Fem netter i Korshamn på Revøy med bobilen

Det ble selvfølgelig en tur innom Grønvika renseanlegg i Mandal på veien for å gjøre det man bør gjøre når man er på tur med bobilen. Tømme de tankene som bør være tomme og fylle opp den tanken som bør være full. Var også en tur innom Kiwi i Mandal for å handle litt for de neste dagene. Før jeg dro fra Skjernøya hadde jeg prøvd å finne noen steder i Mandal det kunne være å tilbringe en natt eller to med bobilen. Jeg var innom tre forskjellige steder, men alle sammen hadde underskilt med teksten “Forbudt for bobil og campingvogn 23-06”. Så da var det bare å kjøre videre til Korshamn på Revøy som var den opprinnelige planen. Jeg rigget meg på plass sånn ca på samme sted som sist klokka 14.15. Det vil si midt på plassen og opp på nivå tre på nivåklossene foran for å få bobilen i vater.

Det var ikke så innmari lang tur fra Skjernøya til Korshamn på Revøy, men jeg hadde nå tilbakelagt 566,6 kilometer, hatt en gjennomsnittshastighet på 58 km/t, sittet bak rattet i 9 timer og 40 minutter og brukt i snitt 0,86 liter diesel per mil. Fikk spist en litt sen lunsj, koste meg med fine rundstykker med pålegg på. Jeg tok med meg mitt Nikon D3X med 24-70 mm og ruslet meg en tur for å ta litt bilder borte ved Korshamn rorbuer og nærbutikken. En kollega av meg ringte etter en liten stund, så jeg ble sittende på en krakk i Korshamn i genser og hadde det i grunn helt fint. Det ble dog litt kaldt på hånda som jeg brukte til å holde mobiltelefonen med. Jeg flytta meg derfor så jeg satt i sola isteden, men ulempen var at jeg da ikke satt i le for vinden. Jeg var en liten tur innom butikken, men endte ikke opp med å kjøpe noe denne gangen.

Jeg ruslet etterhvert tilbake til bobilen og slo meg til ro med noen filmer for kvelden. Jeg så filmene Snabba Cash fra 2010, Snabba Cash 2 fra 2012 og Snabba Cash – Livet Deluxe fra 2013. Etter disse filmene var jeg litt sent i seng, men hadde ingen store planer dagen etter. Det var meldt så som så med været, så jeg hadde ikke planer om å finne på så mye, ihvertfall ikke utenfor bobilen. Natt til fredag var det bare 5,1 grader ute, det hadde dog steget til 13,5 grader på formiddagen. Jeg rigget meg til for å se tv-serien Snabba Cash fra 2021, inspirert av filmene jeg hadde sett dagen før. Det er to sesonger med tilsammen 12 episoder av denne serien.

Etter at det hadde blitt mørkt gikk jeg bort til brygga ved Korshamn rorbuer og fikk kastet en pose med søppel i restavfallet der. På vei tilbake syntes jeg det så ut som det stakk en fiskestang ut fra en av verandaene på den nyeste delen av rorbuene. Jeg lyste med lommelykta for å gjøre vedkommende oppmerksom på at jeg kom gående og sa noe sånt som “Jeg syntes jeg så en fiskestang se”. Da sa vedkommende et eller annet på tysk som jeg ikke skjønte bæret av. Han stod altså inne på verandaen og fisket. Da kan man trygt si at man er nærme vannet. Det hadde ikke regnet så mye som jeg forventet i løpet av dagen. Det regnet på morgenkvisten og litt på kvelden. Men rett før jeg skulle gå og legge meg begynte det både å regne og blåse ganske kraftig. Det var “bare” 11 ms vind, men det var 17 ms i kasta. I tillegg regnet det kraftig. Alt dette ble det en del støy og uro av, så jeg brukte litt tid på å sovne.

