Det frister med ny mobiltelefon

Min nåværende mobiltelefon, en HTC Desire HD har hatt siden mars 2011 og jeg må si at det frister litt med en ny mobiltelefon. Jeg kjøpte meg jo faktsik en LG Optimus 4X HD sist lørdag, men det var en kortvarig glede etter en mengde problemer med telefonen. Så den ble levert tilbake til Lefdal sist mandag og jeg fikk igjen pengene for telefonen. Men når jeg først tok skrittet til å kjøpe meg en ny mobiltelefon, så må jeg si at det frister å lete etter et alternativ. Nå var jo faktisk LG Optimus 4X HD mobiltelefonen grisebillig etter spesifikasjonene å dømme til 1990 kroner. Og Samsung Galaxy S3 som jeg har titta på både før og etter dette har ligget på 2995 kroner. Men denne uka har Elkjøp solgt Samsung Galaxy S3 til 2695 kroner.

Jeg var en tur innom på mandag og trøkka litt på telefonen og jeg var en ny tur innom på tirsdag og trøkka enda mer og sjekket menysystemene, tastatur, meldingsappen, kalender, kamera osv forholdsvis grundig. Når jeg begynner å spørre betjeningen litt om telefonen, får jeg raskt beskjed om at de bare har Telenorlåste telefoner igjen. Men de kunne gjerne sjekke for meg om det var noen andre som hadde telefonen inne på lager. Og den eneste butikken som hadde den inne i «nærheten» var Lefdal i Dikeveien, det er jo i tilleg veldig nærme. Men de solgte den fortsatt til 2995 kroner. Nest nærmeste butikk var Oslo, og det er ikke så veldig interesant å måtte kjøre inn til Oslo for å kjøpe en mobiltelefon synes jeg.

Men selv om jeg mer eller mindre seriøst vurderte å kjøpe meg ny telefon, har jeg hele tiden også vært litt reserver eller tilbakeholden eller hva jeg skal kalle det. Jeg har forsåvidt en telefon som fortsatt fungerer, men det begynner jo å bli en gammel telefon og den oppleves veldig treig i forhold til dagens telefoner selvfølgelig. Men se bort fra det faktum at jeg sliter med bildemeldinger på Twitter, fungerer i grunn telefonen helt greit. Jeg må riktignok lade telefonen i ett sett, men det har jo selvfølgelig noe med at jeg bruker telefonen ganske mye også. Etter at jeg fikk fri bruk av meldinger og ringeminutter, har jeg brukt telefonen MYE mer enn før. Noe jeg ihvertfall har bestemt meg for er at jeg ikke skal gi like mye for en telefon igjen som jeg ga for HTC Desire HD’en. Mener det var ca 4200 kroner. Så LG Optimus 4X HD til 1990 var jo et røverkjøp, en Samsung Galaxy S3 til 2695 er jo heller ikke så værst. Men det hjelper jo lite når den ikke er tilgjengelig.

Slik som det er nå er det ikke mulig å bestille den svarte utgaven i det hele tatt, men den hvite skal det visstnok være mulig å bestille, men de får den ikke inn på lager før 13. august. Så da må jeg innrømme at jeg sitter på gjerdet og venter litt til og ser hva som skjer. Er jeg heldig blir telefonen satt enda mer ned i pris, eller hvis jeg er uheldig så setter de opp prisen igjen. Jeg må nok innrømme at jeg har liten tro på at den vil gå enda mer ned i pris, men vi får se.

I går gjorde en kompis av meg meg oppmerksom på at Elkjøp Express i Torvbyen og Østfoldhallen hadde telefonen inne. Vi syntes det var litt merkelig når Elkjøp ikke nevnte disse to butikkene. Spesielt Elkjøp Express Østfoldhallen er jo veldig nærme, det er jo faktisk like nærme som Lefdal i den samme gata. Jeg har vært på telefonen med Elkjøp Express Østfoldhallen i dag, og det stemte at de hadde Samsung Galaxy S3 inne, både med og uten Telenorlås. Men jeg fikk fort beskjed om at de ikke hadde den samme prisen som Elkjøp eller nettsidene til Elkjøp. Elkjøp Express skulle nemlig ha 3500 kroner for Samsung Galaxy S3. Den eneste måten å få varene til samme pris i Express-butikkene er å benytte seg av Collect@Store. Men Samsung Galaxy S3 har ikke vært tilgjengelig via Collect@Store denne uka. Og det er nok nettopp for at man ikke skal kunne tømme Elkjøp Express-butikkeen for telefoner også.

Så inntil videre har jeg bare slått meg til ro med at jeg ikke fikk benyttet meg av denne prisreduksjonen på Elkjøp. Det er nok nettopp fordi jeg er litt reservert og vet ikke om jeg gidder å bruke penger på ny mobiltelefon enda. Hadde jeg vært HELT klar for å kjøpe ny mobiltelefon, så hadde jeg nok hoppa på tilbudet til Elkjøp allerede på mandag, og garantert blitt rimelig sur hvis jeg hadde gått glipp av det. Men med ting som ikke er de tingene som interesserer meg mest, så er det helt greit så lenge ting fungerer. Den dagen telefonen ikke fungerer lengre, så er selvfølgelig sitasjonen en helt annen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/07/24/det-frister-med-ny-mobiltelefon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.