Ny mobiltelefon: LG Optimus 4X HD P880

Min gamle HTC Desire HD hadde jeg hatt i 2 år og 4 måneder før den ble erstattet av en LG Optimus 4X HD P880 i dag. Nå hadde jeg egentlig ikke tenkt å bytte ut mobilen enda, men det har vært noen småproblemer som har irritert meg litt. En av problemene er at jeg har hatt store problemer med å sende bildemeldinger på Twitter i lang tid. Batterikapasiteten har vel heller ikke akkurat vært å skryte av, men det er jo et generelt problem med disse smarttelefonene. Innimellom er man faktisk fristet til å gå tilbake til en «dum» telefon som ikke bruker så mye strøm. Men det tar ikke lang tid før man er tilbake på landejorda igjen når man tenker på hva man vil komme til å savne av funksjoner og muligheter på en slik telefon, som man er vant til å ha på smarttelefonene i dag.

Jeg tror også at min gamle HTC Desire HD hadde hatt godt av en reinstallasjon av absolutt alt, for den har vært veldig treig en stund nå. Den bruker blant annet en evighet på å starte opp (men jeg tar bare en restart på den hver 14. dag) og jeg har hatt litt plassproblemer på det internet minnet. Det har vært såpass plassproblemer at jeg har hatt problemer med å oppdatere applikasjonene til tider. Så jeg har drevet og slettet meldinger og alt annet jeg kan slette, jeg har også flyttet alle applikasjonene jeg har installert selv til minnekortet. Det løste forsåvidt problemer, men hva er det egentlig som spiser opp plassen? Bilder, video og alt sånt blir jo lagret på minnekortet. Men det er forsåvidt ikke noe å bry seg om lengre, da jeg har kjøpt meg en ny telefon, en LG Optimus 4X HD P880.

Og hvor kom dette fra sånn plutselig? Jo, det skal jeg fortelle deg. Jeg fikk i går en telefon fra en jeg kjenner som hadde gått fra sin gamle Doro mobiltelefon til nettopp en LG Optimus 4X HD P880. Jeg for min del ble rimelig overrasket og lettere sjokkert over at han hadde kjøpt seg en smarttelefon. Nå var riktignok ikke jeg så tidlig ute med å kjøpe det heller, men. Årsaken til at han kjøpte nettopp denne telefonen kom derimot fra en kompis av meg som hadde lest en god test av mobiltelefonen på amobil.no. Når jeg sjekket spesifikasjonene på mobiltelefonen, leste testen og ikke minst så hvor mye den kostet, så må jeg innrømme at jeg ble raskt interessert selv. Nå hadde jeg vel egentlig trodd at jeg kom til å ende opp med en Samsung eller en HTC også neste gang, men det ble altså en LG på meg for aller første gang.

Men hvis man ser bort fra litt problemer med Twitter, batterikapasiteten og plassproblemene, fungerte fortsåvidt min gamle HTC Desire HD, derfor løp jeg ikke til butikken umiddelbart. Men i løpet av noen timer, så endte jeg opp med å legge inn en bestilling på Lefdal med Collect@Store. Jeg må jo derfor si at jeg gledet meg en smule til å få henta den nye mobiltelefonen og få satt igang og trykke litt på den. Men ikke uten at jeg kjørte meg en tur i distriktet og tok litt bilder og oppdaterte Twitter. Egentlig bare for å kjøre meg en tur og ikke sitte inne hele dagen. Når jeg kom hjem tok det nok ikke så lang tid før jeg pakket ut mobiltelefonen, fikk av bakdekselet, satt inn SIM-kort og batteriet og fikk startet den opp for aller første gang.

Det er utrolig genialt å få telefonen satt opp med kontakter og alt mulig stæsj når man bruker google-kontoen sin. Alt som er av kontakter, kalender og applikasjoner jeg har lastet ned blir automagisk installert. Denne telefonen kjører selvfølgelig også Android. Riktignok litt nyere versjon enn min gamle HTC Desire HD som kjørte på Android versjon 2.3.5. Android-versjonen jeg har på min LG Optimus 4X HD P880 nå er 4.0.3. Men etter hva jeg forstod fra gsmarena.com, skulle den være oppgraderbar til Android versjon 4.1. Men det er ikke noe stress for min del forsåvidt. Men det er ikke bare nyere versjon av Android som er bedre med min nye mobiltelefon.

Min gamle HTC Desire HD hadde en prosessor på 1,0 ghz, mens den nye har en firekjerners prosessor på 1,5 ghz. Man skulle da tro at den er veldig mye raskere enn min gamle. Og etter hva jeg kan forstå på amobil.no, er mobiltelefonen en «toppmodell» når den ble lansert for et år siden og scorer bedre enn både Samsung Galaxy S3 og HTC One X. Men nettopp fordi telefonen allerede er ett år gammel på markedet, kunne jeg nå få kjøpt den for 1.990 kroner. Amobil har oppgitt prisen på mobiltelefonen i deres test til fra 5.000 kroner. Derfor kan det se ut som jeg har gjort et ganske bra kjøp, og jeg har gjort et stort hopp fremover i forhold til den mobiltelefonen jeg hadde. Så får vi se fremover om jeg blir fornøyd med mobiltelefonen eller ikke. Jeg er uansett veldig fornøyd med å ha kjøpt en mobiltelefon med såpass bra spesifikasjoner til denne prisen, som faktisk er under halvparten av hva jeg måtte gi for min gamle HTC Desire HD for 2 år og 4 måneder siden.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/07/20/ny-mobiltelefon-lg-optimus-4x-hd-p880/

2 kommentarer

  • Robert20 juli, 2013 kl 22:44

  Gratulerer med ny telefon kompis. Nå har jeg påvirket to stykk til å skaffe seg LG, mens jeg selv går rundt med en eple telefon.

  Håper du blir fornøyd med telefonen kompis.

  • kak20 juli, 2013 kl 22:55
   Forfatter

  Hehe, takk for tipset Robert! Denne kombinasjonen med spesifikasjoner og pris klarte jeg ikke å la gå fra meg. Firekjerner prosessor på 1,5 ghz og Android 4 for 1.990 kroner! 🙂

  Håper jeg blir fornøyd jeg også selvfølgelig, for 2 lapper er fortsatt 2 lapper. Men det er jo en telefon som har bedre spesifikasjoner enn den gamle jeg hadde, så den vil jo uansett være bedre enn den jeg hadde. Og så får man leve i håpet om at den vil fungere bra i praksis også! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.