Snø, slaps, regn og telehiv

Jeg hadde fått med meg at det var meldt snø i dag på værmeldinga, men man håper jo i det lengste at så ikke skjer, eller? Men den gang ei, det hadde kommet en del snø allerede og det snødde som faen når jeg våkna i dag. Ikke stort å gjøre med enn å bare ta det som det kommer. Men det har jo vært såpass mildt i det siste, så nysnøen kunne vel umulig by på nevneverdige problemer. Se bort fra at det blir fryktelig klinete da! Jeg skulle egentlig ikke starte dagen før kl 11.05 i dag, men hadde litt vernearbeid å utføre idag, så dagen startet allerede kl 09.00. Uansett snø eller ei så skulle jeg primært kjøre riksveier og hovedveier i dag, så det ville nok ikke by på nevneverdige problemer. Men jeg var spent på turen min til Torsnes, for der hadde jeg hørt det var rene telehiv-mekka for tiden.

På hovedveiene smeltet jo snøen ganske fort i dag, men det var vel med litt hjelp av saltbørsa regner jeg med. Men på sideveiene og i boligfelt lå snøen fortsatt. Snøen gikk etterhvert over til regn, så det har vært rimelig vått og klinete i hele dag i grunn. Min første tur gikk til Begby-Moen, en stille og rolig tur med totalt 2 passasjerer. Turen til Lisleby hadde en del flere passasjerer, men det største problemet var hvor trangt det var rundet på Lisleby-ruta. Pga gamle brøytekanter og nysnø var veiene ekstremt smale mange steder, og det var et mareritt bare å møte privatbiler. Da kan du jo tenke deg hvordan det var å møte lastebiler på disse veiene? Ble mye start og stopp på denne runden i dag, mens jeg ventet på at både personbiler og lastebiler skulle passere.

De to neste turene var begge til Skjærhalden, og de er som regel ganske hektiske. Første tur ut til Skjærhalden (kl 12.40) er litt opp og ned hvordan belegget er på, men returen er smekk full flere ganger av skoleelever og turen kl 14.35 til Skjærhalden er alltid full. Det er bare spørsmål om hvor full. I dag var den typen smekk full helt frem til veggen min, det vil vel si at jeg hadde det jeg hadde lov til å ha med meg av passasjerer i dag. Men det var ikke så veldig langt jeg måtte kjøre utover Kråkerøyveien før jeg hadde blitt «kvitt» ganske mange av dem. På denne turen har jeg faktisk opplevd å ha stående passasjerer helt ut til Bratte bakke på Vesterøy, men det er uhyre sjeldent. Jeg har bare opplevd det en gang hittil. Det vil si like mange ganger som jeg har opplevd å få på passasjerer ute på snuplassen på Langøya!

Når man har med så mange passasjerer som man ofte har på 14.35-avgangen til Skjærhalden sier det seg selv at turen tar lengre tid enn normalt. Bussen er tung og er treig å få i gang og det blir nødvendigvis veldig mange stopp underveis. Det tar også lang tid å få av passasjerene når de må tvinge seg frem i ei sildetønne. Jeg var vel på Hvaler ungdomsskole (Rød, Asmaløy) 10 minutter etter skjema, som regel er jeg der oppe ca 5 minutter etter skjema. Men det var ikke værre enn at jeg var ute på Skjærhalden rett før avgang kl 15.25 og gikk bare noen få sekunder etter tiden når passasjerene til byen hadde kommet ombord. Denne returen er som regel litt roligere, men det kommer på passasjerer jevnt og trutt underveis til byen. På denne turen skal jeg korrespondere med Vesterøy-bussen i Bratte bakke kl 15.45 og det er veldig viktig at et par blinde passasjerer kommer seg videre med denne bussen.

Siste tur i dag var til Torsnes kl 16.15 og jeg var veldig spent på hvor jævlig det var der ute. Telehiv er det alltid på veiene ute i Torsnes, og et par steder er veldig kjente, det vil si i toppen av Holm-bakken, rett før Ulfeng og et par andre steder som jeg ikke er helt sikker på hva heter. Men nå må jeg si det var rimelig ekstremt. I tillegg til telehiv både her og der, var det også ekstremt dårlig føre mellom Thorsø og Humlekjær. Om det var så fryktelig mye telehiv vet jeg ikke, men issvuller og annen faenskap var det ihvertfall plenty av! Fredrikstad kommune leser nok ikke dette, men allikevel: Kan dere være så snill og ta en tur med veiskrapa deres takk?

Etter endt Torsnes-runde og vel fremme i garasjen igjen var det bare å kvitte seg med pengene jeg hadde kjørt inn denne uka, for nå skal jeg faktisk ikke kjøre buss igjen før mandag 28. mars. Resten av denne uka går til møter og vernearbeid, mens de to neste ukene er det modultester igjen! Jeg vil derfor være å finne i kjelleren på Institutt for journalistikk i Nabbetorpveien mandag til fredag i uke 11 og 12! Jeg trives i grunn veldig godt med å drive på med dette, så det passer meg utmerket! Men når denne perioden er over, er det bare en siste modultest igjen i midten av mai.

Jeg har forresten sett på værmeldinga til yr.no i dag at de har meldt 30 mm nedbør i morgen. Jeg håper for guds skyld at det ikke kommer som snø, for det vil nemlig bli 30 cm med snø! Men så mildt som det er, så kommer vel mesteparte nav dette som regn. Med tanke på mine kollegaer og alle andre som ferdes i trafikken, så høres regn utrolig mye mer fristende ut enn 30 cm med snø! Jeg for min del skal ikke kjøre buss i morgen som sagt, men skal jo selvfølgelig ut en tur med min Renault Kangoo, pungrotta mi.

Jeg har selvfølgelig tatt noen bilder i dag også, av buss #152 som har vært dagens buss, buss #177 og buss #94 som jeg kjørte i går og buss #122 som venter på å bli stedt til hvile for godt. Den bærer allerede preg av å ha stått parkert ute en stund allerede, og det har blitt demontert litt av hvert som kan være kjekke reservedeler å ha. Men jeg så også at det har blitt lagt inn et par ekstra dører i denne bussen, og det er nok fordi dette er den siste av denne busstypen som blir stedt til hvile, eller skrotet om du vil. Så da er det vel neppe behov for reservedeler som kun kan benyttes på denne busstypen. Bildene av buss #152 har blitt tatt med mitt kompaktkamera Nikon Coolpix S9, mens alle de andre bildene har blitt tatt med min nye HTC Desire HD.

             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/03/09/sno-slaps-regn-og-telehiv/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.