Natt til lørdag var det 7,4 grader ute på det laveste. Det var ganske mye aktivitet i båthavna her på lørdagen. Kanskje ikke så rart, helg og greier. Foruten en tur på nærbutikken i Korshamn for å kjøpe kjeks, rundstykker, potetgull og peanøtter hadde jeg en rolig dag i bobilen. Jeg hadde rigget meg til med tv-serien Dahmer – Monster. The Jeffrey Dahmer Story fra 2022. Bra serie, men en utrolig grotesk historie. Sånn gikk egentlig de rolige dagene jeg hadde i Korshamn mens jeg ventet på litt bedre vær. Natt til søndag var det 9,0 grader ute på det laveste. Det var meldt mye vind, regn denne dagen også. Hadde en rolig dag i bobilen mens jeg så serien Clark fra 2022 og filmen Blonde fra 2022. Hadde bare vært ute av bobilen for å kaste en pose med søppel. Til middagen oppdaget jeg at jeg hadde gjort en liten brøler når jeg var i butikken sist. Jeg skulle ha gulerøtter, rødløk, fersk champignon og kjøttkaker i fløte som tykner etter en liten stund. Jeg hadde ved en feil (visste ærlig talt ikke at det fantes en gang) kjøpt lett matfløte. Det tok en evighet å få denne tykk i panna. Men middagen smakte fortreffelig selv om det tok litt lengre tid å få den ferdig. Selvfølgelig med nykvernet pepper i tillegg.

Det er ikke noen tvil om at det var søndag kveld og at helgen var ved veis ende. For absolutt alle bilene som stod her borte sammen med meg hadde forsvunnet i løpet av ettermiddagen og kvelden. Det hadde blåst noe voldsomt i løpet av dagen, på det meste en vind på 16 ms og vindkast på 28 ms. Da kan man trygt si at man har ganske mye vær! Natt til mandag var det 7,9 grader ute på det laveste og jeg hadde en grå dag med mye regn. Jeg så ikke utsiden av bobilen i løpet av denne dagen i det hele tatt. Jeg var inne og så på tv-serien Bortført fra 2021 og filmen Athena fra 2022. Den første gassflaska gikk tom for gass i løpet av morgenen. Det vil si at jeg i løpet av de 10 første døgnene hadde brukt i snitt 1,1 kilo per døgn. Litt før solnedgang gikk jeg ut for å ta litt bilder. Først Nikon D3X med 24-70 mm, men gikk bort til bobilen for å bytte til 14-24 mm. Gikk også opp i bakken for å få litt oversiktsbilder over Korshamn. Man får en utrolig utsikt oppe fra toppen av veien over Korshamn og havet utenfor.

Middagen ble det samme som i går, med det samme problemet som i går. At det tok veldig lang tid å få lett matfløte tykk. Jeg kommer ikke til å kjøpe den varianten en gang til, for å si det sånn. Takket været skylaget var det aldri lavere enn 11,7 grader ute natt til tirsdag. Jeg fikk tatt meg en dusj, spist frokost, vasket opp og til og med vasket litt bord, benker, vinduskarmer, dashbordet og sånt her i bobilen før jeg tenkte å kjøre videre fra Korshamn. Jeg hadde hatt fem netter på samme sted, og da har jeg som regel ikke vann til noe særlig mer. Foruten en oppvask som nevnt. Det er ikke noen tvil om at det er fint lite lading å få fra solcellepanelet i slikt vær, det hadde derfor gått med ganske mye strøm. Det hadde det forsåvidt gjort uansett, men det var veldig lite påfyll fra solcellepanelet. Når jeg hadde pakket sammen og dro fra Korshamn på Revøy klokka 12.20 var batteriet på 29%.

Mer om turen til Sør- og Vestlandet her:

To netter på Skjernøya syd for Mandal med bobilen (26.10.23)
To netter ved Merkebekk brygge med bobilen (25.10.23)
Hovedferien startet med en tur til Marinemuseet Karljohansvern i Horten (24.10.23)

                                                                                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2023/10/27/fem-netter-i-korshamn-pa-revoy-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.