tvil vist seg å fungere veldig bra! 4 døgn om vinteren uten lading, tre netter hvis det blir så kaldt som 20 kuldegrader! Resten av året kan jeg mer eller mindre stå til evig tid, solcellepanelet sørger for å lade opp batteriene underveis. I tillegg bruker man selvfølgelig mye mindre strøm når man ikke har behov for å fyre i bobilen. Jeg fortsatte forøvrig med å se filmen Bad Boys 2 (2003).

Jeg hadde prøvd å finne ut åpningstiden på butikken i Korshamn. Pub’en ble forøvrig drevet av nettopp butikken. Så den hadde mildt sagt litt snever åpningstid. Men utover fredagen så ble det såpass brukbart vær at jeg hadde lyst til å ta meg en pils på brygga og kjøpe med meg noen flere øl som jeg kunne kose meg med i bobilen. Men når jeg dro i døra til butikken klokka 18 var butikken stengt allerede. Ifølge åpningstidene på døra stengte de allerede for en time siden. Jeg visste at den vanlige åpningstiden var til klokka 17, men hadde funnet noe info på nettet om at de skulle holde åpent til klokka 20 på fredager. Men der tok jeg feil gett. Nå i pinsa skulle de ha åpent 10-16 på lørdag, 12-15 på søndag og 13-17 på mandag. Så da var det ikke annet å gjøre enn å gå slukøret tilbake til bobilen uten å fått slukket tørsten på noen som helst måte.

Men laget meg middag og hadde en Aas bayer igjen fra dagen før. Det var ihvertfall noe! Jeg så serien Shadow and Bone (2021), de første 5 episodene. Jeg avslutta før det ble altfor sent, de siste 3 episodene får jeg ta senere. Med litt mer gråvær og dårligere solcellelading våknet jeg med litt mindre på batteriet enn jeg har gjort på en stund. Men nå skulle jeg uansett forlate Korshamn for denne gang og kjøre litt nordover. Jeg dro fra Korshamn klokka 11.43 med 86% på batteriet.

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (13.03.22)
En natt ved Lista fyr med bobilen igjen (12.03.22)
Landehobde kystfort utenfor Mandal (11.03.22)
Fire netter og 17. mai på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (10.03.22)
Tur med bobilen til Sørlandet startet med to netter ved Merkebekk brygge (09.03.22)

                                                                                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/03/14/tre-netter-i-korshamn-pa-revoy-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.