Ny mobiltelefon i hus

Som nevnt på søndag hadde jeg bestilt meg en ny Nokia 6300 etter at det har gått litt frem og tilbake om hvorvidt jeg skulle kjøpe meg ny mobiltelefon, hvilken mobiltelefon jeg skulle kjøpe, og ikke minst at den første jeg kjøpte måtte leveres tilbake igjen. Pakka fra mpx.no kunne hentes hos min lokale PIB (Post i butikk) i går allerede! Etter å ha byttet ut den medfølgende minnebrikka på 128mb med 1gb minnebrikka jeg hadde kjøpt ved siden av, ble det til at jeg konfigurerte telefonen slik som jeg ønsker å ha den. I tillegg måtte selvfølgelig alle mine kontakter overføres fra min gamle mobiltelefon. Med Nokia PC Suite er dette lett som en lek! Min gamle Nokia 6125 kobles til pc’en med en datakabel med pop-port, mens min nye Nokia 6300 kobles til pc’en med en helt standard mini-usb-kabel. Må si at det er rimelig overraskende at mobilverden benytter seg av en standardisert kabel!

På forhånd hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke skulle ha mobiltelefonen liggende i bukselomma lengre, da nok det var hovedårsaken til at LCD-skjermen på min Nokia 6125 gikk i stykker. Tidligere har jeg alltid gått med bukser med sidelomme hvor jeg har hatt mobilen i, men i uniformsbuksa på jobben er det bare de vanlige bukslommene. Her har nok mobiltelefonen kommet i klem eller så har jeg vært borti noe på jobb. Det siste jeg gjorde før jeg tok kvelden i går kveld var å sette min Nokia 6300 til lading, slik at den skulle få en ekstra lang lading den første gangen. Etter jobben i dag har jeg vært en tur innom Clas Ohlson og kjøpt en Samsonite mobilveske/taske som jeg kan ha i beltet. Da er det ikke noen tvil om hvor mobilen er, og den ligger i tillegg beskyttet.

I dag har jeg flyttet over mitt Telenor FriFiks-abonnement til Nokia 6300’en og Nokia 6125’en har blitt degradert til reservetelefon med mitt Telenor Nett&Kontant-abonnement. Etter å ha brukt den nye mobilen litt må jeg si meg mektig imponert over skjermen! Skjermen har en oppløsning på 240×320 pixler og en fargedybde på 16,7 millioner farger! Det er ett STORT hopp opp fra min Nokia 6125 med 128×160 pixler og 265.000 farger! I tillegg er jeg mektig imponert over kvalitetsfølelsen og finishen på denne mobiltelefonen! Den siste tingen som imponerer stort er at denne utrolig smekre mobiltelefonen bare kostet meg 2.133,- kroner uten noen form for binding eller operatørlås!

Nokia 6300 selges allerede til 1,- krone, men da er man nødt til å binde seg til ett dyrt abonnement. Jeg for min del velger heller å kjøpe mobiltelefonen til full pris og velger det abonnementet jeg selv ønsker. Telenor FriFiks passer meg ypperlig! Abonnementet koster bare 29 kroner i måneden og det inkluderer 20 ringeminutter. Det koster 59 øre uansett hvem man ringer til (fasttelefon/ip/mobil) og tekstmeldinger koster også 59 øre. På Mine Sider hos telenormobil.no har man også mulighet til å sende 30 gratis tekstmeldinger! Den abonnementstypen man som regel blir «prakket på» når man kjøper en subsidiert mobiltelefon har som regel mye høyere abonnementsavgift og høyere ringepriser!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/29/ny-mobiltelefon-i-hus/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.