Ny Garmin GPS

Etter de problemene jeg har hatt med min gamle GPS som er omlag 5 år nå, så har jeg valgt å kjøpe meg en ny GPS. Problemene har gått i at kartene er gamle og at GPSen min har sendt meg ut på både mindre smarte veier, veier som ikke lenger finnes og at veier faktisk ikke eksisterer på kartet. Det er heller ikke til å stikke under en stol at jeg har hatt store problemer med å navigere i Oslo sentrum den senere tid også. Så etter hytteturen til Uvdal sist helg, valgte jeg å kjøpe meg en ny GPS. Jeg hadde først og fremst lyst på en TomTom og jeg kunne tenke meg en med livstidsoppdatering av kartet. Da ville jeg ikke få de samme problemen som jeg har hatt med min gamle GPS. Både TomTom og Garmin selger mye mer GPS’er med livstidsoppdateringer enn hva som har vært tilfelle tidligere! De gir deg 4 kartoppdateringer hvert år i hele GPS’ens levetid.

Etter å ha sittet og lett etter en GPS en god stund sist søndag, fant jeg til slutt en Garmin Nüvi 50LM på Lefdal for 795 kroner. Kort fortalt var det en GPS fra Garmin med en skjerm på 5 tommer med kart over Vest-Europa (det samme som jeg hadde på min gamle TomTom One XL) og med livstidsoppdatering av kartene. Og alt dette for bare 100 kroner ekstra i forhold til en TomTom  XXL som jeg vurderte først. TomTom XXL’en hadde også en skjerm på 5 tommer, men den hadde ikke noen livstidsoppdatering av kartene. Så da var dette rett og slett en «no brainer». Jeg bestilte derfor ny GPS fra Lefdal.com med levering hjem. Min lokale Lefdal hadde nemlig ikke denne GPS’en på lager.

Jeg syntes at Lefdal brukte litt lang tid på å sende avgårde GPS’en, en GPS som de skulle ha på lager. Men natt til torsdag fikk jeg beskjed om at den hadde blitt sendt. Litt overrasket må jeg innrømme at jeg ble når Posten ringte på her rett før kl 14.00 på torsdag og gjerne ville overlevere meg min nye GPS! Jeg hadde nemlig ikke betalt for noen hjemlevering, så det var en hyggelig misforståelse/overraskelse eller hva nå det var for noe. Jeg har bare såvidt testet den nye GPS’en en liten runde, så det er først når jeg skal ut på tur igjen neste gang at jeg får testet den skikkelig. Men jeg har fått oppdatert programvaren på GPS’en og selvfølgelig kartene! De kartene jeg har på GPS’en på er Vest-Europa (2014.10) som skal være fra juni 2013. Jeg gleder meg til å bruke GPS’en neste gang! Med kartoppdateringer 4 ganger i året fremover, burde kartene være så oppdatert som de kan være!

Jeg ser forøvrig at Lefdal har satt opp prisen på GPS’en til 995 kroner nå, det vil si det samme som Elkjøp tar for den.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/07/20/ny-garmin-gps/

7 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Trodde ikke folk kjøpte GPS mer. Selv bruker jeg kun Google/mobilen til slikt.
  Jeg slipper å tenke på å oppdatere kart også. Veldig behagelig.

  • kak20 juli, 2013 kl 22:46
   Forfatter

  Mobilen fungerer forsåvidt greit som GPS, men jeg ville aldri i verden brukt mobilen som GPS i utlandet. Datatrafikk på roaming er ikke spesielt smart. Jeg har heller aldri vært noe stor tilhenger av en ting som skal gjøre alt. Det er mye bedre å ha en GPS som henger i frontruta som tar seg av navigeringen og en mobiltelefon som du kan snakke i. For ikke å snakke om at navigeringen på mobilen sluker strøm. Men litt navigering her i Norge er det ikke noe problem å bruke mobilen til. Men det er uansett mer praktisk og mer pålitelig med en dedikert GPS. Det er ihvertfall min erfaring.

 2. Min mobil fungerer som dedikekert GPS i bilen jeg bruker mest.
  Har integrert handsfree med en egen gammel Nokia som biltelefon.
  Siden jeg har tvillingkort er det samme hvor jeg tar tlf.
  Ser den med utlandet, men jeg kjører svært sjelden i utlandet, så for meg er ikke det noen god grunn. Ikke noe galt å h en dedikert GPS. Har en gammel Garmin i caddyn, men bruker den aldri. Ble bare så overrasket over at folk fortsatt kjøpte GPS. Trodde det var helt slutt på det 🙂

  • Robert20 juli, 2013 kl 23:04

  «Men det er uansett mer praktisk og mer pålitelig med en dedikert GPS. Det er ihvertfall min erfaring»

  Må få påpeke at det var du med din dedikerte GPS som havna på jordet, mens jeg med min Google Maps via Apple kom meg alltid frem dit jeg skulle 🙂

  • kak20 juli, 2013 kl 23:10
   Forfatter

  Men det er jo fordi kartet på min gamle TomTom One XL er 5 år gammelt da, Robert! 😉

  Og jeg har som du skjønner erfaring med denne GPS’en over de siste 5 årene, ikke nødvendigvis bare forrige helg! hehe

  • kak20 juli, 2013 kl 23:11
   Forfatter

  @Tor/Samok: Jeg kan aldri i verden tenke meg at GPS’ene selger så mye nå som de gjorde før, nettopp fordi det er veldig lettvint å bruke smarttelefonen sin som GPS. Men det selges nok fortsatt GPS’er. Hvis du mer eller mindre aldri kjører i utlandet, så er ikke det noe argument. Men hvis du hadde brukt mobiltelefonen din som GPS i utlandet, skal jeg love deg at du hadde fått deg en liten (stor?) overraskelse! 😉

 3. Nja…. Er vel flere og flere som går over til makspris i EU i alle fall.
  Og oppholder jeg meg i et land over lengre tid så kjøper jeg meg tlefon kort der.
  Er jo f. Eks håpløst å være i Asia med norsk tele abb 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.