Seiløsundet, Papper og Flåtan på Hvaler

Jeg har vært flere ganger nede i Papper ved Vesterøy, men det er første gang jeg tar bilder derfra. Seiløsundet derimot har jeg ikke vært siden jeg var guttunge og var med pappa, farfar og onkel ut på Seilø for å fiske! Da husker jeg at vi gikk over Seiløsundet, gummistøvler er et must, men ofte også med regnbuksa knytt utenpå gummistøvlene i tilfelle det var litt dypere vann enn høyden på gummistøvlene. Og så lenge man ikke knøt for løst eller for hardt, så kom det aldri vann opp imellom gummistøvlene og regnbuksa! Jeg har mange gode minner fra disse fisketurene, jeg var dog nødvendigvis ikke så opptatt av om jeg fikk fisk eller ei, turen i seg selv var det viktigste! Ulempen med at jeg fikk fisk, var at det ble fisk til middag fremover. Og jeg var ikke spesielt glad i fisk den gangen, og spesielt ikke torsk, som jo var det man fikk.

Jeg husker også at jeg fikk jobben med å rense fisken jeg hadde fisket etter en av turene, men det var uten tvil ikke en jobb for meg! Men ikke hadde jeg på meg gummistøvler eller hadde med meg fiskestang, for den saks skyld, denne gangen. Hadde jeg hatt på meg gummistøvler tror jeg det ikke hadde vært noe problem å vasset over Seiløsundet denne dagen. Det var veldig grunt! Tror jeg må ta meg en tur ut til Seilø en dag og ta bilder! Det må være over 25 år siden jeg var på Seilø sist! Men jeg tror nok at jeg må sette av en del timer på dette isåfall, for det er et ganske stort område å gå rundt på. Men man må selvfølgelig ikke gå hele runden, men når man først er der ute liksom. Men man bør kanskje sikre seg med regnbukse også, så man ikke risikerer at vannstanden er høyere når man skal tilbake over Seiløsundet?

Jeg fikk også tatt litt bilder av Papper, Bukta handel og ikke minst Flåtan som har ligget på Papper noen få år nå. Men de som står bak dette initiatiet har uten tvil mødt litt motstand fra lokalbefolkningen, de ønsker visst ikke at man prøver å få til noe levedyktig i skjærgården på Hvaler. De gamle lokalene er ikke akkurat store, så dette har nok gitt dem kjærkomne kvadratmeter å boltre seg på! I tillegg synes jeg det er et artig tiltak! Men hvor folksomt det er på Flåtan i sesongen vet jeg ikke, da jeg bare har vært der ute utenfor sesong. Jeg måtte også litt opp i høyden for å ta oversiktsbildene av Papper eller Bukta som det også kalles. Da er det bare å gå opp på fjellet foran den nyanlagte parkeringsplassen, men man må gå litt frem og tilbake for å komme seg trygt opp på toppen. Går man den korteste veien, kan man nok brått få seg en liten overraskelse.

                                                              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/24/seilosundet-papper-og-flatan-pa-hvaler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.