Wallander

Wallander var ett nytt bekjentskap for meg når jeg så den første filmen på TV2 for en tid tilbake. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er svak for politikrim, både når det gjelder serier og filmer. Blant favorittene er Beck, Mord og mysterier og ikke minst CSI i alle 3 utgavene, Las Vegas, Miami og New York! Mitt første møte med Wallander var kanskje litt blandet. Det virket ok, men den første filmen var kanskje litt kjedelig. Innan Frosten var først og fremst en presentasjon av karakterene, spesielt etterforsker Knut Wallander og hans datter Linda. Disse to ender opp med å jobbe sammen på samme politistasjon og den tredje hovedpersonen er Stefan. Jeg vil ikke røpe noe særlig når det gjelder karakterene, men etterhvert som man ser flere Wallander-filmer, blir man ganske godt kjent med disse og de viser seg fra forskjellige sider. Forholdet dem imellom endrer seg også ganske mye etterhvert. På bakgrunn av å ha sett den første filmen, kjøpte jeg 3 samlebokser med Wallander. Hver av dem inneholder 3 filmer, og jeg har derfor 9 av 13 Wallander-filmer i filmhylla.

Jeg har nå sett de 8 første og den siste uka har jeg nok set 6 av disse. Jeg tror det muligens kan være litt etter at det ble kjent at Johanna Sällström som spiller Linda ble funnet død i sin leilighet. Johanna er på min egen alder, og det er jo på ingen måte en alder å dø i. Jeg har ikke komme over hva dødsårsaken er, men de første meldingene som kom var at det ikke lå noe kriminelt bak. Etter å ha nå sett 8 Wallander-filmer har jeg blitt utrolig glad i disse filmene og synes selvføgelig at det er utrolig kjipt å tenke på at det ikke kommer til å bli noen flere med Johanna Sällström. Nå kan det selvfølgelig hende at det dukker opp flere Wallander-filmer, dog uten Johanna, men det blir liksom ikke det samme. Men jeg får glede meg over de 13 filmene som har blitt spilt inn. Jeg venter og håper at de resterende 4 snart blir sluppet i en boks! 🙂 Hvis man skal sammenligne Wallander med Beck og Mord og mysterier, ligner nok Wallander mest på Mord og mysterier. Begge disse er litt «rolige» av seg og har ingen «utagerende» karakterer som Gunvald eller naboen til Martin Beck.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/20/wallander/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.